Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.04.2002, 09:48   #1
morgan
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.04.2002
Posty: 2
morgan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak podłączyć ?

Pare dni temu kupiłem sobie LG 32x i jest to już trzecie użądzenie w kąpie i nie wiem jak najlepiej podłączyć LG. Narezie mam tak ze LG CDRW + LG (slave) CD-ROM 40x(master) na drugiej taśmie, a na pierwszej sam dysk segate ata 100 30GB. Czy to jest dobże czy macie jakieś inne lepsze propozycje.
morgan jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.04.2002, 11:05   #2
Taz40
Forumator
 
Data rejestracji: 26.02.2002
Posty: 813
Taz40 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
morgan (20-04-2002 09:48):
Pare dni temu kupiłem sobie LG 32x i jest to już trzecie użądzenie w kąpie i nie wiem jak najlepiej podłączyć LG. Narezie mam tak ze LG CDRW + LG (slave) CD-ROM 40x(master) na drugiej taśmie, a na pierwszej sam dysk segate ata 100 30GB. Czy to jest dobże czy macie jakieś inne lepsze propozycje.
Więc proponuję tak:

PRIMARY IDE HDD(Master) CD-ROM 40x(Slave)
SECONDARY IDE LG 32x(Master) LG CDRW(Slave)

To rozwiązanie nie jest do końca najlepsze ale w tym przypadku gdy chcesz mieć trzy napędy CD raczej optymalne. Nienajlepsze z tego względu że niestety transfer twojego HDD spadnie do ATA33 Najlepszym rozwi ązaniem jest sam HDD i dwa CDRW na drugim IDE a trzeci cdek poprostu odłącz i schowaj bądz sprzedaj.
Taz40 jest offline  
Stary 20.04.2002, 11:54   #3
Kusiu
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.03.2002
Posty: 38
Kusiu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Optymalne byłoby kupno dodatkowego kontrolera IDE (ATA100 - około 100zł).
Wtedy mógłbyś podłączyć wszystkie urządzenia jako master na osobnych kablach. Ja tak właśnie zrobiłem i mogę przegrywać w locie nawet x32.
Kusiu jest offline  
Stary 20.04.2002, 15:28   #4
Nikita_Bennet
staruszek
 
Avatar użytkownika Nikita_Bennet
 
Data rejestracji: 02.06.2001
Lokalizacja: warmińsko - mazurskie
Posty: 799
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Kusiu (20-04-2002 11:54):
Optymalne byłoby kupno dodatkowego kontrolera IDE (ATA100 - około 100zł).

poszukaj jakiegos uzywanego bedzie taniej.
ja mam tak
mobo:
primary ide master teac 40x
secondary ide master teac516eb
abit hot rod ata66 primary ide master- caviar 40 gb ata100
abit hot rod ata66 secondaryide master- kieszen

idzie jak burza a za kontroler dalem 50 zl - wrzucilem najnowszy biosik i jes ok

pzdrwm Nikita_Bennet
__________________
Odrzucamy krolow, prezydentow oraz glosowanie.
Wierzymy w zgode powszechna oraz kod wykonywalny
D. Clark - Internet Wizard
Nikita_Bennet jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.