![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
jak obejsc zabezpieczenia???
Witam Wszystkich !
Mam trzy pytanka odnosnie nagrywania i bylabym wdzieczna za jakakolwiek podpowiedz. Pierwsze pytanko: Czy moga byc zainstalowane na kompie dwa programy do nagrywania np: CloneCd 3.051 oraz WinOnCd 3.70. Obecnie mam WinOnCd 3.70 i nagrywarke Teac cd-w54e (4x4) i nie moge przegrac zabezpeczonych plytek z grami "Worms pl" i Claw"(takie sobie dzieciece gierki, pierwsza z dzdzownicami a druga z kotem w wiezieniu) Drugie pytanko: Jak mozna wyczaic jakie jest zabezpieczenie plyty i jak to obejsc? I ostatnie trzecie: jakim programem mozna obejsc zabezpieczenia plyt z grami wydanych w ostatnich dwoch latach? Podobno CloneCd sobie z tym radzi, tylko jakie opcje trzeba zaznaczyc? To chyba musza byc dodatkowe programiki do tego Clona. Prosze pomozcie. Bylabym wdzieczna za wszelkie sugestie - z dory dzieki pozdrawiam, rbx |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Cytat:
Moga byc zainstalowane dwa a nawet duzo wiecej, z tym ze niektore sie gryza (nie wiem jakie bo u mnie sie z kilku zaden nie gryzie, ale slyszalem ze sa problemu z easy creatorem) 2pytanie: Obejsc mozna np. clonem z odpowiednimi opcjami (tzn. ustawieniami) 3. Jesli masz teaca 4x4x32 w54e to nie ma takiego programu, poniewaz sa takie zabezpieczenia ktorych sie poprosu dla tej nagrywarki nie da przejsc (zreszta nie wiem czy sa nagrywarki ktore kopiuja absolutnie wszystko sprzed dwoch lat) Clonecd i Twoj Teac radzi sobie z wieloma zabezpieczeniami tylko trzeba go dobrze ustawic. Do wykrywania zabezpieczen na plytach polecam Clony Xl, ktory zarazem pomoze Ci ustawic Cloncd. CHyba wwszycho.Pozdro. GAzor |
|
![]() |
![]() |
#3 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
np i jest jeszcze (sierpniowe achiwum cdrinfo)
betablocker usuwajacy safedisk z obrazu clona |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Jako że należysz do piekniejszej strony tego świata chetnie ci doradze , a mianowicie pytanie :
nr1: Akurat te dwa programy , które wymieniłaś nie powinny sprawiać żadnych problemów . pytanko nr 2 i nr 3 do wyczajenia wszelkich zabezpieczeń i ich obejscia jest programik Clony XL , który pięknie spełnia swoją role i współpracuje z CloneCd , automatycznie ustawia CloneCd i udziela informacji . Programik jest do ściągnięcia z obecnej wspaniałej strony www.cdrinfo.pl , poszperaj w archiwum . |
![]() |
#5 |
Gość
|
Dzieki Wam serdeczne za podpowiezi na moje 3 pytanka.
Ciesze sie ze moge miec te dwa programy zainstalowane i ze nie beda sie gryzly. Co do wyczjenia zabezpieczen ladnie podpowiada Clony XL, zaznaczylam co nalezy, plytke - wypalilam, cala sesja trwala jak na nagrywarke 4x przystalo -17 min i zeby bylo ciekawie i smiesznie - to na plytce nie ma nic. Bede ptobowac doalej az do skutku Dzieki i pozdrawiam |
![]() |
#6 |
Gość
|
TO TROCHĘ DZIWNE CO PISZESZ , ALE NIE ROZPACZAJ
PODAJ SWOJA KONFIGURACJĘ I SPOSÓB W JAKI PODPIĘŁAŚ CD-ROM I NAGRYWARKĘ TO JEST ISTOTNE , A WTEDY BĘDĘ MÓGŁ CI UDZIELIĆ KONKRETNIEJSZYCH WSKAZÓWEK I WIERZ MI NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH !!!! CZUCHRAJ !!!! |
![]() |
#7 |
Gość
|
Witam Wszystkich!
Witaj czuchraj! Wielkie dzieki za chęc udzielenia wsazówek. Juz podaje konfiguracje. Celeron 500 MHz plyta intel 440 BX Clayton (cos w tym stylu) RAM 128 Dysk 13 GB CD-ROM 40X teac nagrywarka CDRW Teac CD-W54E EIDE sys 98 SE cd ktore stosuje - Verbatimy 650,700 Taiwan Sposob podpiecia: na Sec. Master - CDROM, UDMA 33 a nagrywarka ? - nie za bardzo umiem jak to sprawdzic, w biosie jest na "auto", przy starcie nie zdaze zlapac nawet jesli wcisne pause, i gdzie to szukać ![]() Nadmienie ze komp byl montowany w sklepie i chyba panowie powinni to dobrze ustawic ![]() Jesli chodzi o zrobienie copi plytki z muzyka to nie mialam nigdy problemow, a przy zabezpieczonych plytach z grami nie da rady. Znaczyloby to ze trzeba zmienic sposob podpiecia nagrywarki ![]() Co mam robic? - prosze Was o pomoc. Pozdrawiam rbx |
![]() |
|
|