![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Pirat a orginał...
Jaka jest różnica w kopiowaniu cd zabezpieczonej sd2 z orginalu a z pirata??
pozdrawaim:-) p.s. Mam Teac 516E, czy musze uzywac betablockera do skopiowania cd zabezpieczonej cd2? z góry thnx ![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
UWAGA: To co piszę, dotyczy nagrywarek nie radzących sobie z SD2 bezpośrednio.
Zabezpieczenie SD2 charakteryzuje się obecnością tzw. "słabych sektorów" - sektorów, z których nagraniem (z przyczyn technicznych - sposób kodowania bitów jako odpowiednie sekwencje plamek wypalonych i nie, fachowo - EFM encoding) część nagrywarek ma problem, natomiast nie ma tego problemu tłocznia oryginałów ![]() Jeżeli kopiujesz oryginał - potraktuj go beta-blockerem, który zmieni obraz płyty tak, aby nagrywarka która nie potrafi poradzić sobie z nagraniem "słabych sektorów" nagrała je poprawnie. Jeżeli kopiujesz pirata po beta blockerze - obraz już jest zmieniony, i wtedy wystarczy skopiować go w trybie DAO-RAW 1:1. Aczkolwiek nie jest to regułą - większość piratów po prostu ma dogranego cracka, i nie musisz martwić się o wierność kopii ![]() Mam nadzieję, że coś wyjaśniłem. Pozdro.6 |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
a jak mamy do czynienia z plyta potraktowana betablockerem z sd2 i chcemy ja skopiowac ale niemamy trybu daoraw to co nalezy uczynic ?
|
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
szukać cracka
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
Czy Teac W58E poradzi sobie z tzw. "Slabimy sektorami"
bez potrzeby uzycia Beta blockera? .Czy wystarczy skopiowanie plytki samym ClonemCD bez uzycia dodatkowych programow? |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
TEAC W58 nie radzi sobie z poprawnym kodowaniem EFM (wiem, bo go mam). Ci, którzy twierdzą, że sobie radzi kopiowali piraty (pierwotnie zabezpieczone SD2) i cieszyli się jak dzieci, że mają (prawie) ACER'a.
![]() Pozdro.6 |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Czy moja nagrywarka (Teac516e) poradzi sobie z SD2?
pozdrawiam i thnx za odpowiedzi :-) |
![]() |
|
|