Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.07.2004, 13:25   #1
agados
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.07.2004
agados w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile jak nagrać?? proszę o pomoc!!

Hej...mam prośbe jak nagrac 710 mb na płytę 700 mb?? albo 818 na płytkę 800 mam nagrywarkę która obsługuje overburning, lecz nie za bardzo wiem co powinna zmienić w plik - preferencje...jaką wartość wpisać w ustawieniach zaawansowanych a do czego służy Nero CD Speed?? byłabym wdzięczna o info na ten temat...
pozdro
agados jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.07.2004, 13:30   #2
szafran1988
Choose your destiny

Data rejestracji: 13.07.2004
szafran1988 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
trzeba po prostu zrobic wypalanie plyty jesli plik jest za duzy zeby sie zmiescic na plytce to nagrywarka jest w stanie troche wypalic miejsca na CDR
szafran1988 jest offline  
Stary 23.07.2004, 13:34   #3
agados
Nowy na forum

tyle do ja tez wiem - ale jaka wartosc trzeba wpisac przy plycie 700 a jak a przy 800 w opcjach zawansowancych - chodzi mi o DAO??
agados jest offline  
Stary 23.07.2004, 13:36   #4
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Plik>preferencje>zaawansowane i tam wpisz 100minut 00 sekund 00 klatek... nagrywajcie w DAO i ostrożnie
bakupl jest offline  
Stary 23.07.2004, 13:51   #5
agados
Nowy na forum

do obu wartości płyt wpisac 100 min 00 sek 00 ramek?? hmm ?? a ty wypalales kiedys ponad 700 na 700mb, albo ponad 800 na 800??
agados jest offline  
Stary 23.07.2004, 14:14   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mozesz tam wpisac liczbe z przedzialu 74-150 (pole minut)
wiec wpisz np 100
kazdy z nas chyba spotkal sie z koniecznoscia nadpalania, zeklbym ze to codziennosc i calkowicie normalne
na 700 mozesz spokojnie nadpalac - to nie problem
natomiest uwazaj przy napalaniu 800 - te plyty i tak sa juz bardzo mocno niestandardowe i palenie na nich to i tak dla nagrywarki overburning
raczej dodatkowo juz na nich za duzo nie zmiescisz
nimal jest offline  
Stary 23.07.2004, 14:20   #7
agados
Nowy na forum

dzieki za info...bo wypalilam 710 na 700 i wpisalam w preferencje>ustawienia zaawansowane 82 min, 00 sek, 0 remek i przy zapisie disc-at-once. komunikat po wypaleniu pojawil sie ze zapis zakonczony pwoodzeniem, błedów nie wskazalo..jednka płyty nie chce czytac...przy każdej próbie otworzenia tego pliku, zawiesz się i przez menadżera urządzen trzeba zakończy zadanie juz zupenie nie wiem o co chodzi...może jak ustawie te 100, przy nadpalnaiu 700, bedzie ok??
agados jest offline  
Stary 23.07.2004, 15:46   #8
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
...nie, to nic do tego nie ma

i zanim zaczniesz cos nadpalac, uruchom cdspeed i przeprowadz test na overburning, wtedy sie dowiesz ile na ta plyte mniej wiecej wcisniesz, ale pamietaj zeby i tak nie wykorzystywac w 100% dodatkowej przestrzeni, leadout tez musi gdzies wejsc

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Stary 23.07.2004, 15:54   #9
agados
Nowy na forum

moze to dziwne ale wczesniej nie poslugiwalam sie cd speed, i nie wiem jak sie za bardzo w tym poruszac?? moze masz jaks instrukcje po polsku w pdf i bys mi mogl zrzucic na maila?? a jak nie to napisal o co mnie wiecej tam w tym biega?? byla bym wdzieczna..
agados jest offline  
Stary 25.07.2004, 22:00   #10
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mysle ze problem lezy gdie indziej
jesli program wyrzucil ze nagrywanie zakonczone powodzeniem, to znaczy ze leadout zmiescil sie w calosci
blad odczytu moe wynikac raczej z niemoznosci czytania przez naped plyt niestandardowych (nadpalonych), co zdaza sie w starych napedach; kiepskich plyt; niezaznaczenia "zapisz na dysk" - wiem, smieszne; dziwnego zbiegu okolicznosci...
proponuje wyeliminowac pierwsze trzy przypadki, zobaczymy dalej
nimal jest offline  
Stary 25.07.2004, 22:21   #11
agados
Nowy na forum

po 1: mysle ze naped powinnien czytac plyty nadpalone, skoro obsluguje oberburnning - nie jest stary (kupiony w maju zeszlego roku, a model to : LITE - ON LTR - 52246S), powinien moim zdaniem dac rade...
po 2: kiepskie plyty?? coz moze w tym lezy przyczyna?? sa to zazwyczaj kupowane za zlotowke, moze one sie do tego nie nadaja?? jakbys mogl, to polec jakie warto kupic 700 jak i 800.
po 3: niezaznaczenia "zapisz na dysk" - co to ma oznaczac?? gdybym tego nie nacisnela to na plycie nie pojawil sie ten plik? prawda? zaznaczylam tak jak trzeba disc - at - once, i wtedy nagrywaj...
po 4: dziwny zbieg okolicznosci?? hmmm - coz sama nie wiem??

pozdro czekam na odp.
agados jest offline  
Stary 25.07.2004, 22:34   #12
nimal
Author
Zlotowicz

wiec po kolei
1. ten sprzet musi sobie dac rade - nie ma wyjscia, nie napisalas wczesniej na czym spawasz
stare nagrywarki czesto potrafily nagrac overburn, a juz go nie czytaly... tak bylo, ale to historie sprzed 3 i wiecej lat
2. jakie warto kupic? takie ktore pala sie z niskim poziomem bledow
ja pale na plytach rozniastych, ostatnio esperanza silversilver, choc pewnosc to sie ma kupujac verbatimy/plextory itp.
to z 700
800 imho w ogule nie warto - sa kiepskie, drogie i niezgodne ze standardem (czesto nie beda czytane przez rozne czytniki)
3. fakt - nie pojawil by sie, masz 200% racji
4. komputerow (i nie tylko ) nie zrozumiesz do konca a tak na serio to przeczytaj przyklejony u gory topic o overburningu i kroczek po kroczku posprawdzaj czy wsio u Ciebie zgadza sie z opisem

zawsze ozna sprobowac paru sztuczek "universalnych" - reinstalaka windy, wgranie aspi/ich reinstalka, posprawdzanie podlaczen urzadzenia, update biosu spawary

moze to jakas glupota - konflikt, zle rozpoznawanie plyty... wiele innych...
nimal jest offline  
Stary 25.07.2004, 22:42   #13
agados
Nowy na forum

mam prosbe wlacz na moment gg albo tlen - odezwe sie za chwilke bo mam pytanko..jezeli mozna oczywiscie..??pozdro
agados jest offline  
Stary 25.07.2004, 22:45   #14
nimal
Author
Zlotowicz

dzis nie da rady - zaraz znikam, a na tym kompie nie mam mirandy... sorki
jestem jutro od 7:15 na necie (takze na komunikatorach)
do tego czasu emil/forum z opcja, ze odpowiem z opuznieniem
nimal jest offline  
Stary 25.07.2004, 22:47   #15
agados
Nowy na forum

oki, spox...dzieki za rady jak do tej pory...poczytam sobie to "cos" przyklejone, moze cos zalapie, a jak nie to sie odezwe..
agados jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: