![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Nie zamknieta plyta.
Witam.
Nagralem plyte, ale jej nie zamknalem ![]() ..::Recorder Teac CDW58e (ale to chyba nie ma znaczenia) ..: ![]() ..::CD-ROM (ISO) ..::W zakladce multisession dalem no multisession. ..::W burn (disc-at-once,write, i nie zaznaczylem finalize cd) Moje pytanie - czy tala plyta jest dobrze nagrana (tzn czy beda ja czytac inne czytniki, bo moj recorder ja lyka bez wiekszych problemow) a jesli nie to czy da sie ja jakos teraz domknac ? I jescze do czego dokladnie sluzy opcja discatonce bo moge nagrywac z wlaczona i wylaczona i nie widze roznicy ... Pozdrawiam NeXX |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Mozesz domknac WinOnCd 3.8
Tam jest specjalna opcja do zamykania cd Gazor |
![]() |
#3 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#4 |
Gość
|
Działa ?
|
![]() |
#5 |
Gość
|
aa niewiem jeszcze...
dopiero sie sciaga ;D ;D dam znac jak sprawdze (pewnie jutro bo jest 3 w kolejce za 2-ma filmami) 8) |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
![]() Moze nero automatycznie zamknal plyte jak wybralem cd singlesession ![]() Chodz daje glowe, ze "finalize cd" w nero byla odznazona :o |
|
![]() |
#7 |
Gość
|
Sprawdz nerem czy płyta jest zamknieta:
Albo dasz opcje INFO CD, albo zrob ISO "Kontynuuj wielosesyjne" a kiedy spyta o płyte to wsadz do nagrywary ta płytke. Jak napisze ze płyta niezapisywalna to znaczy ze sesja zamknieta. Gazor P.S. Jak dane ktore chciałes zapisac na płycie miały ok 630 MB to Nero ja chyba automatycznie zamknał. Apropo Winoncd - jest tam tak opcja co nie ? |
![]() |
#8 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
jesli jest no multisesion to nero sam zamyka
a co do disc at once to jest to sposob traktowania danych ale najwieksza roznice widac przy nagrywaniiu audio. DAO to nagranie wszystkiego bit po bicie bez przerwy tak jakby byl to jeden wielki plik jak cos ci pojdzie to plyta out Jesli wylaczone DAO to jest TAO track at once kazda sciezka nagrywana jest osobno dla kazdej bufor idzie od nowa i kazda jest jakby osobna kompilacja jesli tu cos *******nie to jest szansa ze cosik odzyskasz (nie tyczy to sie audio bo z doswiadczenia wiem ze i jedno i drugie gdy cosik sie walnie jest odczytywane do momentu skopsania) |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Siema,
Udalo mi sie zamknac ta plyte ;D ! (dogralem druga sesje) W cd-info pokazywal, ze na plycie jest jeszcze miejsce, to chyba jednoznacznie z tego wynika, ze cd nie jest zamknieta ? majonezik - dzieki 8) ! ale z tego wynika, ze musialem dac na poczatku jednak multissesion hmm, ale tak nie bylo na bank ( ![]() Dobra olac to, wazne ze juz po problemie ;D aaa.. i gazor tak jest tam ta opcja tylko nie wiedziec czemu nie byla aktywna ![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
Siema,
Udalo mi sie zamknac ta plyte ;D ! (dogralem druga sesje) W cd-info pokazywal, ze na plycie jest jeszcze miejsce, to chyba jednoznacznie z tego wynika, ze cd nie jest zamknieta ? majonezik - dzieki 8) ! ale z tego wynika, ze musialem dac na poczatku jednak multissesion hmm, ale tak nie bylo na bank ( ![]() Dobra olac to, wazne ze juz po problemie ;D aaa.. i gazor tak jest tam ta opcja tylko nie wiedziec czemu nie byla aktywna ![]() |
![]() |
|
|