![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.07.2004
![]() |
![]()
Hej...mam prośbe jak nagrac 710 mb na płytę 700 mb?? albo 818 na płytkę 800
![]() ![]() pozdro |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Choose your destiny
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
trzeba po prostu zrobic wypalanie plyty jesli plik jest za duzy zeby sie zmiescic na plytce to nagrywarka jest w stanie troche wypalic miejsca na CDR
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
tyle do ja tez wiem - ale jaka wartosc trzeba wpisac przy plycie 700 a jak a przy 800 w opcjach zawansowancych - chodzi mi o DAO??
|
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Plik>preferencje>zaawansowane i tam wpisz 100minut 00 sekund 00 klatek... nagrywajcie w DAO i ostrożnie
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
do obu wartości płyt wpisac 100 min 00 sek 00 ramek?? hmm ?? a ty wypalales kiedys ponad 700 na 700mb, albo ponad 800 na 800??
|
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mozesz tam wpisac liczbe z przedzialu 74-150 (pole minut)
wiec wpisz np 100 kazdy z nas chyba spotkal sie z koniecznoscia nadpalania, zeklbym ze to codziennosc i calkowicie normalne na 700 mozesz spokojnie nadpalac - to nie problem natomiest uwazaj przy napalaniu 800 - te plyty i tak sa juz bardzo mocno niestandardowe i palenie na nich to i tak dla nagrywarki overburning raczej dodatkowo juz na nich za duzo nie zmiescisz ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki za info...bo wypalilam 710 na 700 i wpisalam w preferencje>ustawienia zaawansowane 82 min, 00 sek, 0 remek i przy zapisie disc-at-once. komunikat po wypaleniu pojawil sie ze zapis zakonczony pwoodzeniem, błedów nie wskazalo..jednka płyty nie chce czytac...przy każdej próbie otworzenia tego pliku, zawiesz się i przez menadżera urządzen trzeba zakończy zadanie
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
...nie, to nic do tego nie ma
i zanim zaczniesz cos nadpalac, uruchom cdspeed i przeprowadz test na overburning, wtedy sie dowiesz ile na ta plyte mniej wiecej wcisniesz, ale pamietaj zeby i tak nie wykorzystywac w 100% dodatkowej przestrzeni, leadout tez musi gdzies wejsc
#9 |
Nowy na forum
![]() |
moze to dziwne ale wczesniej nie poslugiwalam sie cd speed, i nie wiem jak sie za bardzo w tym poruszac?? moze masz jaks instrukcje po polsku w pdf i bys mi mogl zrzucic na maila?? a jak nie to napisal o co mnie wiecej tam w tym biega?? byla bym wdzieczna..
|
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
mysle ze problem lezy gdie indziej
jesli program wyrzucil ze nagrywanie zakonczone powodzeniem, to znaczy ze leadout zmiescil sie w calosci blad odczytu moe wynikac raczej z niemoznosci czytania przez naped plyt niestandardowych (nadpalonych), co zdaza sie w starych napedach; kiepskich plyt; niezaznaczenia "zapisz na dysk" - wiem, smieszne; dziwnego zbiegu okolicznosci... proponuje wyeliminowac pierwsze trzy przypadki, zobaczymy dalej ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
po 1: mysle ze naped powinnien czytac plyty nadpalone, skoro obsluguje oberburnning - nie jest stary (kupiony w maju zeszlego roku, a model to : LITE - ON LTR - 52246S), powinien moim zdaniem dac rade...
po 2: kiepskie plyty?? coz moze w tym lezy przyczyna?? sa to zazwyczaj kupowane za zlotowke, moze one sie do tego nie nadaja?? jakbys mogl, to polec jakie warto kupic 700 jak i 800. po 3: niezaznaczenia "zapisz na dysk" - co to ma oznaczac?? gdybym tego nie nacisnela to na plycie nie pojawil sie ten plik? prawda? zaznaczylam tak jak trzeba disc - at - once, i wtedy nagrywaj... po 4: dziwny zbieg okolicznosci?? ![]() pozdro czekam na odp. ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Author
Zlotowicz
wiec po kolei
![]() 1. ten sprzet musi sobie dac rade - nie ma wyjscia, nie napisalas wczesniej na czym spawasz stare nagrywarki czesto potrafily nagrac overburn, a juz go nie czytaly... tak bylo, ale to historie sprzed 3 i wiecej lat 2. jakie warto kupic? takie ktore pala sie z niskim poziomem bledow ja pale na plytach rozniastych, ostatnio esperanza silversilver, choc pewnosc to sie ma kupujac verbatimy/plextory itp. to z 700 800 imho w ogule nie warto - sa kiepskie, drogie i niezgodne ze standardem (czesto nie beda czytane przez rozne czytniki) 3. fakt - nie pojawil by sie, masz 200% racji 4. komputerow (i nie tylko ![]() ![]() zawsze ozna sprobowac paru sztuczek "universalnych" - reinstalaka windy, wgranie aspi/ich reinstalka, posprawdzanie podlaczen urzadzenia, update biosu spawary moze to jakas glupota - konflikt, zle rozpoznawanie plyty... wiele innych... |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
mam prosbe wlacz na moment gg albo tlen - odezwe sie za chwilke bo mam pytanko..jezeli mozna oczywiscie..??pozdro
|
![]() |
![]() |
#14 |
Author
Zlotowicz
dzis nie da rady - zaraz znikam, a na tym kompie nie mam mirandy... sorki
jestem jutro od 7:15 na necie (takze na komunikatorach) do tego czasu emil/forum z opcja, ze odpowiem z opuznieniem |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
oki, spox...dzieki za rady jak do tej pory...poczytam sobie to "cos" przyklejone, moze cos zalapie, a jak nie to sie odezwe..
![]() |
![]() |
![]() |
|
|