![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2005
![]() |
Czy isnieje sposób "otwarcia" zamkniętej sesji
Mam poważny problem. Po nagraniu płyt okazało się, że w danych znajduje się błąd. Dodam, że płyty są juz zadrukowane i nie mogę po prostu nagrać na innych. Czy istnieje praktyczny sposób "otwarcia sesji" i dogrania czegoś na płytę.
prosze o pomoc cuberniok |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Nie da się dograć nic do zamkniętej sesji
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki Arnold
Tak wiem, że nie można nic nagrać, chyba niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Może istnieje jakiś sposób ingerencji w obraz iso na płycie, czy jeszcze jakaś inna metoda. Tak tylko spekuluję, po prostu nie mam zbyt wielkiej wiedzy na ten temat.
pozdrowienia Cuberniok |
![]() |
![]() |
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
jJśli płyta jest nagrana i zamknięta ...to już nic z nią nie zrobisz. Tylko nagranie od nowa nowej płyty może ci pomóc.
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sesji czy plyty?
jesli zamknoles sesje a nie plyte to wczytujesz OSTATNIA sesje w programie nagrywajacym (np w nero po wybraniu kontynuacji dysku multisesyjnego pojawia sie okno wyboru sesji do importu) i mozesz grzebac jak chcesz - usuwac pliki (nie fizycznie - tylko z TOC, ale to wystarcza), dodawc itd... jesli chodzi o plyte zamknieta to za zadne skarby jej nie otworzysz jesli chodzi o obraz... no z obrazami to mozna robic wszystko - edytowac, usuwac pliki, dodawac, bawic sie klastrami czy wielkoscia obrazu... - jak? ultraiso, winiso, daemon+nero... wiele innych - warunek - obraz nie moze przenosic informacji o zabezpieczeniu, bo wtedy kazda ingerencja go niszczy (info takie przenosza tylko i wylacznie obrazy clone, alkohol i blindwrite, wspomniane iso NIE, wiec mozna edytowac jak chcesz) |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
wielkie dzięki za pomoc
Nie wiem dokładnie, czy zamknięta jest sesja, czy tez płyta (nie nagrywałem tych płyt). Po wybraniu opcji info o nośniku (nero 5) widzę: sesja1 i scieżka1 (wielkość) ISO/joliet. Program widzi nośnik jako niezapisywalny (zamknięty).
Czyli sprawa jest zamknięta? pozdrowienia Cuberniok |
![]() |
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zamknieta
nie da sie tego zminic chcesz zmienic - nagrywasz raz jeszcze |
![]() |
![]() |