![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
przy odpowiedniej wprawie kodera moze byc to trudne - zwlaszcza ze pisanie loaderow (konieczne przy crackowaniu zaszyfrowanych execow) jest bardzo utrudnione pod XP ktore utrudnia grzebanie w cudzej pamieci
na przerobke firmwaru kiedy wyjdzie oficjalny odwarzy sie prawie kazdy uzytkownik... (patrz co tereaz z Plextroami sie dzieje) a jestm pewien ze LiteOn wypusci taki 'patch' kiedy bedzie to tylko konieczne
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
Cobra jak byś mógł mi podesłac płytke zabezpieczona tym softem to udowodnię ci że można skopiować (udało mi się już wykonać kopie takich zabezpieczeń: Settec alpharom (nieby w 100% nie do skopiowania), Topo Out (nowość na rynku jeszcze nic nie było tym zabezpieczone oprócz płyty prezentacyjnej którą dostałem i też mi się udało skopiować, a o tages to już nie powiem poenieważ on mi zajął najwięcej czasu (około pół roku) ale kopia dział na przynajmniej 80% napędów CDROM dostepnych na rynku światowym (największy problem z tages to wyciaganie odpowiednio sektorów z płyty CD to mi zajęło dosyć długo). Tages działą specyficznie ponieważ z jednego sektora udało się uzyskać im 2 wyniki odczytu (ja w mojej technoologi jetstem w stanie uzyskac nawet 10 wyników odczytu nie zwarzając na kierunek ruchu lasera (ludzie prubujący kopiować tagesa w s posób odczytanaia płyty od końca moga pomazyć że wykonując 2 obrazy im to wyjdzie będa musieli wykonac przynajmniej ich z 10 a nastepnie je porównać odpowiednio i zmodyfikować.
Najlepiej skonatktuj się na maila mojego (safelock@CDRinfo.pl) to ci może wysle płytę prezentacyjną mojego zabezpieczenia (tego nikt na stan dzisiejszy nie skopiuje). Oficjalnie mogę powiedzieć że o skopiowaniu starforca wszycy możecie sobie pomazyć. starforce dokładnie oblicza cos na płycie CD (prawdopdobnie PIT lub odległość między sektorami). Na płycie zabezpieczonej starforce niema żadnych anomali tak jak jest w przypadku innych zabezpieczeń (SafeDisc, Securom, LaserLock i takich tam). Oni w starfoce nie modyfikują nić w samej budowie sektora ani budowie obrazu płyty CD. Jedyne lekarstow na starforca jest cracka (chyba że posiadacie własną tłocznię płyt kompaktowych to Starforce do wersji 2.0 przegra się tylko tłoczac a wersji 3.0 juz nie)
#18 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cześć Wam
Sorry Koli ale ten soft jest narazie w fazie tworzenia i jeszcze nie ma w pełni działającej wersji.Jak tylko wyjdzie to będzież mógł bez problemu go ściągnąć ze strony domowej TZ Copy. Chyba wyślę ci trochę informacji na twojego maila w poniedziałek z dadatkiem paru informacji.Może będziemy mogli wymienić się spostrzeżeniami/doświadczeniami związanymi z płytkami. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#19 |
Gość
|
No, no, no...to sie zapowiada bardzo ciekawie! Poinformujcie o swoich pracach nieco bardziej szczegolowo! Bardzo tego jestem ciekaw!
|
![]() |
#20 |
Wyjadacz ;)
![]() |
[QUOTE]Yahol napisa***322;(a)
[B]No, no, no...to sie zapowiada bardzo ciekawie! Poinformujcie o swoich pracach nieco bardziej szczegolowo! Bardzo tego jestem ciekaw! Ja o moich pracach nie mogę zbytnio szczegółowo gdyż tworze 2 wersje zabezpieczenia (wersja dla firm i wersja dla zwykłych uzytkoników). O wersji dla zwykłych uzytkoników niema problmeu mogę powiedzieć więcej ale o wersji dla firm niestety nie ponieważ jest to całkowicie nowa technologia do dzisiaj nie wykorzystywana w przemyśle zabezpieczeń płyt CD (chodzi mi o podpis cyfrowy i jego umieszczenie).
#21 |
![]() |
Dawid - mam do ciebie prosbe, jestes programista niebylejakim, czy moglbys prosze opanowac technologie przycinania cytatow w twoich postach - czytanie towich postow jest bardzo utrudnione przez sposob jaki to robisz obecnie
![]() |
#22 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
#23 |
![]() |
DZIEKI!