![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2003
![]() |
![]()
Czesc.
Ponad miesiactemu pisalem o problemach z moim liteon'em, ktory przestal nagrywac cdr, jedyne co potrafil to rw. W koncu otrzymalem zwrot z serwisu. Nagryware wymienili mi na nowa. Dali mi Benq - nie bylem zbytnio zadowolony no ale postanowilem zamontowac to "cudo". No i coz - wkladam uzywane dotad 3 razy CDRW 700mb verbatima, chce "szybko wyczyscic w nero. Pokazuje mi czas okolo 2min. Gdy dochodzi prawie do konca czas zaczyna wzrastac. W koncu po ponad 3 minutach wywala blad "power calibration error". Co z tym zrobic? Nie mam zamiaru znowu tracic cdr na dociekanie co sie stalo. apa-sf
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do tego Liteona, to jesli nie nagrywał płyty cd-r, a nagrywał cd-rw to prawdopodobnie była zabrudzona soczewka lasera, wystarczy tylko przeczyścić. Dzieje się tak, poniewaz do płyty cd-rw zostaje zwiększona moc lasera więc promień przechodzi przez brudy, a w przypadku cd-r wiązka jest słaba i zatrzymuje się na brudzie.
o nagrywarkach Benq było pisane wiele razy. Jak pamiętam ludzie też mieli z nimi problemy. Spróbuj na innych nośnikach, sprawdź, czy w nagrywarce jest nowy bios, bo może nie ma w nim dodanych nowych nośników. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|