![]() |
Cytat:
************************************* alez plyty sa legalne wydawnictwa tez, to chodzi o pozyskanie materialu zdrodlowego |
Cytat:
|
Cytat:
|
Slucham na live 1024 - chyba najbardziej popularnej karcie ale tez nie sadze zeby slabej. BTW Sluchalem tez na jakims Herculesie, nie pamietam nazwy ale na pewno nie byla to karta za 100zl i efekt ten sam - 128,160 - rozpoznaje, powyzej - zwlaszcza jesli vbr to juz duzy problem.
|
http://ff123.net
Poszukaj działu z samplami, prezentującymi zniekształcenia dźwięku w mp3. Zdziwisz się trochę :) |
Marius mi nie trzeba udowadniac ze mp3 to format stratny ;-)) Mam tego swiadomosc i nie upieram sie przy twierdzeniu ze mp3 z np bitrate 192 daje taki sam dzwiek jak oryginalna plyta - twierdze jedynie ze dla wiekszosci sluchaczy (90%) w warunkach polowych ;)(rodzina za sciana i ruch uliczny za oknem) i na sprzecie jaki wiekszosc z nas posiada taki utwor jest nie do albo bardzo trudny do odroznienia. Inna rzecz ze w warunkach np studia nagran to juz calkiem inna sytuacja...
|
Słuchaj, sam nie wierzyłem, że tyle syfu może być w mp3. I to tak dobrze słyszalnego, w każdych warunkach. I opadła mi szczęka, kiedy tam wpadłem. Zaufaj mi, poświęć pół godziny tej stronie. I posłuchaj np. 'castanets.wav' w oryginale i po skompresowaniu Xingiem - nie uwierzysz, że to, co zawsze uważałeś za naturalne brzmienie, jest w rzeczywistości zniekształceniem, i to tak paskudnym. Jest tam też test na ringing np. - to mnie też strasznie wkurza. Poza tym - noise pumping, volume pumping i wiele innych, które teżsą słyszalne nawet na plastikowych głośniczkach.
Wejdź i pogrzeb - sam się przekonasz. 192 kbps to, niestety, szajs. |
Oki-doki... potestuje jak bede mial czas (beznadziejna ta strona jesli chodzi o wyszukiwanie informacji niestety) i podziele sie wrazeniami.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:33. |