![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2003
![]() |
jak podzielić seta na części????
siema!!!wiem że może to pytanie nie na to forum ale ktoś może jednak będie wiedział.Mam seta 90 min (jako jedna piosenka)i chce go podzielić na części w wybranych przez siebie momentach.Podobno nero ma taką funkcję??Jeśli ktoś wie to niech mi wytłumaczy jak to zrobić krok po kroku
z góry dzięki pozdro!!!!!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: jak podzielić seta na części????
Cytat:
Jeżeli to pierwsze to można uzyć edydora dźwięku takiego jak np. Wave Editor z Nero, Cool Edita lub innego polecanego na forum i przez umiejetne zaznaczanie, kopiowanie i wklejanie wyodrebnić poszczególne części. Jezeli jest to plik mp3 to możesz pociąć taki plik przy pomocy np. programu mp3 Sound Cutter. Jezeli chcesz jednak wypalić audio z własnorecznym podziałem na tracki za pomocą Nero to musisz przeciągnąć plik do kompilacji audio, a następnie kliknąć prawym klawiszem myszy na plik w kompilacji w opcję "własciwości". Po otwarciu okna "właściwości" w drugiej zakładce znajdziesz miniedytor z analizą graficzną twojego pliku. Wystrczy zaznaczyć odpowiednie miejsce w wykresie i wcisnąć przycisk "nowy indeks". W ten sposób utworzyliśmy pierwszy podział, ale tylko charakterystyczny dla standardu audio. Tak utworzony indeks możemy edytować i opisać za pomocą przycisku edycji. Wszystko ładnie tylko do takich operacji polecam program Feurio. A-ha jeszcze jedno ten plik ma 90 min. jezeli nie masz odpowiedniej nagrywarki i płyt to ten plik nie wejdzie w całosci na standardową długość płytki czyli 80 min. i będziesz go musiał przyciąć. A tak po za tym - tutaj jest poradnik dla Nero: http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/nerobur.php3 Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 16.09.2003 o godz. 08:57 |
|
![]() |
![]() |
|
|