![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.01.2002
![]() |
Jak do obrazu zrobionego Alcoholem dodac jakis plik
Witam!
Nie jestem fachowcem wiec moze zadam glupie pytanie. Jak do obrazu plyty zrobionego Alcoholem 120% dodac jakis plik lub katalog? Umiem zrobic to przy pomocy np. WinIso ale on nie kupuje tego formatu. Czym mozna przekonwertowac ewentualnie ten obraz na cos bardziej zjadliwego? Dziekuje z gory. Sorry jesli juz byl taki temat ale ja nie potrafilem go znalezc wyszukiwarka. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzieki. A czy nie da sie czyms samego obrazu przekonwertowac? Czyzby zaden program nie kupowal tego formatu?
Czyzby byl on tak malo popularny? Znacie cos takiego? Aaa.. jest jeden maly problem plyta jest zabezpieczona "securom new v 4.x." Wiec przy takim ustawieniu profilu nie ma mozliwosci nagrania obrazu w innym formacie niz "Plik obrazu media descriptor (*.mds)." Tak wiec ten twoj pomysl chyba nie wypali. Prosze o inne rady.No chyba ze ja zle cos robie. Ostatnio zmieniany przez gosciu : 17.04.2003 o godz. 00:59 |
![]() |
![]() |
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
A ja nie polecam edytować obrazów z zabezpieczonych płytek ,,,poprosty niektóre takie obrazy płytek nie będą działać ...:chytry:
........................ ![]()
#5 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Obrazy Alcohola 120% czyta UltraIso 5.5.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Ehh , no i z tego ze czyta. Mam plyte ( NSW 2003 + jakies progsy dograne ). Robie obraz Clone CD ( ponad 800 mb , na plycie 650 ) , odpalam WinIso bo chce wywalic te programy ktore dogral kumpel i zostawic samego NSW 2003. Wchodze na cd wycinam co trzeba robie save i dupa. Obraz zajmuje 770 mb , na plycie nadal jest 650 mb danych ( jak sie to wczyta daemonem i probuje ponownie zrobic obraz przy pomocy clone ) choc fizycznie ich tam nie ma. I co teraz? Jak nagram to na plyte to bede mial samego NSW ktory ma zajmowac ok 200 mb i czy w ogole to bedzie dzialac ?
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Echoo jednak czyta to ten ultraiso. Fajny programik..juz zrobilem co trzeba i dziala.
Dzieki Wam Dobrzy Ludzie. Madrosc zbiorowa jest zawsze najwieksza. ![]() Kolego Shifu!!! Moja rada jest taka. Wszystko robisz dobrze (chyba) oprocz tego ze po usunieciu (lub np. dodaniu czegos do plyty) nie wolno zapisywac w tym samym formacie czyli formacie Clone cd.(tak sie dzieje jak dasz samo "save", musisz dac "save as") Trzeba zapisac ta nowa kompilacje w formacie tradycyjnym dla Winiso czyli (ISO) lub to samo mozesz zrobic UltraIso. Zdarza sie niekiedy ze taka nowa kompilacja moze nie dzialac . Tak jest glownie w grach zabezpieczonych tzw. orginalnie skopiowanych (bez cracka) ale nie wszystkich. Te w ktorych jest ***** beda dzialac przewaznie bez klopotu. Chyba to jest powodem ze format ISO nie potrafi przeniesc wszystkich informacji o zabezpieczonej plycie. Przynajmniej ja to sobie tak tlumacze. Moze sie jednak myle. Fachowcy mnie poprawia. Dziekuje jescze raz za pomoc. W twoim przypadku ten NSW bedzie dzialal na pewno. Jesli sie nie myle on nie jest zabezpieczony. Ostatnio zmieniany przez gosciu : 18.04.2003 o godz. 16:17 |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
Oh Yes !! THX za pomoc gosciu moglem na to sam wpasc ale tego nie zrobilem
![]()
|
|