![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.01.2001
![]() |
JAK UZYSKAC PLYNNE PRZEJSCIE MIEDZY UTWORAMI PRZY NAGRYWANIU BOOTLEGOW/PLYT KONCERTOWYCH Z MP3 DO AU
sam temat mowi chyba wszystko
czy ktos wie jak tego dokonać?? przy nagrywanu na plyty audio nawet gdy w opcjach ustawie opcje pominiecia pauz ta przerwa istnieje tzn. nie trwa ona 2 sekundy, jest to poprostu taki gwaltowny lub mniej gwaltowny skok trwa wprawdzie to mniej niz 1 sekunde ale trwa!!! chcialem spytac czy ktos zna jakis program ktory przy nagrywaniu plyt koncertowych pozwala ustawic plynne przejscie pomiedzy utworami ![]() dotychczas uzywalem WinOnCd ale tam nie potrafilem sobie z tym poradzic. choc wciaz nie wiem do czego sluzy opcja crossfade,ktora znajduje sie zaraz pod opcja ustawiania przerw miedzy utworami. podobna w winampie pozwala na plynne przejscie miedzy utworami,ale tu ... jesli ktos przebrnal przez podobny problem prosze o informacje |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
używam Easy CD Creatora 4 , WinOnCd i Nero i nie mam żadnych problemów , poprostu usuwam w edycji utworów pauzę i płytka nagrywa się dobrze, bywa że wybieram sobie np. pomiędzy 2 a 3 utworem bez przerwy a pozostałe z pauzami i na pewno nie powstaje niepożądana przerwa , tym bardziej słyszalna .
Marek |
![]() |
#3 |
Gość
|
używam Easy CD Creatora 4 , WinOnCd i Nero i nie mam żadnych problemów , poprostu usuwam w edycji utworów pauzę i płytka nagrywa się dobrze, bywa że wybieram sobie np. pomiędzy 2 a 3 utworem bez przerwy a pozostałe z pauzami i na pewno nie powstaje niepożądana przerwa , tym bardziej słyszalna .
Marek |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
winoncd zawsze wstawi jakis skok albo trzask, zeby nie wiem co mu zrobic, szczególnie słychac gdy muzyka jest bez przerwy (koncertowki, type o'negative itp), uzyj nero(we wlasciwosciach kawalka zmien przerwy na 0, oprocz pierwszego bo tego i tak przestawi na 2, ale to bez znaczenia), lub EZCD Creatora, oba wypala plynnie.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
A ja polecam calkiem inny wyprobowany i najlepszy sposob:
Do zgrania sciezek audio uzyj EACa z opcja zgrywania secure mode zreszta na stronie: http://www.ping.be/satcp/ w dziale tutorial jest opis jak ustawic eaca zeby zgrywac idealnie audio, w kazdym razie jak juz ustawisz eaca naciskasz alt+f7 eac wykrywa przerwy i kopiuje wszystkie utwory do jedngo pliku .wav oraz tworzy plik .cue tak zrobiony obraz mozesz wypalic albo eaciem (co czasem bywa problematyczne bo nie do konca eac sobie z tym radzi np w wersji 0.9pb7 wszystko mi dobrze nagrywal a w 0.9pb8 w ogole nie chce) lub cdrwinem ktory juz takich klopotow z paleniem jak eac nie bedzie mial. |
![]() |
#6 |
Gość
|
Heh
![]() Jesli chodzi o nagrywanie z mp3 na cd to niema lepszego progsa niz feurio 1.52, radze niewpisywac mu sieriali bo wypali plytke z tekstem nagranym na nia ilegal copy.. zreszta demo dziala jak full z tym ze wyskakuje okienko i musisz kliknac, z poczatku progs moze sie wydawac trudny, duzo opcji wyskakujacyh okienek itp ale warto sie w niego zaglebic tak pozatym nero tez bez problemu nagrywa bez przerw. |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.01.2001
![]() |
dziekuje wszystkim za porady!!
mysle, ze problem jest z glowy nero rzeczywiscie nie tworzy chocby minimalnych przerw miedzy utworami przejscie jest praktycznie plynne jeszcze raz dzieki pa |
![]() |
![]() |
|
|