![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
co sądzicie o Teac 24/10/40?
Czy może ktoś ma już tą nagrywarkę? Przedniej nie widzę już w sklepach a chcę kupić Teac-a
Dzięki |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Gość
|
Mam W524E i...
Poprzednio używałem W516 i jest (była) świetna - pod WinOnCD oraz CloneCD chodzi idealnie. Kupiłem więc W524 oczekując, że bedzie świetna i...szybsza. No i pewnie jest, ale trudno to sprawdzić Clone CD niby rozpoznaje, że nadrywarka jest x24, ale na moich płytkach nagrywa jakoś dziwnie - z poczatku bardzo szybko (700MB pokazuje że bedzie nagrywać w 4 miinuty), pod koniec zwalnia i w efekcie nagrywa 6 minut. To i tak szybciej, bo W516 nagrywała 700MB w ok 7,5 minut.. Natomiast co do WinOnCD to trzeba mieć wersję 5.1 RC18 cokolwiek to znaczy (na razie nie mam - KTO MA?!!) Ewentualnie obsługuje to Nero w wersji 5.5.5.1 - też nie mam :-( Mile widziane wszelkie informacje na ten temat!!! W posiadanej obecnie wersji 3.80.689 WinOnCD moja nagrywarka jest obsługiwana z predkością x16 o działa chyba dobrze... ale ja kce x24! ajdaho Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
jakos dlugo wam nagrywaja sie te plytki
ja mam 512 i z dysku plyte 700MB nagrywam ok 6 min a z plyty na plyte ok 7-8 min |
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
jakos dlugo wam nagrywaja sie te plytki
ja mam 512 i z dysku plyte 700MB nagrywam ok 6 min a z plyty na plyte ok 7-8 min |
|
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
Czego tu się spodziewać - w końcu to ZoneCLV - chociaż w teorii średnia prędkość zapisu powinna kształtować się na poziomie 22x więc to troche za wolno... W dziedzinie piecyków (ach jak ja lubie to określenie :-)) raczej nie należy się (szybko) spodziewać wynalazku w stylu TrueX... Cóż, trzeba zessać to Nero }>}>}>...
|
|
|
#6 |
|
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
imaca masz ? hmmmm
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.11.2001
![]() |
Panowie spawacze, powiedzcie mi ile to ustrojstwo (24x) kosztuje i czy waro dołożyć pare złociszy na ten piecyk czy tesz kupić Tica (Teaca) 16x. Jak dostanę wypłatę to grzeję do sklepu kupić piecyk (spawarkie) i będzie to Teac ale jaki to jeszcze ni wiem.
Pozdrówka |
|
|
|
|
#8 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.10.2001
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Na Plextorze 24/10/40 mam średnią prędkość 22,73 i czas ok 3min 40sek.
Pozdrawiam
|
|
#11 |
|
Gość
|
Kupiłem ją właśnie dzisiaj. Właściwie to z konieczności bo poza Samsungiem i ricochem nic innego nie było, a Plextor trochę za drogi.
16X już nie ma a za tą dałem 585 złociszy - we Wrocławiu. Zdziwiło mnie, że na giełdzie komputerowej byli ludzie, którzy wołali za nią nawet 650 zł, w sklepach zresztą też. |
|
|
#12 |
|
Gość
|
Nagrywarka jest super. Po zassaniu najnowszego clonecd wypala krazek w okolo 4 min. Jest tylko jeden problem. Czym wypalic pliki bin? Jak narazie najnowszy fireburner nie obsluguje nagrywarki. Pozatym nasuwa sie krótki komentarz : TEAC RULEZ
|
|
|
#13 |
|
Gość
|
Mam tylko jedno pytanko.
Jedna osoba napisala mi ze ta spawara jest dosyc glosna to prawda? |
|
|
#14 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.11.2001
![]() |
[quote]ANGELrobert (27-11-2001 08:29):
Nagrywarka jest super. Po zassaniu najnowszego clonecd wypala krazek w okolo 4 min. Jest tylko jeden problem. Czym wypalic pliki bin? Jak narazie najnowszy fireburner nie obsluguje nagrywarki. Pozatym nasuwa sie krótki komentarz : TEAC RULEZ! popieram, mam Tica (Teaca) 16x ZA***OZA! |
|
|
|
|
#15 |
|
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
co do szumienia nagrywarek Teaca ja mam 4x i powiem instalowalem z niej windoza i ani szumka nie slyszalem predzej ci wiatrak szumi niz ta cdrw
|
|
|
![]() |
|
|