![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
NVISION
Data rejestracji: 20.01.2002
![]() |
Zamula przy nagrywaniu...
Mam problem z nagrywaniem CD z prędkością powyżej 24x. System się zamula tak że otwieranie IE trwa ponad 10sekund.. to troche dużo.. DMA właczone. Obciążenie procka na poziomie 5-15% przy nagrywaniu. WindowsXP. Soft: Nero 5.5.9.17 i najnowszy CloneCD. System plików:
C:\ - NTFS D:\ - FAT32 E:\ - FAT32 Tylko przy zapisie z obrazu występuje problem. Przy nagrywaniu w locie problem jest mniej dokuczliwy(występuje ale w mniejszym stopniu. Połączenia: Primary Master - Twardziel Primary Slave - pusty Secondary Master - LiteON LTR-32123S (nagrywarka) Secondary Slave - LiteON 52x (CD-ROM) Z namową kolegi SoBaL'a zmieniałem ustawienia ale było jeszcze gorzej więc powróciłem do powyższego. (chyba najbardziej optymalnego). Dołączam screen z testu HDTach'em.
..:: Kermit83 - NVISION - www.nvision.pl ::.. Ostatnio zmieniany przez Kermit83 : 17.12.2002 o godz. 16:33 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Połącz oddzielnie napędy i sprawdź. Dysk z cd-rom-em (kanał primary) a nagrywarkę - samą na kanale secondary (master)
Ostatnio zmieniany przez SEBAwl : 17.12.2002 o godz. 16:40 |
![]() |
![]() |
#3 |
NVISION
![]() |
Już próbowałem... nic nie dało... ale z tym ustawieniem ma chodzić... i z resztą chodziło idealnie, puki nie postawiłem sobie NTFS'a.
Wogóle to co to za pomysł łaczyć CD z HDD? Przecierz to jeszcze bardziej ucina wydajność...
..:: Kermit83 - NVISION - www.nvision.pl ::.. Ostatnio zmieniany przez Kermit83 : 17.12.2002 o godz. 18:34 |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.12.2002
![]() |
A zminiales Ultarabuffer na "manual configuration" i podales maksymalna wartosc.
#5 |
NVISION
![]() |
Nic takiego nie robiłem... (tak wogóle to o co chodzi
![]()
|
|