Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.02.2005, 12:46   #1
stypkalukasz
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika stypkalukasz
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Posty: 23
stypkalukasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak skopiować win XP??

Witam wszystkich. Mam problem. Posiadam oryginalną płytę win XP lecz chcę sobie zrobić kopię zapasową (z tego powodu iż mój kolega posiadła offica oczywoście oryginal i niefortunne zdarzenie spowodowało iz utracił on tą płytę a co gorsze pieniądze które na nią wydał). Ale wracając do mnie...Posiadam alcohol 120 i chciałbym wiedzieć jak za pomocą tego programu wypalić kopie zapasową win XP?
Helllllp i z góry wielkie dzięki.

POZDRO od początkujacego...
stypkalukasz jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.02.2005, 12:52   #2
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,783
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dowolnym programem do nagrywania ktory ma opcje KOPIUJ PLYTE
windowsy nie sa z ZADEN sposob zabezpieczona
wiec wystraczy kopiwac plyte w calosci (tylko na boga - nie przeciagajac pliki, a wlasnie klikajac na kopiuj) w nero czy alkoholu na dowolnyhc ustawinaich czy w czym tam jeszcze nagrywasz (nagrywanie wbudowane w winde sie nie nadaje podobnie jak nagrywanie typu pakietowego) i bedize dzialac
nimal jest offline  
Stary 01.02.2005, 12:53   #3
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Ghost_mode
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Posty: 1,281
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ni ema znaczenia jakim programem
ja kopiowałem nawet NERO w trybie DAO RAW + 96 z odczytem subkanałów

poprostu jak źle zgrasz płytę to chyba nie będzie bootowalna i tyle
( a xp musi byc bootowalna bo inaczej lipa )
__________________
ghost_mode (at) wp . pl

Ghost_mode jest offline  
Stary 01.02.2005, 17:59   #4
Aszej
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Lokalizacja: Czarne
Posty: 271
Aszej zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Płyta z XP wcale nie musi być bootowalna wystarczy dyskietka startowa, przechodzisz na cd do katalogu i386 a tam winnt dla sprawniejszego przebiegu instalacji zalecane użycie smartdrv przed winnt.
__________________
Lubię robić to co lubię

MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Aszej jest offline  
Stary 01.02.2005, 18:02   #5
TORQUE
rozpruwacz
 
Avatar użytkownika TORQUE
 
Data rejestracji: 29.10.2004
Lokalizacja: Sokołów Podlaski
Posty: 888
TORQUE niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a propo jak sprawdzić czy CD win XP jest bootowana?
TORQUE jest offline  
Stary 01.02.2005, 18:17   #6
Aszej
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Lokalizacja: Czarne
Posty: 271
Aszej zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Włożyć cd do do napędu i ustawić bios aby czytał z cdromu, ewentualnie programem UltraISO
__________________
Lubię robić to co lubię

MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Aszej jest offline  
Stary 01.02.2005, 19:52   #7
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W Menu Alcohol 120% wybierasz "Kreator kopiowania" potem wybierasz profil "normal CD" i kopiujesz.
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline  
Stary 01.02.2005, 20:27   #8
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Ghost_mode
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Posty: 1,281
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez TORQUE
a propo jak sprawdzić czy CD win XP jest bootowana?
w nero też powinno być jak weźmiemy informacje o płycie
__________________
ghost_mode (at) wp . pl

Ghost_mode jest offline  
Stary 01.02.2005, 22:08   #9
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez TORQUE
a propo jak sprawdzić czy CD win XP jest bootowana?
Nero Info Tool
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Stary 01.02.2005, 23:33   #10
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Aszej
Płyta z XP wcale nie musi być bootowalna wystarczy dyskietka startowa, przechodzisz na cd do katalogu i386 a tam winnt dla sprawniejszego przebiegu instalacji zalecane użycie smartdrv przed winnt.
Ale maksyma... Tylko po co komu dyskietka gdy wszystkie plyty glowne maja opcje bootowania z CD/DVD? Kiedys potrzebowalem bo jakis ***** nagral windows bez bootsectora i okazalo sie ze dyskietka padua ze starosci... Trzeba wreszcie wyeliminowac ten przezytek ;-D
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Stary 01.02.2005, 23:51   #11
Remix
Capo di tutti capi
 
Avatar użytkownika Remix
 
Data rejestracji: 24.09.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 3,099
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Aszej
Płyta z XP wcale nie musi być bootowalna wystarczy dyskietka startowa, przechodzisz na cd do katalogu i386 a tam winnt dla sprawniejszego przebiegu instalacji zalecane użycie smartdrv przed winnt.
Witam!

Niestety ZONK - jesli system plikow to NTFS to ta dyskietke startowa mozesz sobie wsadzic.. wiesz gdzie
Niemniej na FAT32 istotnie dziala i386\winnt.exe
__________________
Pozdrawiam
Remix aka Wielki M
Remix jest offline  
Stary 02.02.2005, 01:26   #12
Aszej
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Lokalizacja: Czarne
Posty: 271
Aszej zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
Trzeba wreszcie wyeliminowac ten przezytek ;-D
Jeśli chodzi o windowsa to w zasadzie nie ma większej potrzeby używania dyskietki zastępują ją bardzo dobrze inne nośniki ale jak np mamy serverek i korzystamy z freesco bądź jak ja mam aktualnie NND a w czasie W to właśnie dyskietka ratuje mi dupę i nie tylko mi. Także bywa bardzo pożyteczne posiadanie FDD

Cytat:
Napisany przez Remix
Niestety ZONK - jesli system plikow to NTFS to ta dyskietke startowa mozesz sobie wsadzic.. wiesz gdzie
Niemniej na FAT32 istotnie dziala i386\winnt.exe
Zgadzam się jeśli chcemy zachować dane na tej partycji, bo jak nie to fdisk i po problemie Partycję podstawową/systemową przeważnie można posłać na straty jeśli jesteśmy zdesperowani i bez płyty bootującej :/
__________________
Lubię robić to co lubię

MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM

Ostatnio zmieniany przez Aszej : 02.02.2005 o godz. 03:12
Aszej jest offline  
Stary 03.02.2005, 11:12   #13
stypkalukasz
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika stypkalukasz
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Posty: 23
stypkalukasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki wielkie
Pozdrawiam
stypkalukasz jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.