![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2009
![]() |
Jakie plyty i ngrywarka do zastosowan PRO. pomozcie prosze
witam.
zaznaczam ze jestem nowy na forum, mam srednie zorientowanie w jego zawartości, hierarchii itd wiec wybaczcie mi rzucanie pytanie "prosto z mostu". Na i ile potrafilem zorientowałem sie w temacie ktory chce poruszyc, jednak pewnie wiele razy juz podobne tematy wystepowaly na forum a ja nie potrzafie ich po prostu znalezc. Jesli admini badz modzi uznaja za stosowne usuniecie/przeniesienie/modyfikacje itd tematu to zapraszam, prosze tylko o rzeczowa argumentacje zebym mogl sformulowac wlasciwe zapytanie. do rzeczy Jestem muzykiem, dj'em (wiem bylo tu wielu takich) i szukam rozwiazania dwoch moich zasadniczych problemów: 1.jakich plyt mam uzywać do nagrywania Audio? Niby pytanie jakich wiele ale mam zasadniczy warunek - plyty musza byc trwale (to ponad wszystko) i nie chodzi mi tu tyle o zarysowania, lecz o wytrzymalosc gornej powloki. Uzywam plyt w sposob bardzo skracajacy ich wytrzymalosc - duze skoki temperatur, zanieczyszczenia (piasek tez), wysoka temperatura pracy w pro odtwarzaczach. plyty po paru imprezach nadaja sie tylko do wyrzucenia. Na ile mialem mozliwosci na tyle szukalem dobrych plyt cdr. przetestowalem wiele produkcji- esperanzy, soniacze, verbatimy, tdk'i i wiele wiele innych. jedyne z ktorych bylem zadowolony to: Maxell (tylko te ktore przywiozlem z niemiec), Esperanzy black (ale tylko te ktore produkowane byly 3 lata wstecz i dawniej, potem sie spieprzyly i to straszliwie), verbatimy (nazwy nie pamietam, mialy ciemnoniebieski spod) i pare pomniejszych produkcji. Na chwile obecną uzywam 3 rodzxaji plyt: -czarne memorexy (kup[ione na probe, na razie ok) -zwykle TDK (przyzwoite) -Plyty MaxMax (tez czarne, dostalem od kolegi paczke i jestem w miare zadowolony, prawie jak stare esperanzy). przynudzam - do rzeczy - szukam plyt ktore po pierwsze beda wytrzymale, po drugie zachowaja dobrą jakosć audio nagrań. 2. szukam nagrywarki. Padl mi stacjonarny, kupilem laptopa (2 dni temu) i czyje potrzebe znalezienia nagrywarki ktora wypali mi plyty w sposob pewny i jak najlepszy jakosciowo (nie jak badziew w lapkach itp). Moj stacjonarny zawieral nagrywarke Lite-ON'a 52/32/52. Bylem z niej strasznie zadowolony. Nagrala mi moze z 20 zle zapisanych plyt (raczej wina programu, a wogole to nagrywam nia juz 4 albo 5 rok), a uwierzcie mi ze potrafie sporo nagrac, przewaznie kilkanascie plyt tygodniowo - taka praca. Szukam teraz napedu ktory nagra plyte nie tylko porawnie jesli chodzi o zapis, ale tez jak najlepiej jakosciowo. Szukalem, szukalem i w zasadzie dokopalem sie do jednego - nagrywarki firmy Plextor. czy to dobry wybor? sadzac po opiniach tak, ale... chce zapytac o alternatywy, ewentualny model nagrywarki. moi drodzy, sprawa jest naglaca - weekend sie zbliza, ten jeszcze bez nagrywarki i dobrych plyt przezyje, ale kolejny ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
jakie plyty sa najlepsze ? i jaka nagrywarke kupic | ziomus | Napędy optyczne CD | 13 | 27.04.2002 14:30 |
Jakie plyty k00pic? | MrBUBU | Napędy optyczne CD | 5 | 24.02.2002 20:24 |
Jakie plyty ? | mlody | Napędy optyczne CD | 0 | 14.12.2001 00:25 |
Jakie plyty do danych | Jabba the Hutt | Napędy optyczne CD | 3 | 02.10.2001 13:37 |
Jakie sa najlepsze plyty do nagrywania muzyki? | Wawron | Napędy optyczne CD | 1 | 01.03.2001 23:58 |