![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Jak skopiować CD-TEXT cd płyty z danymi?
Mam takie pytanie : W jaki sposób można skopiować CD-Text z płyty która zawiera tylko jedną ściżkę z danymi?
Próbowałem już CloneCD,CDMate,BR/W,DiscJuggler,BurnDrive in nic.Moja nagrywarka to Lite-On LTR-24102B z najnowszym biosem.Próbowałem skopiować płytę audio i bez problemu zgałem każdym z tych programów... Pomocy |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Re: Jak skopiować CD-TEXT cd płyty z danymi?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Tak , płyta nie zawiera żadnej (nawet ukrytej) ścieżki Audio.
Sprawdziłem też czy ktoś przypadkiem nie nagrał dwóch ścieżek o tym samym "adresie" np : 0x01 . |
![]() |
![]() |
#4 | |
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Sensu to nie ma ,ale bez tych informacji płytka nie chce sie uruchomić.To może dziwne że ktoś umieścił tam jakiś klucz.Ale za parę miesięcy bedzie gotowy program który tak nagra płytke że zgranie jej nie będzie możliwe przez dotychczas stworzone systemy odczytu płyty : DAO-RAW + 96 będzie po prostu bezradny.Wszystkie programy na tym się wywrócą,niezależnie od posiadanego sprzętu. A CD-Text jest używany (a raczej subkanały R-W) w płytack Karaoke (CD+G)
Dzięki za "pomoc" |
![]() |
![]() |
#6 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Zabezpieczenie w subkanałach czyli coś na kształt SecuROM.
Jeśli widać CD-TEXT to trochę dziwne, potraktuj Clonem jak SecuROM.
#7 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() |
#8 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Hmmm... Jeśli chodzi o przegranie tego Clonem to już próbowałem in nic.Chwilowo żaden z programów które mam na dysku nie mogą tego zgrać.
Nowy TZ Copy protection bedzię szalał jak tylko zostanie ukończony.Pytacie jak to będzie działać? Otóż bedzie sprawdzało te miejsca na płycie do których program CDR ani 1:1 copy nie ma dostępu a próba ich odczytania skończy odmową napędu. Od około 5 lat zajmowałem sie kopiowaniem różnych płytek a teraz je zabezpieczam dla zabawy. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#12 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jak sie pojawi takie zabezpieczenie to niewiele pozniej programy CDR cudownie sie naucza czytac takie sektory - bo niby dlaczego glupi czytnik CDROM moze je widziec a nagrywarka NIE?
a im wiecej zadufany w sobie autor zabezpieczenia wypapla chwalac sie na lewo i prawo tym szybciej to sie stanie...
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
It tu cię mam.Te sektory nie mogą być odczytane ani przez CDROM ani nagrywarkę.Sorry ale twoja "teza" nie sprawdzi się tak (o ile wogule)szybko.Powinieś może zaznajomić się nieco ze specyfikacjami tzw. kolorowych ksiąg i sprawdzić jakich "aren" żaden czytnik nie może odczytać.
See you all |
![]() |
![]() |
#14 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
to w takim razie pytanie - sa dane zawarte w sektorach ktorych nie widzi ani CDROM ani nagrywarka - jak wplywaja one na zabezpieczenie plyty skoro naped/program zabezpieczony nie jest w stanie stwierdzic ich obecnosci? oautentycznosci nie mowiac...
![]() a specyfikacje plyt CDROM sa mi znane nagrywarka po odpowiednim przerobieniu firmware i tak odczyta wszystko (jesli pozwala jej na to ograniczenie sprzetowe w postaci dlugosci szyny z glowica) jest to tylko kwestia dobrej lub zlej woli programisty - broblem pojawia sie gdy techniki sie laczy (patrz TAGES) i nie wiadomo czy to co odczytalismy jest juz dobre poniewaz trzeba to jeszcze odszyfrowac a zabezpiecznie ktorego autor chwali sie jak ono dziala i jakie jest cudowne rozwiazuje 80% problemow osoby je lamiacej - on juz wie CO teraz pytanie JAK?
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
Jest sposób na stwierdzenie obecności tych sektorów i wszystkie napędy będą w stanie to odczytać
A na temat firmwaru.Tak można przerobić go tak aby czytał wszystko tylko powiedz mi jaki użytkownik odważy sie na taki krok.Ma do wyboru : Uda sie i przegra płyte albo napęd ulegnie zniszczeniu co jest tym silniejszym straszkiem. A jeżeli chodzi o chwalenie się : Dla mnie to zabawa i nie przejmuje się tym.I tak wiadomo że każde zabezpieczenie można "wyciąć" z pliku exe. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|