![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.04.2003
![]() |
Jak zmienić BIOS w LG GCE 8400B
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Prosimy o więcej szczegółów - czy próbujesz załadować oryginalne BIOS-y LG, czy pliki binarne; jakiego rodzaju problemu doświadczasz, itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
nie wiem jakie to są biosy sciągnołem je z tych stron a po uruchomieniu tego programu do zmiany biosu który działa w dos-ie odrazu go wyżuca ale powiem może z czym związana jest pruba zmiany biosu
Nie mogę nagrywać powyżej 702MB nawet na płytach 800MB ,gdy włoże taką płytę to i tak widzi ją jako 700MB myślałem że zmiana biosu coś pomoze ale może przyczyna jest inna (w danych nagrywarki jest napisane że zapisuje i odczytuje płyty 800MB) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
![]() |
W tym celu nie musisz zmieniać BIOS-u. Poczytaj wiadomości na temat nagrywania ponad 700 MB lub funkcji overburning. Ktoś o to pytał nie dalej niż parę godzin temu.
W skrócie: nagrywarka ani program do nagrywania nie mogą same z siebie nagrywać ponad 700 MB, nawet na większych płytach. Trzeba w programie nagrywającym włączyć funkcję wypalania poza standardowy limit, co nazywa się overburning. W Nero musisz wyłączyć kreatora, wybrać Plik / Preferencje, zakładkę Ustawienia zaawansowane, tam zaznaczyć opcję Zezwalaj na overburning... (i przeczytaj to, co jest tam napisane!), wprowadź długość płyty (proponuję na początek np. 95 minut), następnie już przy wyborze opcji do nagrywania musisz wybrać tryb DAO, ustawić niską prędkość (nie więcej niż 16x), i zignorować komunikat o za małej pojemności nośnika. Powinno się udać. Ostatnio zmieniany przez puch : 22.04.2003 o godz. 10:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
prubowałem tak zrobić ale nagrywarka wyżuca płytkę i prosi o większy nośnik dogrywa tylko do 703MB
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
W takim razie poddaję się. Napisz jeszcze raz, ale pod innym tytułem, opisz dokładnie sprzęt, oprogramowanie oraz co do tej pory zrobiłeś. Może ktoś pomoże. Tylko, na miłość... nie nazwij tematu "nie mogę nagrać ponad 700 MB" (niektórzy dostaną apopleksji) - już raczej "mimo włączonego overburningu nie mogę nagrać ponad 700 MB".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.10.2002
![]() |
Jeśli nagrywarka wyrzuca płytke i prosi o większą znaczy sie że overburning nie jest włączony na 100%. Jeśli overburning jest włączony to program np. nero pyta czy wykorzystać overburning..
nie ma innego sposobu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki udało mi się to nagrać po przełaczeniu nagrywarki na secondary master
Jeszcze jedno jak usunąć ten cały temat |
![]() |
![]() |