Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.09.2002, 17:35   #16
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
przy odpowiedniej wprawie kodera moze byc to trudne - zwlaszcza ze pisanie loaderow (konieczne przy crackowaniu zaszyfrowanych execow) jest bardzo utrudnione pod XP ktore utrudnia grzebanie w cudzej pamieci

na przerobke firmwaru kiedy wyjdzie oficjalny odwarzy sie prawie kazdy uzytkownik... (patrz co tereaz z Plextroami sie dzieje)

a jestm pewien ze LiteOn wypusci taki 'patch' kiedy bedzie to tylko konieczne

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.09.2002, 20:10   #17
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.01.2002
Dawid Partyka - Koli zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cobra jak byś mógł mi podesłac płytke zabezpieczona tym softem to udowodnię ci że można skopiować (udało mi się już wykonać kopie takich zabezpieczeń: Settec alpharom (nieby w 100% nie do skopiowania), Topo Out (nowość na rynku jeszcze nic nie było tym zabezpieczone oprócz płyty prezentacyjnej którą dostałem i też mi się udało skopiować, a o tages to już nie powiem poenieważ on mi zajął najwięcej czasu (około pół roku) ale kopia dział na przynajmniej 80% napędów CDROM dostepnych na rynku światowym (największy problem z tages to wyciaganie odpowiednio sektorów z płyty CD to mi zajęło dosyć długo). Tages działą specyficznie ponieważ z jednego sektora udało się uzyskać im 2 wyniki odczytu (ja w mojej technoologi jetstem w stanie uzyskac nawet 10 wyników odczytu nie zwarzając na kierunek ruchu lasera (ludzie prubujący kopiować tagesa w s posób odczytanaia płyty od końca moga pomazyć że wykonując 2 obrazy im to wyjdzie będa musieli wykonac przynajmniej ich z 10 a nastepnie je porównać odpowiednio i zmodyfikować.

Najlepiej skonatktuj się na maila mojego (safelock@CDRinfo.pl) to ci może wysle płytę prezentacyjną mojego zabezpieczenia (tego nikt na stan dzisiejszy nie skopiuje). Oficjalnie mogę powiedzieć że o skopiowaniu starforca wszycy możecie sobie pomazyć. starforce dokładnie oblicza cos na płycie CD (prawdopdobnie PIT lub odległość między sektorami). Na płycie zabezpieczonej starforce niema żadnych anomali tak jak jest w przypadku innych zabezpieczeń (SafeDisc, Securom, LaserLock i takich tam). Oni w starfoce nie modyfikują nić w samej budowie sektora ani budowie obrazu płyty CD. Jedyne lekarstow na starforca jest cracka (chyba że posiadacie własną tłocznię płyt kompaktowych to Starforce do wersji 2.0 przegra się tylko tłoczac a wersji 3.0 juz nie)
http://SafeLock.CDRinfo.pl
Dawid Partyka - Koli jest offline  
Stary 20.09.2002, 22:28   #18
Cobra
Bywalec

Data rejestracji: 16.04.2002
Cobra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cześć Wam

Sorry Koli ale ten soft jest narazie w fazie tworzenia i jeszcze nie ma w pełni działającej wersji.Jak tylko wyjdzie to będzież mógł bez problemu go ściągnąć ze strony domowej TZ Copy.
Chyba wyślę ci trochę informacji na twojego maila w poniedziałek z dadatkiem paru informacji.Może będziemy mogli wymienić się
spostrzeżeniami/doświadczeniami związanymi z płytkami.

Pozdrawiam
Cobra jest offline  
Stary 20.09.2002, 22:36   #19
Yahol
Gość

No, no, no...to sie zapowiada bardzo ciekawie! Poinformujcie o swoich pracach nieco bardziej szczegolowo! Bardzo tego jestem ciekaw!

Stary 21.09.2002, 09:21   #20
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

[QUOTE]Yahol napisa***322;(a)
[B]No, no, no...to sie zapowiada bardzo ciekawie! Poinformujcie o swoich pracach nieco bardziej szczegolowo! Bardzo tego jestem ciekaw!

Ja o moich pracach nie mogę zbytnio szczegółowo gdyż tworze 2 wersje zabezpieczenia (wersja dla firm i wersja dla zwykłych uzytkoników). O wersji dla zwykłych uzytkoników niema problmeu mogę powiedzieć więcej ale o wersji dla firm niestety nie ponieważ jest to całkowicie nowa technologia do dzisiaj nie wykorzystywana w przemyśle zabezpieczeń płyt CD (chodzi mi o podpis cyfrowy i jego umieszczenie).
Stary 21.09.2002, 09:25   #21
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dawid - mam do ciebie prosbe, jestes programista niebylejakim, czy moglbys prosze opanowac technologie przycinania cytatow w twoich postach - czytanie towich postow jest bardzo utrudnione przez sposob jaki to robisz obecnie
Stary 21.09.2002, 14:27   #22
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
Czy moglbys prosze opanowac technologie przycinania cytatow w twoich postach
OK. Da się zrobić
Stary 22.09.2002, 07:56   #23