Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.08.2004, 11:13   #16
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja też mam taki skok i zaczyna nagrywanie od 5%, a jak zaczeło nagrywac trackabna 6% to już byla qpa bo na CD wyświetla ten plik który nagrywałem podczas resetu :/, wiec może w złym momencie restet zrobiłem...
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.08.2004, 13:03   #17
Łukasz R.
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Łukasz R.
 
Data rejestracji: 16.08.2004
Lokalizacja: Turek
Posty: 21
Łukasz R. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja nie mam tak nagłego przeskoku do 5%. Wskaźnik idzie normalnie spokojnie od 1%, potem 2% i tak dalej... Pierwszy raz restartowałem kompa "na czuja", ale gdy się zorientowałem, że to był dobry moment, to postanowiłem sprawdzić z inną płytą. W drugim przypadku także robiłem restart, gdy na pasku było wyświetlone 2% i wszystko wyszło wyśmienicie .
A Wy też nagrywaliście z prędkością 4x ?
Sprawdzę jeszcze ile czasu upływa w momencie, gdy wyświetla mi się "2%" i Wam odpiszę ;-).
Łukasz R. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 13:30   #18
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Łukasz R.
A Wy też nagrywaliście z prędkością 4x ?
Ja nagrywałem 4x ale i tak zaczyna się od 5% :/
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 20:06   #19
asternik
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.04.2004
Posty: 3
asternik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skasowałem płytę RW i utraciłem dane!

Cytat:
Napisany przez Łukasz R.
Nie bardzo wiedziałem gdzie napisać ten temat, więc napisałem go tutaj ;-).
Moje pytanie zostało już właściwie postawione w temacie postu. Dopowiem tylko, że skasowałem płytę RW niechcący i zależy mi na odzyskaniu jej zawartości. Płyta była kasowana w programie Nero 5 za pomocą opcji "Szybkie kasowanie", a więc został skasowany tylko TOC (dane zawarte na płycie ciągle na niej są). Czy zna ktoś sposób na to jak te dane odzyskać? Może jest do tego jakiś program? Większość programów do odzysku danych, jakie ja znam, obsługuje tylko dyski twarde, a płyt niestety nie.
Bardzo proszę o pomoc.
Odpowiedż!
Jest prosty profesionalny sposób na odzyskanie danych z połyt CD,CD-R, CD-RW,DVD-R, DVDRW,są to CD/DVD Diagnostics oraz CD/DVD Inspector skontaktój się ze mną to wyślę ci na skrzynkę mój nr.506200650
asternik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 20:24   #20
Piterniel
Cichy mod
 
Avatar użytkownika Piterniel
 
Data rejestracji: 16.03.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4,485
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez asternik
Odpowiedż!
Jest prosty profesionalny sposób na odzyskanie danych z połyt CD,CD-R, CD-RW,DVD-R, DVDRW,są to CD/DVD Diagnostics oraz CD/DVD Inspector skontaktój się ze mną to wyślę ci na skrzynkę mój nr.506200650
A niby jak ich się używa ??
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 21:02   #21
Łukasz R.
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Łukasz R.
 
Data rejestracji: 16.08.2004
Lokalizacja: Turek
Posty: 21
Łukasz R. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jestem ponownie. Mam tutaj kolejną porcję świeżych wiadomości . Chciałem odpisać już wcześniej, ale komp mi się skaszanił i musiałem robić format dysku (kaszani się w dalszym ciągu, ale na razie jakoś ciągnę ).

Zanim jednak napiszę co i jak, odpowiem asternikowi. Otóż próbowałem zainstalować program CD Diagnostic, ale niewiedzieć czemu nie chciał mi odpalić pod WinXP (pomimo tego, że na stronie z której go zessałem pisało, że działa pod tym systemem). Poza tym zawsze myślałem, że tem program potrafi odczytać uszkodzone płyty, ale nie wiedziałem, że może odczytywać dane ze skasowanego nośnika :-?. Dlatego też podczepię się do pytania Piterniela i powtórzę je: Jak się tego programu używa i co zrobić żeby odczytać dane ze skasowanego nośnika?

Teraz wracam do naszego problemu z Nerem. Podkreślę najpierw, że plik avi jakiego użyłem do kompilacji ma rozmiar 700 MB (czyli 734.720.000 bajtów). Wcześniejsze próby były robione pod systemem WinXP. Teraz mam zainstalowanego Win98. Jaka była różnica między jednym a drugim? Już tłumaczę:
W systemie XP w trakcie nagrywania nowej kompilacji na skasowaną płytę wskaźnik nagrywania dochodził do 2% i w tym momenie restartowałem komputer. Przy prędkości 4x wskaźnik osiągał poziom 2% po upłunięciu 32 sekund. Tyle czasu w zupełności wystarczyło, aby nagrywarka zdąrzyła otworzyć TOC, a nie zdąrzyła jeszcze zapisywać ścieżki.
W systemie 98 wskaźnik nieco się "zacinał". Gdy dochodził do 2% (a następowało to po 49 sekundach) było już za późno aby odzyskać dane (została już częściowo zapisana nowa ścieżka). Dlatego postanowiłem nie czekać aż wskaźnik osiągnie poziom 2% tylko zrestartować komputer wcześniej. Po rozpoczęciu nagrywania nowej kompilacji wcisnąłem RESTART po 32 sekundach (czyli tyle samo, co w systemie XP). Później spróbowałem jeszcze raz z inną płytą, ale tym razem zrestartowałem kompa po 30 sekundach. Tyle czasu w zupełności wystarczyło, aby dane ze skasowanej wcześniej płyty zostały przywrócone .
Tak więc trzeba restartować komputer po upłynięciu 30 sekund (przy prędkości 4x).

Grzeniu wcześniej wspomniał, że może zamiast restartu usunąć lub przenieść plik. To nie działa. Sprawdzałem. W momencie gdy rozpoczęło się wypalanie chciałem usunąć plik, ale wyświetlił się komunikat o następującej treści:

"Nie można usunąć 'nazwa pliku': Odmowa dostępu.
Sprawdź, czy dysk nie jest chroniony przed zapisem lub pełny
oraz czy plik nie jest aktualnie używany."

Czyli nic z tego... zostaje chyba tylko RESTART .
Łukasz R. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 21:05   #22
Piterniel
Cichy mod
 
Avatar użytkownika Piterniel
 
Data rejestracji: 16.03.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4,485
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A wyłączenie procesu z zasobów systemu ?


A może wyjąć wtyczke napięcia ;] z nagrywarki
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 21:09   #23
Łukasz R.
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Łukasz R.
 
Data rejestracji: 16.08.2004
Lokalizacja: Turek
Posty: 21
Łukasz R. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak chcesz to spróbuj . Mi się nie chce rozkręcać obudowy. Poza tym... czy to nie grozi uszkodzeniem sprzętu? Słyszałem kiedyś, że podłączanie lub odłączanie sprzętu przy podłączonym napięciu może się tak właśnie skończyć :-?. Ja nie wiem, nie znam się zabardzo, dlatego "Twoja wola" .
Łukasz R. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 21:13   #24
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,496
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wyjecie wtyczki to nie jest dobry pomysl (chyab ze masz sprzet obslugujacy hotplug - choc i wtedy o nie tak latwo wyglada)
zabicie procesu - to trzeba przetestowac, nie zawsze zabijany jest proces natychmiastowo, nie wiem jak to z nero wyglada...

Lukasz, ty z Turku jestes slub tam bralem a w weekend tam bede
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 21:18   #25
Łukasz R.
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Łukasz R.
 
Data rejestracji: 16.08.2004
Lokalizacja: Turek
Posty: 21
Łukasz R. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No nie mów! . Poważnie? . W której parafii? . Ja w "świętej Barbary" miałem bierzmowanie . Dobrze, może nie róbmy z tego tematu offtopica .

Łukasz R. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 21:27   #26
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,496
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
total OT: a wez nie zadawaj trudnych pytan w jakiej parafii w kazdym razie w tym starym kosciele obok rynku, a wesele w paradiso moze jakie w weekend wal na priv jakby co - emila masz w podpisie, pw tez sprawdzam, komunikatory tyko do 15tej

edit: przypomnialo mi sie - kosciol najswietszego serca pana jezusa

Ostatnio zmieniany przez nimal : 17.08.2004 o godz. 21:31
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 21:41   #27
Łukasz R.
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Łukasz R.
 
Data rejestracji: 16.08.2004
Lokalizacja: Turek
Posty: 21
Łukasz R. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do powyższego: napiszę Ci zaraz coś na PW .

Co do tematu: sprawdzałem właśnie zposób z "przerwaniem procesu"... i KICHA .
Próbowałem dwa razy. Za pierwszym razem wyłączyłem "proces" zbyt wcześnie (płyta nie została nawet naddziabnięta, tzn. pozostała czysta). Za drugim razem wyłączył się zbyt późno. Co ja mówię . Wogóle się nie chciał wyłączyć. Na ekranie pozostało tylko okienko "Zamykanie programu", a nagrywarka wypalała dalej . Tak więc u mnie to nie działa. Jednak Wy także próbujcie . Sprawdźcie też ten sposób z "30 sekundami", który opisałem gdzieś tam powyżej .
Łukasz R. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2004, 06:28   #28
asternik
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.04.2004
Posty: 3
asternik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CD/DVD Diagnostics i Inspector

Cytat:
Napisany przez Piterniel
A niby jak ich się używa ??
W pierwszym etapie należy zanstalować CD/DVD Inspectora pełnoprawą wersję natępnie CD/DVD Diagnostics wkladamy do napędu CD z niby utraconymi danymi tj. szybkie kasowanie.Teraz ważne raz klikamy na Diagn.a następnie odpalamy Inspectora przed oczami ukaże się otwarty program z wirującą płytą w kwadratowym oknie pozostaje cierpliwie czekać aż w lewej części programu zaczną ukazywać się foldery z utraconymi danymi które to następnie kopiujemy gdzieś na dysk działa napewno. POWODZENIA
asternik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2004, 08:39   #29
Piterniel
Cichy mod
 
Avatar użytkownika Piterniel
 
Data rejestracji: 16.03.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4,485
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez asternik
W pierwszym etapie należy zanstalować CD/DVD Inspectora pełnoprawą wersję natępnie CD/DVD Diagnostics wkladamy do napędu CD z niby utraconymi danymi tj. szybkie kasowanie.Teraz ważne raz klikamy na Diagn.a następnie odpalamy Inspectora przed oczami ukaże się otwarty program z wirującą płytą w kwadratowym oknie pozostaje cierpliwie czekać aż w lewej części programu zaczną ukazywać się foldery z utraconymi danymi które to następnie kopiujemy gdzieś na dysk działa napewno. POWODZENIA
Zgubiłem się w punkcie.....

Proszę o jakiś dokładniejszy opis
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2004, 12:06   #30
Łukasz R.
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Łukasz R.
 
Data rejestracji: 16.08.2004
Lokalizacja: Turek
Posty: 21
Łukasz R. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zaraz... A skąd mam wziąc pełnoprawną wersję Inspectora? Znalazłem opis tego programu na tej stronie:
http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/006574.php



Dało by się jakoś przesłac te progsy przez maila? Jakby co to jest mój adres:
lukasz.radosz@wp.pl

Chcialbym to sprawdzic .

Ostatnio zmieniany przez Łukasz R. : 18.08.2004 o godz. 12:18
Łukasz R. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.