![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Jak wyciągnąć bios do LitOn 48125w z pliku Vs06.exe jako binarny?
Witam!
Chciałbym sobie przyśpieszyć swojego LiteOn'a 40125W na 48125W. W tym celu sciągnałem ze strony producenta bios R48VS06 (Vs06.exe) do modelu 48125W . http://www.liteonit.com.tw/english/e...rmware.htm#LTR Bios ten jest wgrywany z poziomu Win i jako szybki instlator ma rozszezenie exe - rozpoznaje on ze jest przeznaczony do innego modelu nagrywarki i nie chce sie wgrać do mojej. Potrzebuje zatem pliku z roższezeniem bin i tu jest pytanie... Jak z tego pliku exe wyciągnąc plik bin by móc posłużyć sie instrukcją z http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/liteon_oc/ Ewentualnie czy ktoś mógłby wyciągnąć ze swojego sprzętu ten bios w formie bin. Myślałem o wersji R48VS06 ponieważ nowsze (z tego co czytałem) mają problemy z Overburnem którego prawie zawsze stosuje ![]() Z góry dziki za każdą pomoc marc6@wp.pl |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Program litefirm wyciaga z exe bios do bina.
Wpisujesz litefirm bios.exe bios.bin i ENTER Ostatnio zmieniany przez Weron : 14.04.2003 o godz. 11:16 |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
![]()
Wieeeellkie DZIĘKI wielkie!!!!
Biosa sobie wyciągnełam, nagrywajke flasznełem i teraz testuje... jescze raz BigTHX!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
hehe.. a ja sie recznie bawilem... -7ffffh od konca pliku bin (LITEONIT) zawartego w exe, lub po naglowku...
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
http://liteon.notrix.net - tutaj lezy nowsza wersja programu
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
hmm
mam ta sama spaware, tez flashowalem na 48, ale byly problemy, tzn i tak nie nagrywalem 48 bo moj system nie wyrabial ale czasem naped nie widzial cd, trzeba bylo drugi raz wlozyc i bylo ok, w nero cos sie chrzanilo, wrocilem na 40 (WS09) i jest git, nie ma sensu przyspieszac, i tak nie bedizesz 48 nagrywal plyt non stop, chyba, ze dla testow
![]()
#7 |
Bywalec
![]() |
Testy na razie wychodza pomyslnie...
Dysan, Tdk metalic, Basf - te plyty x48 palą sie bez zarzutu w ciagu 2:46. Kazda z nich byla palona z Overburnem na około 715MB Bufor nie skacze, wszystko idzie płynnie. Polecam innym ![]()
#8 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
a
Cytat:
![]()
![]() |
|
|