![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Jak zamknąć tą płytę???
Mam problem z zamknięciem płyty multisesyjnej. Otóż na płytę (CDR Basf by EMTEC 74min/650) nagrałem 3 sesje w programie EasyCD Creator (dogrywałem kolejne pliki), nagrywałem tylko pliki mp3 które łącznie po 3 sesjach zajmują 603 MB. Teraz gdy chcę coś jeszcze dograć lub zamknąć płytę w EasyCreatorze wywala mi komunikat który po przetłumaczeniu brzmi: "proszę włożyć płytę z wystarczającą ilością miejsca do nagrywarki" a przecież wolne jest ok 50 MB. Próbowałem zamknąć tą płytę też w Nero. Zaznaczam kontynuacja zapisu multisesyjnego i zamknij CD. Daje NOWY i wyświetla że płyta nie jest nagrywalna (jakoś tak tylko po angielsku). Przez przypadek zobaczyłem że program ClonyXL na płycie wykrywa zabezpieczenie CD Check a CloneGames Database ProtectCD (illegal TOC), a może to normalne gdy płyta nie jest zamknięta.
Nie wiem jak zamknąć tą płytę ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
np. w nero: nagrywarka>informacja o nosniku>i tam jest opcja zamknij plyte....i tyle
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
i tak juz bedzie pokazywac jak nagrasz film na pierwszej sesji a potem dograsz napisy w drugiej to explorer pokaze ze plyta ma te kilka kilo a co do zamkniecia to moze przez przypadek podczas ostatniego nagrywania dales aby zamknal plyte ale zaznaczyles opcje disk at once
![]() |
|
|