Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.09.2003, 22:12   #1
marlon82WKS
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.09.2003
marlon82WKS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak podzielić seta na części????

siema!!!wiem że może to pytanie nie na to forum ale ktoś może jednak będie wiedział.Mam seta 90 min (jako jedna piosenka)i chce go podzielić na części w wybranych przez siebie momentach.Podobno nero ma taką funkcję??Jeśli ktoś wie to niech mi wytłumaczy jak to zrobić krok po kroku
z góry dzięki
pozdro!!!!!!
marlon82WKS jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.09.2003, 08:55   #2
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: jak podzielić seta na części????

Cytat:
marlon82WKS napisa***322;(a)
siema!!!wiem że może to pytanie nie na to forum ale ktoś może jednak będie wiedział.Mam seta 90 min (jako jedna piosenka)i chce go podzielić na części w wybranych przez siebie momentach.Podobno nero ma taką funkcję??Jeśli ktoś wie to niech mi wytłumaczy jak to zrobić krok po kroku
z góry dzięki
pozdro!!!!!!
Chcesz ten plik podzielić na mniejsze, czy chcesz z tego pliku nagrać płytę audio z własnorecznym podziałem na tracki?
Jeżeli to pierwsze to można uzyć edydora dźwięku takiego jak np. Wave Editor z Nero, Cool Edita lub innego polecanego na forum i przez umiejetne zaznaczanie, kopiowanie i wklejanie wyodrebnić poszczególne części. Jezeli jest to plik mp3 to możesz pociąć taki plik przy pomocy np. programu mp3 Sound Cutter.
Jezeli chcesz jednak wypalić audio z własnorecznym podziałem na tracki za pomocą Nero to musisz przeciągnąć plik do kompilacji audio, a następnie kliknąć prawym klawiszem myszy na plik w kompilacji w opcję "własciwości". Po otwarciu okna "właściwości" w drugiej zakładce znajdziesz miniedytor z analizą graficzną twojego pliku. Wystrczy zaznaczyć odpowiednie miejsce w wykresie i wcisnąć przycisk "nowy indeks". W ten sposób utworzyliśmy pierwszy podział, ale tylko charakterystyczny dla standardu audio. Tak utworzony indeks możemy edytować i opisać za pomocą przycisku edycji.
Wszystko ładnie tylko do takich operacji polecam program Feurio.
A-ha jeszcze jedno ten plik ma 90 min. jezeli nie masz odpowiedniej nagrywarki i płyt to ten plik nie wejdzie w całosci na standardową długość płytki czyli 80 min. i będziesz go musiał przyciąć.

A tak po za tym - tutaj jest poradnik dla Nero: http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/nerobur.php3

Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 16.09.2003 o godz. 08:57
paput2000 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: