Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.12.2002, 09:23   #1
Karqs
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 31.10.2002
Karqs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Gta 3

Witam
Mam taki problem:

Mam od kumpla gta3 (pirat, oczywiscie ) no i kiedys sie normalnie instalowal, wszystko ok., a teraz gdy instaluje z cdromu to sie instaluje, ale jak laduje gre to sie zawiesza, a jak chce zainstalowac z nagrywarki (LiteOn 40125S) to co chwila wyskakuje blad CRC, napisane ze plyta moze byc uszkodzona (ale jest ok) i sie nie instaluje poprawnie.

Od czasu kiedy gta dzialala, zmienilo sie:
- zainstalowalem ASPI 4.60, dzisiaj zainstalowalem najnowsze i nic nie dalo
- zmienilem (dzisiaj) konfiguracje na: dysk: PM cdrw: SM cdrom: SS

Mial ktos taki problem? Bardzo prosze o pomoc.
Z gory dziekuje
Karqs jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.12.2002, 09:30   #2
bartoldzik
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.06.2002
bartoldzik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jak juz Ci sie uda zainstalowac gierke to przegrywasz zawartosc drugiej plytki na dysk (muza) czy masz ja w napedzie jak odpalasz gierke?
bartoldzik jest offline  
Stary 19.12.2002, 09:36   #3
Karqs
Stały bywalec ;)

Cytat:
bartoldzik napisa***322;(a)
A jak juz Ci sie uda zainstalowac gierke to przegrywasz zawartosc drugiej plytki na dysk (muza) czy masz ja w napedzie jak odpalasz gierke?
Przegrywam audio na dysk i ***** no cd (przedtem dzialalo) ale to nie sprawa audio bo gra wchodzi do menu ale potem sie zawiesza (przy ladowaniu planszy)
Karqs jest offline  
Stary 19.12.2002, 09:40   #4
Druss
Costam

Data rejestracji: 20.05.2002
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To mi wyglada na zly *****, byl taki na poczatku co wlasnie nie chcial wchodzic na plansze tylko sie zwieszal albo wychodzil do windowsa.
Druss jest offline  
Stary 19.12.2002, 09:41   #5
bartoldzik
Wyjadacz ;)

Patch de wersji 1.1 poprawia blad zwiazany z zawieszka przy ladowaniu gry z save`a i blad zwiazany z ladowaniem ekranu zaraz na poczatku gry. Polecam sciagniecie. Ponadto usuwa on zabazpieczenie SD ( wiecej takich producentow :-D )
bartoldzik jest offline  
Stary 19.12.2002, 09:44   #6
Karqs
Stały bywalec ;)

Cytat:
Patch de wersji 1.1 poprawia blad zwiazany z zawieszka przy ladowaniu gry z save`a i blad zwiazany z ladowaniem ekranu zaraz na poczatku gry. Polecam sciagniecie. Ponadto usuwa on zabazpieczenie SD ( wiecej takich producentow :-D )
Ale co powiedzie na temat tego, ze przy instalowaniu z nagrywarki wyskakuja bledy CRC (rozmiar pliku ni zgadza sie..., nosnik moze byc uszkodzony) a plyta jest sprawna

Poza tym ***** dzialal przedtem (polecam )

Bardziej sie martwie o nagrywarke niz o to ze gra nie dziala
Karqs jest offline  
Stary 19.12.2002, 09:51   #7
bartoldzik
Wyjadacz ;)

Co do nagrywarki to pojecia nie mam. A jak inne plytki zachowuja sie gdy instalujesz cos z nagrywary? Moze to odosobniony przypadek?
Co do kraczka to po instalce ww patcha juz jest zbedny. Zostaje usuniete zabazpieczenie i ewentualnie mozna uzyc malego technika No CD, ale bez niego gierka tez dziala. A zainstalowales polska wesje?
bartoldzik jest offline  
Stary 19.12.2002, 10:00   #8
Karqs
Stały bywalec ;)

Cytat:
Co do nagrywarki to pojecia nie mam. A jak inne plytki zachowuja sie gdy instalujesz cos z nagrywary? Moze to odosobniony przypadek?
Co do kraczka to po instalce ww patcha juz jest zbedny. Zostaje usuniete zabazpieczenie i ewentualnie mozna uzyc malego technika No CD, ale bez niego gierka tez dziala. A zainstalowales polska wesje?
Instalowalem.
Nie instalowalem patcha bo nie byl mi potrzebny (wszystko bylo ok), chcialem zreinstalowac gre bo mi jakis dodatek zaczal co jakis czas zawieszac gre. Tak na wszelki wypadek sprawdzilem antywirusem ale nic nie wykryl.

PS: co do nagrywarki, to mialem jeszcze taki problem przy instalowaniu directX (jakies bledy z plikiem .cab), a przy piracie SimCity 3000 ktory sie instalowal a przy ladowaniu mapy wyskakiwal blad z DDhelp. A cdrom zamiast SimCity widzial jakis plik audio.
SimCity byl na plytce Matrox chyba, a directX to z PcFormatu (takie czasopismo )
Karqs jest offline  
Stary 19.12.2002, 10:08   #9
bartoldzik
Wyjadacz ;)

Plytkami z casopism to bym sie nie zamartwial. Mi co chwile wiesznie sie kompus jak odpale Niezbednik KS albo plytke z PC WorldKomputer. To chyba jakas tradycja. Mozesz jeszcze sprawdzic tasmy czy sa w dobrym stanie i czy dobrze docisniete, a jak sie to powtorzy to chyba serwisik
bartoldzik jest offline  
Stary 19.12.2002, 12:51   #10
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Moze po prostu plyta przestala byc czytelna, te piraty sa z reguly nagrywane na krotkotrwalym badziewiu. Mozesz probowac zrobic kopie tego (z obrazem i niska predkoscia odczytu) a jesli to nic nie da to szukac sprawnej wersji u znajomych.
Stary 19.12.2002, 18:45   #11
Karqs
Stały bywalec ;)

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Moze po prostu plyta przestala byc czytelna, te piraty sa z reguly nagrywane na krotkotrwalym badziewiu. Mozesz probowac zrobic kopie tego (z obrazem i niska predkoscia odczytu) a jesli to nic nie da to szukac sprawnej wersji u znajomych.
Sprobuje ale to bylo nagrane na Akoss 700 mb Silver 24x. To gowniana plytka?
Karqs jest offline  
Stary 19.12.2002, 18:52   #12
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Karqs napisa***322;(a)
Sprobuje ale to bylo nagrane na Akoss 700 mb Silver 24x. To gowniana plytka?
Wg moich doswiadczen akossy chyba najszybciej traca czytelnosc, zwlaszcza jak sa nagrane z duza szybkosciaa ta masowka na gieldach z pewnoscia jest tak robiona.
Stary 19.12.2002, 19:02   #13
Karqs
Stały bywalec ;)

Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Wg moich doswiadczen akossy chyba najszybciej traca czytelnosc, zwlaszcza jak sa nagrane z duza szybkosciaa ta masowka na gieldach z pewnoscia jest tak robiona.
Troche mnie pocieszyles
bede pozyczla plyty od kumpli i sprawdzal czy dzialaja. Dzisiaj pozyczylem visual home deluxe (oryginal) i dziala ok.

PS: Kiedys nagralem gta3 walsnie z tego pirata na moja skladanke ale ona (gta) ma SD a ja tak poprostu ja skopiowalem kopiuj-wklej, to chyba ja spiep.. zepsulem, co nie? Bo ta moja ma taki sam blad.
Karqs jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: