![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
CZY POCIĄGNIE
witam wszystkich !
dysponuję starszawym sprzętem tj.: P 233MMX +ASUS SP98AGP-X(SIS) i tu pytanko:czy ten zestaw pociągnie mi spawarkę ? chciałbym coś kupić na własne potrzeby max x 8 cdr itd.(oczywiście ze względu na cenę a z resztą po co mi szybsza)a RAM =128 |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Bywalec
Data rejestracji: 12.08.2001
![]() |
Cytat:
Ja sądzę że pociągnie ale max. x4, gdyż na x8 i większa transfer może być za mały!!! A co Wy myślicie chłopaki!!!
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.11.2000
![]() |
Jakis czas temu instalowalem nagryware Ricoh 8x4x32x do takiego sprzetu: MB Intel chyba HX, procek Pentium Pro 200 (ale bydle wielkie ;-) ), 32MB RAM (66MHz), HDD 1,2GB (nie wiem czy mial UDMA33), Winda 98SE, no i z trudem ale nagrywala 8x (z dysku) co któras plytka padala z powodu niedopelnienia bufora, ale na 6x szlo 100%, mysle ze gdybym w tym kompie zwiekszyl wtedy pamiec do 128MB to szlo by to spoko 8x. natomiast u kumpla na PII 300 i plycie Intela, nagrywa x12 bezproblemowo, zero odpadów (pamiec RAM 128MB)
Pozdrawiam.
#4 |
Gość
|
Mam 200MMX, 128 RAM i nagrywam CD-R z 12x bez problemu na LG12x10x32
|
![]() |
#5 |
Gość
|
Witaj
Mój sprzęt (podobnie jak Twój ;-)) nie wzbudza już dzisiaj emocji a raczej zdziwienie, że nie w muzeum. Mam płytę bez AGP i procek WinChip 200 (~ P 196), RAM 64, dyski chodzą na PIO4. Od 3m wypalam na Teacu W512EB, w tym również na maksa i (0) słownie zero problemów. Dlatego warto byś się zastanowił nad sensem kupowania czegoś "z konieczności". Gdy w przyszłości zmienisz sprzęt to Twoja wypalarka raczej nie znajdzie nabywców. Ponadto kupując sprzęt z zabezpieczeniem przed Buffer underrun praktycznie nie narażasz się na straty płytek, cennego czasu, a co najważniejsze zachowujesz pełny spokój. Danek21 PS ceny Teaca to podobno nawet trochę ponad 500 zł. (Takie były głosy na forum). Mój kosztował (w Szczecinie, BOX) 620 zł |
![]() |
#6 |
Gość
|
TATA to ja czyli ar2r
![]() dzisiaj zainstalowałem HP 8100 od kumpla i bzyka spoko a ja zastanawiam się nad kupnem LG 8120 b cena itd.no i myślę że 8MB bufor też się przyda co wy na to? pozdrawiam ar2r (kiedyś TATA) |
![]() |
#7 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
niekoniecznie jak jest cos ala burnproof to po co? /imho
![]() pozdro
|
|