![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.03.2003
![]() |
Jak nagrac na CDR plik 942MB?
Mam plik DivX "wazacy" az 942MB i chcialbym go nagrac na CDR. Czy to jest mozliwe? Mam nagrywarkę CDRW LG 32/10/40.
Czytalem artykul na temat Mode2 i wyglada na to, ze powinno sie to udac. Probowalem wszystko zrobic tak jak w artykule ale pojawia sie taki maly problem. Na plyte chcialbym jeszcze wepchnac plik tekstowy z napisami (69kB). Moze opisze po kolei co robie: 1. Do katalogu C:\mode2 kopiuje Aliens-SpecialEdition.avi (942MB) i Aliens-SpecialEdition.txt (69kB) oraz mcfcdmaker.exe i dat2file 2. W wierszu polecen (winXP) pisze: mcfcdmaker Aliens-SpecialEdition.avi Aliens-SpecialEdition.txt 3. Pojawia sie komunikat: "Copying file Aliens-SpecialEdition.avi", czekam chwile... 4. Pojawia sie komunikat: "Done with Aliens-SpecialEdition.avi got 425139 sectors" 5. Dalej mam komunikat: "Copying file Aliens-SpecialEdition.txt" 6. I od razu wyskakuje: "Not enough MPEG data", "Fatal Error --- exiting" 7. Plik BIN ktory wazyl juz calkiem sporo zostaje skasowany. Teraz jak juz macie pelny obraz sytuacji ![]() O co chodzi z tym "Not enough MPEG data"? Moge nagrywac tylko pliki MPEG? ![]() - - - - - - I jeszcze druga sprawa. W artykule wyczytalem, ze po nagraniu plyty w Mode2 nazwy plikow beda "pokaszanione" i mozna to potem zmienic przy pomocy programu dat2file. Nie rozumiem za bardzo - czy ten program zmieni nazwy plikow na nagranym juz CDR na stale? Pozdrawiam i dziekuje za ewentualne odpowiedzi ![]() MDW |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|