Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.05.2006, 17:49   #1
atb3
Bywalec

Data rejestracji: 22.05.2005
atb3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
1.usuwaj cisze na koncu sciezki audio - to jest we wlasciwosciach kompilacji
2.przerwy zas standardowo ustawiane sa w nero na 2 s.
ustawiasz je tam na 0 - zaznaczajac w kompilacji pliki z ktoruch chcesz usunac przerwy (wlasciowsci plikow)
Cytat:
Bo musi byc w DAO...usuwanie ciszy i czas miedzy kwalkami na 0...
I wielka kupa :\ nagrałem jak radziliście i dalej są przerwy. Poradźcie może jakiś inny program czym to nagrać.
atb3 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.05.2006, 21:00   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez atb3
I wielka kupa :\ nagrałem jak radziliście i dalej są przerwy. Poradźcie może jakiś inny program czym to nagrać.
No i wydaje mi się, że kupa już pozostanie

Kiedyś, za czasów gdy nagrywarki nagrywały CDR z prędkościami x8

A niektóre z nich nie obsługiwały trybu DAO - trza było przegrywać audio w trybie TAO

Potem niestety z przyrostem technologicznym płyty te

Nie dawały się po prostu kopiować automatycznie wycinając przerwy

Przerwy te trza było wycinać ręcznie w edytorach

Takie są moje doświadczenia, ale niewykluczone, że ktoś ma inne

Stary 13.05.2006, 10:09   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
No i wydaje mi się, że kupa już pozostanie

Kiedyś, za czasów gdy nagrywarki nagrywały CDR z prędkościami x8

A niektóre z nich nie obsługiwały trybu DAO - trza było przegrywać audio w trybie TAO

Potem niestety z przyrostem technologicznym płyty te

Nie dawały się po prostu kopiować automatycznie wycinając przerwy

Przerwy te trza było wycinać ręcznie w edytorach

Takie są moje doświadczenia, ale niewykluczone, że ktoś ma inne

miałem taką płytę nagraną w TAO, wpakowałem ją do EAC i akcja> Utwórz obraz i atkusz dyrektyw, co dajej wiadomo - wypalić, przerw po tym już nie było.
ed hunter jest offline  
Stary 13.05.2006, 11:02   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
miałem taką płytę nagraną w TAO, wpakowałem ją do EAC i akcja> Utwórz obraz i atkusz dyrektyw, co dajej wiadomo - wypalić, przerw po tym już nie było.
Może nagrywałeś na lepszym nośniku?

Stary 12.05.2006, 21:35   #5
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez atb3
Poradźcie może jakiś inny program czym to nagrać.
Witam

Zasadniczo odpowiedź na to pytanie dostałeś już w poście 11 tego tematu. Wiem, że nie jest to metoda najprostsza, więc tylko od twoich chęci zależy czy chcesz to zrobić czy nie.

Od razu napiszę, że możesz zapomnieć o wszystkich opcjach związanych z przerwami w programach do wypalania typu Nero, gdyż one nie zadziałają. Jest tak dlatego, że przerwa występuje fizycznie w pliku audio i co byś nie wybrał zawsze tam pozostanie. Niektórzy włączają opcję Cross-fade, czyli zmiksowanie np.: 2 sekund końcówki wcześniejszego tracku z następnym, z tym że pierwszy się ścisza a drugi płynnie narasta. Jeśli akurat puste miejsce ma 2 sekundy to przerwa zniknie, ale da to dziwny efekt przy słuchaniu, nie mówiąc już o ingerencji w pierwotny materiał, więc nie powinno się tak robić.

Aby się pozbyć przerwy trzeba użyć edytora audio np.: Adobe Audition i zwyczajnie ją wyciąć. Jest też program Feurio!, który pozwala na zdefiniowanie zakresu (początek, koniec) wczytanego pliku, który zostanie ostatecznie wypalony na płytę. Można w ten sposób pominąć niechciany fragment.

Co do porad, o których pisali koledzy :

1.) Opcja ***8222;Usuwaj ciszę na końcu ścieżek audio***8221; ***8211; chyba tylko sami twórcy tego programu wiedzą do czego ona służy, bo na pewno nie do tego co głosi opis. Jej włączenie lub wyłączenie nic nie zmienia.

2.) Przerwy ustawione na 0 ***8211; po wypaleniu tracki, mają co prawda między sobą zerową odległość, ale jest to zerowa odległość następnej ścieżki od ciszy występującej w tej wcześniejszej, morał ***8211; porażka

3.) Metoda zapisu DAO ***8211; jak najbardziej włączyć, pozwoli to uzyskać brak przerw między sąsiednimi ścieżkami na płycie, co nie zmienia sytuacji w opisanym przypadku, gdyż jest nadal tak jak w punkcie 2.

To chyba wszystko.
Pozdrawiam
Stary 12.05.2006, 22:51   #6
atb3
Bywalec

Chyba coś znalazłem Nero Wave Editor , robiłem próby i wyszło na plikach na odtwarzaczu przerwy znikneły

Tylko jest z tym dużo zabawy.Myślę że dobrze robię?
atb3 jest offline  
Stary 12.05.2006, 23:07   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez atb3
robiłem próby i wyszło na plikach na odtwarzaczu przerwy znikneły
Oh fuck!

To lepiej nie kładź gotówki na biurku jak się tym bawisz

Bo nie wiem czy jest tam UNDO

Stary 13.05.2006, 08:52   #8
atb3
Bywalec

Cytat:
Napisany przez Arepo

Jest też program Feurio!, który pozwala na zdefiniowanie zakresu (początek, koniec) wczytanego pliku, który zostanie ostatecznie wypalony na płytę. Można w ten sposób pominąć niechciany fragment.
Odnośnie tego programu jest gdzieś jakaś instrukcja w języku Polskim? Jak to zrobić?
atb3 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: