![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2002
![]() |
wymuszenie prędkości nagrywnia
czy można wymusić jakoś prędkość nagrywania ?
domyślnie sofcik podpowiada mi 4/8/16 a ja stanoczo chciałbym x1 bądź x2 ![]() jak zaisntaluje sobie CDRWIN i nie zarejestruję to mogę nagrywać x1.. ale czy mogę to jakoś ustawić w innych softach ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
Proponowałbym sprawdzic jak długo nagrywasz z 4x i jak długo z tym 1x...
Powinno wyjśc tyle samo, sprzętu nie pokonasz... jak nie obsługuje to nie poojdzie... |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2002
![]() |
hmm.. no to spawa jest dziwna
![]() bo.. jak agram płytkę x4 (normalnie) to nei mogę jej odtwarzać w samochodzie.. a jak nagram "pseudo" x1 to jest very good ![]() to o co w końcu chodzi? rózne programy różne nagrywają audio, czy jak ? ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
[quote]incuse (24-03-2002 13:16):
hmm.. no to spawa jest dziwna ![]() bo.. jak agram płytkę x4 (normalnie) to nei mogę jej odtwarzać w samochodzie.. a jak nagram "pseudo" x1 to jest very good ![]() to o co w końcu chodzi? rózne programy różne nagrywają audio, czy jak ? Jesli nie chciała chodzić w samochodzie to musisz mieć odtwarzacz do niczego. JA nagrywam x max i chodzi na każdym odtwarzaczu. Polecam nero lub cloneCD z kalibracja mocy lasera (oczywiście nie dla nero tylko dl acloneCD)
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
Może byc tak że program zapodaje więcej danych niż przy 4x można i nagrywarka daje wyższą prędkość, jesli dasz mniej niż 4x (w programie) to nagrywarka wejdzie na prawdziwe 4x.
Coś takiego zdarzyło mi się z CloneCD i nagrywaniem CDRW na TEAC CD-W524EK - nagrywałem test SD2.51 na płytce 10x z taką własnie prędkością... i... Jesli nagrałem 10x to za cholerę nie działało (nagrywałem na tej płycie z taką prędkością i nie było błędów), a już na 8x bez problemu. |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.03.2002
![]() |
chiba ni da sie
![]()
|
|