![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
esperanza nie staje na wysokości zadania (LG8080B)
Ostatnio kupiłem dwa szpindle po 25 szt zielonej esperanzy 700MB. No i okazało się że z pierwszego pudełka udało się nagrać około 10 szt, bo reszta NIE JEST ROZPOZNAWALNA w tym napędzie. Co prawda na innych nagrywarkach nie ma problemu, ale to dla mnie nie jest rozwiązanie. Wysłałem maila z zapytaniem do esperanzy, jednak do dziś (a minęło kilka dni) nie otrzymałem odpowiedzi...
Programy nagrywające w "Info CD" pokazują, że mamy do czynienia z płytką Read only (ciekawe hehe) lub, że wszelkie informacje typu pojemność, ilość sesji itd. są "unknown"... Sprawdzałem już firmware'y: 1.06, 1.07, 1.08 Czy ktoś z Was ma jakies sugestie co teraz z tym "towarem" zrobić? |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Mam lg ale klase wyzej i jest wszystko ok tez uzywam esper.
A safedisk2 mozesz nagrywac? Tak samo jest z plytkami. |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
odsprzedaj komuś komu te płyty paszą .... proste...
może zmiana biosu by coś pomogła ale nie wiem czy jest bios ![]() jeśli po nagraniu dobrze chodzą to nie ma problemu ...
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.08.2001
![]() |
welcome
Tez mam LG CED-8080b i nagrałem juz dokladnie 50 sztuk zielonkawej esperanzy (wszystkie ze szpindla 25 sztuka tak jak u cie) wszystko ok ani jednej plytki zjaranej na darmo. Bios LG 1.06 i wszstko myka!!! NARA |
![]() |
![]() |
|
|