![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Jak się gumuje pliki z CD-RW?
Jak to zrobić? Jakieś specjalne programy trzeba mieć?
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Że co ? Mam pewne obeznanie co do wypalania i spraw związanych ale żeby ktoś "gumował" plik to nie mam pojęcie o co chodzi. Sam se to określenie wymyśliłeś czy może w "Mama Tata Komputer i Ja" to przeczytałeś. Sorry musiałem to napisać. Powiedz jaśniej o co ci chodzi.
|
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.10.2001
![]() |
Nie wiem, czy chodzi Ci o usunięcie pojedynczych plików czy też wszystkich.
Jeśli chcesz usunąć całość i zwolnić miejsce na CD-RW to użyj Nero lub CloneCD. W Nero będzie to menu\Nagrywarka -> Kasowanie nośnika wielokrotnego zapisu..., w CloneCD ostatnia ikonka. Jeśli chesz usunąć pojedynczy plik to w Clone CD tego nie zrobisz, ale możesz w Nero. podstawowy warunek: Płytka nagrana jako multisesyjna i nie została zamknięta (możliwy dalszy zapis na CD). Otwierasz Nero w menu Plik -> Nowy wybierasz CD-Rom(ISO) w zakładce multisesja wybierasz "Kontynuuj multisesyjny CD" poniżej w opcjach zaznaczasz "usuń z kompilacji pliki skasowane" i klikasz przycisk nowy wybierasz ostatnią sesję klikaszasz na pliku prawym przyciskiem myszki i wybierasz usuń zapisujesz sesję W ten sposób plik został usunięty ale miejsce się nie zwolni. P.S. Z tym usunięciem to też nie do końca prawda bo np programem IsoBuster otworzyśz przedostatnią sesję i tam go znajdziesz. |
![]() |
![]() |
|
|