Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak zabezpieczyć płytke przed skopiowaniem na dysk twardy! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-zabezpieczyc-plytke-przed-skopiowaniem-dysk-twardy-10013/)

Druss 29.08.2002 10:12

Jak nie chcesz pozyczac kolegom plyt to poprostu im nie pozyczaj.

ThanatoS 29.08.2002 11:52

Teraz załapałem, jeżeli nie chcesz żeby można było przegrać na inny CD i na twardziela, to najlepiej jest te płyty połamać i wyrzucić na śmietnik.
A jak niby chcesz użytkować te płyty??

FU 29.08.2002 11:56

I bardzo dobrze tak czasami trzeba robić, ja oduczyłem tym pewnego gościa co brał o demnie płytki, miał nagrywarke i chandlował a jak mu nie wyszło z kopiowaniem mojej płyty to wszystko namnie zwalał że ja spaprałem robote więc zaczołem zabespieczać płytki dla niego i naklejałem mu numer cd-ra którego wypaliłem od tej pory mam z nim spokój.

Callisto TM 29.08.2002 13:32

Żony, samochodu i płytek się nie pożycza, w końcu są tą rzeczy do których się bardzo przywiązujemy ;-). Nie widzę powodu dla którego muszę pożyczać płytki znajomym, o niby dlaczego, czy tylko po to żeby byli moimi przyjaciółmi??? Za takich przyjaciół serdecznie dziękuje. Co innego jak ktoś na to zasłuży, wtedy robi się taką pożyczke z przyjemnością. Jeśli nie mam racji to niech ktoś mnie do tego przekona.

Pozdrówka dla moich wyrozumiałych przyjaciół, którzy potrafili to zrozumieć.

Kabat 30.08.2002 00:57

Zerowe bezpieczeństwo

Niestety, prawda jest brutalna. Albo nie udostępniać wcale, albo pogodzić się z faktem, że mniejszy lub większy cwaniaczek pozbawi Cię co najmniej korzyści majątkowej.
Pozdro, Kabat.

FU 30.08.2002 07:03

Pozdrówka dla moich wyrozumiałych przyjaciół, którzy potrafili to zrozumieć. [/B][/QUOTE]
Cytat:

Kabat napisa***322;(a)
Niestety, prawda jest brutalna. Albo nie udostępniać wcale, albo pogodzić się z faktem, że mniejszy lub większy cwaniaczek pozbawi Cię co najmniej korzyści majątkowej.
Pozdro, Kabat.

Masz racje już nie chodzi o korzyści majątkowe ale oto że robi o tobie złą opinie jak żle nagra nie przyzna się do tego że mu nie wyszło, jestem za tym żeby wziąć pare groszy za wypalenie od takiego gostka a to dlatego że pochłani mój czas i eksploatacja nagrywary też kosztuje ,stękają że drogo czy cuś, a idą do kiosku i kupuje jakąś gazete z badziewiem płacą 20zeta i tam im nie szkoda.:-D :-D :-D 8)

Luke 30.08.2002 21:07

Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)

??? A zabezpieczonych nie da się pożyczyć ??? Coś mi tu nie gra. Chyba że poprostu nie chcesz podzielić się z kolegami :-D :-D :-D

podzielic z kolegami? w tym wypadku jestem za zabezpieczaniem. za nagrywanie biore takie grosze ze w zyciu nie bede mial z tego jakiegos wiekszego zysku a koledzy najlepiej za darmo by chcieli:)

Sebastian997 02.09.2002 09:25

Cytat:

Luke napisa***322;(a)

podzielic z kolegami? w tym wypadku jestem za zabezpieczaniem. za nagrywanie biore takie grosze ze w zyciu nie bede mial z tego jakiegos wiekszego zysku a koledzy najlepiej za darmo by chcieli:)

A ja pożyczam za darmo i bede tak robił dalej. Nie mam zamiaru brac za to kasy :-) A propos, chce ktoś jakieś MP3 ? :-D :-D :-D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:04.