Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.11.2003, 16:01   #1
tadziu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.11.2003
Posty: 8
tadziu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak z płyty zrobić plik BIN ?

Jakim programem zrobić z płyty z grą plik BIN ,tak aby ten BIN był potem otwieralny Daemon TOOLsem ?
Wiem że odpowiedź napewno jest gdzieś na forum ale jestem laikiem i chce prostej jak but odpowiedzi .Najlepiej krótki opisik jak to zrobić .
Poprostu jestem w sieci osiedlowej i chce udostępnić moje płytki z grami w formie plików BIN tak aby sobie każdy mógł ściągnąć i zainstalować DAEMON TOOLSEm . POZDRO

Ostatnio zmieniany przez tadziu : 11.11.2003 o godz. 16:05
tadziu jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.11.2003, 16:12   #2
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam nowego uzytkownika!
Uzyj najlepiej programu Alcohol 120%. Jest on bdb do tego typu dzialan.
Nawet nie musisz miec Deamon Toolsa bo on ma swoj wirtualny naped!
A opis....hmmm...latwy kreator odczytu jest. Na bank sobie poradzisz.. Program na profile wiec najpierw zobacz czy gra nie jest zabezpieczona (do tego uzyj ClonyXXL)
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline  
Stary 11.11.2003, 16:34   #3
Val
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Posty: 127
Val zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Programem cdrwin 3.9 zrobisz obraz dysku z rozszerzeniem *.bin.
Val jest offline  
Stary 11.11.2003, 19:02   #4
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
UltraISO ...
Narzędzia /Twórz obraz CD /plik wyjściowy ..zapisz jako BIN (cue/bin)


........................
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline  
Stary 11.11.2003, 19:28   #5
tadziu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.11.2003
Posty: 8
tadziu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dobra dzięki - mam Alc. 120 ver. 1.4.6 PL ,ale są tam opcje gdy włączam
"kreatora odczytu" :
-Ignoruj błędy odczytu
-szybkie pomijanie błędnych sektorów
-zaawansowany skaner sektorów(A.S.S)(skok 100)
-odczyt danych subkanałowych
-DPM (pomiar pozycji danych)(poziom precyzji normalny)

I teraz które z nich włączyć ?
Domyślnie ustawione mam tylko - "ignoruj błędy odczytu"
Skąd będe wiedział że dany krążek ma dane subkanałowe ?
Czy opłaca sie ustawić poziom precyzji na największy ?
Czy opłaca sie zmniejszyć predkość tworzenia obrazu aby było mniej błędów ?
Jaki rodzaj zabezpieczenia mam ustawić przy pirackiej płycie-przecież ona chyba już niema żadnego zabezpieczenia (a jak ma to czy wykryje je clonyXXL) ?
tadziu jest offline  
Stary 11.11.2003, 19:37   #6
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zalezy czy gra jest zabezpieczona. Jezeli juz raz byla przegrywana to ustaw profil na Normal CD.
predkosc odczytu dla gry juz przegrywanej nie ma znaczenia, ma jezeli jest zabezpieczona,tak samo jest z opcjami typu odczyt danych subkanalowych.
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline  
Stary 11.11.2003, 22:21   #7
tadziu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.11.2003
Posty: 8
tadziu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No dobrze dzięki odpowiedziałeś na 2 pytania a było ich o wiele więcej .
Nie musisz odpowiadać jak nieznasz odp. na 100% .
Niech ktoś inny sie wysili - no dalej pomóżcie mi !!!

Narazie odpowiedziano na 3 ostatnie pytania
tadziu jest offline  
Stary 11.11.2003, 22:29   #8
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,762
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
lol - manuala masz, tam jest wsio opisane
jednak po kolei:
-ignoruj bedy odczytu-tak
-szybkie pomijanie błędnych sektorów-raczej tak
-zaawansowany skaner sektorów(A.S.S)(skok 100)-nie
-odczyt danych subkanałowych-tak
-DPM (pomiar pozycji danych)(poziom precyzji normalny)-moze byc

to sa opcje stosowane przy zabezpieczeniach plyt
u gory masz przyklejony topic o obrazach, gdze mozesz przeczytac ze bin nie przenosi info o zabezpieczeniach, wiec te wszystkie ustawienia faktyczny sens maja przy obrazach natywnych alkohola lub clona

co do clonexxl to on sie czasami myli, ale raczej mozesz mu ufac
co do subkanalow to je kopiuj a nie zastanawiaj sie czy sa
co do szybkosci odczytu - moze byc wysoka, powinno sie udac (jak sie nie uda to daj nizsza predkosc)
co do jakosci odczytu - patrz wyzej

chyba wsio?

pozdro

Ostatnio zmieniany przez nimal : 11.11.2003 o godz. 22:32
nimal jest offline  
Stary 11.11.2003, 22:50   #9
tadziu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.11.2003
Posty: 8
tadziu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to narka wam wszystkim i dzienks .

Ps. Przeczytajcie w naszym dziale też problem kolesia kturemu wybuch cd-rom ---polewka .
tadziu jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.