![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.07.2002
![]() |
![]()
Mam do 500zl na nagrywarke zaleczt mi zeby byla minimum 40x i zeby psula jak najmniej plyt. Czy system BurnProof jest najlepszy?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
LiteOn / Teac - do 500 zł. Dorzucając nieco więcej możesz kupić porządnego Plextor'a. Aktualnie żadne dobre nagrywarki nie psują płyt - ewentualnie LG, ale to nie jest dobra nagrywarka. Wszystkie nowe nagrywarki są wyposażone w różne odmiany systemu BURN-Proof - psucie płyt praktycznie nie występuje.
Nie będę polecać konkretnego modelu, wiadomo - każdy chwali swoje (chociaż ja nie chwaliłbym swojego badziewnego LG 8120B). Użyj wyszukiwarki, niedawno były posty w stylu "jaką nagrywarkę kupić?".
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... pecha masz straszliwego ZiP moja LGx12 hula pięknie od 14 miesięcy i tnie wszystko równo z trawą :cool: , na inną narazie nie zamieniam
![]()
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2002
![]() |
Ja mam ASUSA CRW-2410A, kupiłem za 240 zł
![]() ![]() ![]() ![]()
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.11.2001
![]() |
Cytat:
Dlaczego negujesz wypalarki LG ![]() ![]() Pozdrówka! |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
bo LG zostalo (po czesci slusznie) zaliczone do klasy 'budget' a takiej sie (w Polsce) nie chwali bo to obciach...
mam LG32x i jestem z niej zadowolony zwlaszcza ze robi to czego 'dobre' nagrywarki nie potrafia - przegrywa Warcrafta 3, GTA 3, MoHAA czy inne zabezpieczone badziewia
![]() |
#7 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
Kiedyś również byłem taki posłuszny w stosunku do LG, uważałem go za dobry sprzęt - dlatego teraz mam LG CD-ROM 40x i LG CD-RW 12x. Nawet telewizor mam Goldstar. Gdy chciałem zmienić monitor, planowałem kupić LG Flatron - całe szczęście, że wybrałem AOC 9lr. Przygoda z CD-ROM zaczęła się, gdy postanowiłem zmienić Philips PCA123 (12x) na coś szybszego. Wybrałem CD-ROM LG 40x. Po kilku tygodniach pracy zaczął się sypać - najpierw miał problemy z odczytem wielu płyt, później zwolnił odczyt, potem nie wysuwała się tacka... - oddałem do serwisu, ale nie wymieniono mi go na nowy model, musiałem czekać kilka tygodni na naprawę. Pogodziłem się z myślą, że wszystko się może zepsuć. Po kilku miesiącach postanowiłem kupić nagrywarkę - LiteOn albo LG. LiteOn był wtedy mało znaną firmą, więc wybrałem LG. CD-ROM, który wtedy jeszcze miałem, nie nadawał się do kopiowania w locie. Początkowo nagrywanie szło dobrze, jednak po pewnym czasie zaczęły się problemy podobne do CD-ROM'u - ale serwis LG wolałem omijać z daleka i sam zająłem się naprawą. Telewizor Goldstar również posypał się - najpierw miał problemy z geometrią obrazu, potem stracił synchronizację, padł głośnik, a następnie cały telewizor poszedł się j.... - oczywiście na serwis nie mogłem wtedy liczyć, musiałem wszystko zrobić sam - a kosztowało mnie to nie mało! Do dziś mam wspomniany sprzęt - CD-ROM odłączyłem w cholerę (nie nadaje się absolutnie do odczytu), zamiast telewizora mam tuner TV, jedynie zostawiłem sobie CD-RW (też ciężko mu idzie odczyt, ale nie jest źle). Dzisiaj nie mogę stwierdzić nic o jakości współczesnego sprzętu LG, gdyż już z niego nie korzystam - być może produkują już lepszy sprzęt, ale ja z marką LG nie chcę mieć nic wspólnego. Dodam jeszcze, że sprzęt był używany w sprzyjających warunkach, w czystym pomieszczeniu. Ufff... ale się rozpisałem, mam nadzieję, że ktoś przeczytał moje "przygody z LG".
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 25.07.2002 o godz. 11:21 |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
znam podobne historie z kilkoma innymi markami - w Polsce jest to dosc czeste, chocby ze wzgledu na dosc opryskliwy serwis, ktory robi co moze zeby nie uznac gwarancji albo jest zupelnie niekompetentny i naprawe przeciaga do miesisca zeby wykonac 'ekspertyzy'...
nie zmienia to faktu ze nagrywarki sa z modelu na model coraz lepsze a lg32 to cudenko dla kazdego - szybkie, tanie, tnie wszystko (ma EFM v2) z tego co doswiadczam - bezawaryjne - polecalbym kazdemu cdrom 40x to byla tragedia, o tym kraza legendy - chyba najgorszy model w historii, lg52x wprowadzil na rynek nowy stabilizator plyty - umieszczony na gornej obudowie (takie plastikowe cos) - ten wynalazek pozwala rozerwac nawet calkowicie niepopekana plyte w drobny mak, poza tym z moich obserwacji wytrzymuje dokaldnie 11 miesiecy pracy - tyle mialy moje 2 poprzednie DVD 16x jest poprawne aczkolwiek wiem ze sa lepsze i nieduzo drozsze, ale nie mialem wplywu na to co dostane moja sympatia do nagrywarki lg32x nie zmienia w niczym faktu ze na telewizor/monitor/HiFi w wykonaniu LG nie spojze nawet
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.11.2001
![]() |
Ja w żadnym wypadku nie nawet nie próbuję chwalić LG, chociaż moje doświadczenia ze sprzętem tej marki są jak najbardziej pozytywne (przynajmniej narazie). Być może jestem farciarzem :-D któremu to chodzi.
Pozdrówka! |
![]() |
![]() |
#10 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
a ja ci polece liteon-a ltr40125s jaes zaje...sty kupiłem go wczoraj
nagrałem już 30 płyt .Kopiuje wszystkie zabezpieczenia i nie jest głośny jak to było pisane . Kup jego a nie bedziesz miał żadnych problemów. (oczywiście z nagrywaniem) |
![]() |
![]() |
|
|