![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
Skąd można ściągnąć plug-in kodera mp3 dla nero?
Mam oryginalną polską wersje nero 5.5.1. Dostałem go razem z wersją box nagrywarki. Podczas próby konwersji pliku dźwiękowego na format mp3 wyskakuje komunikat że ta opcja nie jest już dostępna!!!!
I aby dodać nielimitowane kodowanie mp3 kup!!! plug-in kodera mp3 dla nero. Wiec ja sie pytam co to K*** znaczy!? I skąd można ściągnąć plug-in kodera mp3 dla nero, co to jest i jak to sie instaluje? dzięki za zrozumienie :-) |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
wyrazanie nic tu nie da. To dziala jak w starej budce telefoniczej " wrzuc monete". Brakuje ci czesci ktora sprasowany mp3 zamieni na wav( po cichutku w sposob niewidoczny dla ciebie), a potem wypali na plytce sciezki *.cda, tak zeby odtwarzacz audio mogl ci zagrac.
A skad wziac- mysle,ze z netu. Sam nie uzywam Nero to nie bede ci macic w glowie, ale wiekszosc na forum to Neronowcy, to napewno ci podpowiedza ( zacznij szukanie od cdrinfo) |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
Sorry - nie załączyłem pliku - patrz niżej.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Jeżeli dobrze myślę, to na początku Ci konwertował, tak? Jeżeli tak, to skończyła Ci się licencja próbna na wykorzystywanie kodeka. Jeżeli chcesz go użyć, musisz "odnowić" licencję. Nero (przynajmniej w wersji 5.5.2) trzyma informację o ilości dopuszczalnych konwersji na MP3 w postaci wpisów w rejestrach jako definicje nowych typów plików. W przypadku Nero 5.5.2.x odnawia licencję wprowadzenie .REG-a którego masz w załączniku.
Jeżeli nie pomoże, (w Twojej wersji jest inaczej) zrób sobie sam *****'a: 1) Odinstaluj Nero 2) Puść jakiś program czyszczący rejestry z błędów, najlepiej WinDoctora z pakietu Norton SystemWorks 3) Uruchom monitorowanie zmian w rejestrach (także z tego pakietu lub jakieś inne podobne narzędzie) 4) Uruchom Nero i skonwertuj jakiś plik na MP3 5) Zobacz, jakie wpisy zmieniają się w kluczach typów: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\CLASSES\] 6) Zapisz te wpisy do pliku ".reg" regeditem przy pomocy opcji Export... 7) Jeżeli dobrze to zrobisz, od tej pory po każdym uruchomieniu utworzonego przez Ciebie pliku ".reg" licencja na konwersję MP3 zostanie odnowiona. Aha: w wersji 5.5.2.x dla licznika przetworzeń istotny był tylko jeden wpis (i on jest w załączonym pliku reg). Natomiast reszta była niezmienna, ale MUSIAŁA BYĆ. Jeżeli użyłeś jakiegoś narzędzia czyszczącego rejestry i potraciłeś resztę wpisów, to załączony plik Ci nie pomoże, nawet jeżeli teoretycznie współpracuje z Twoją wersją. Wtedy czeka cię droga opisana w punktach powyżej. Mam nadzieję, że Ci się uda. Pozdróffka.6 |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
DZIEKI DZIEKI DZIEKI I JESZCZE RAZ DZIEKI
Dzieki za pomoc!!!
Gdyby choć troszke wiecej bylo takich ludzi jak c0rdat, świat byłby lepszy! |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
A ja sciagnalem sobie plugin w full wersji i teraz nero oferuje mi full servis bez instalowania nera na nowo
|
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Ale chyba nie do 5.5.1
![]() |
![]() |
![]() |
|
|