![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.09.2003
![]() |
LiteOn 48/24/48 problem!
Witam!
Mam problem z moja nagrywarka LiteOn 48/24/48. Otoz od jakiegos czasu podczas wypalania plyty(Nero 5.5.10.28) dochodzi do 3%, a nastepnie przestaje nagrywac, tzn. nie wyskakuje zaden blad, ale nie ma tez zadnych postepow w nagrywaniu. Dopiero po ok. 20-25 min zaczyna rosnac procent i plyta zostaje wypalona. takze wypalenie plyty zajmuje ok 30min!!! Co ciekawsze druga i kolejne plyty juz nagrywaja sie w normalnym czasie. Czy ktos wie w czym moze tkwic problem? Duron 850Mhz, ECS K7VZA, 256 SDRAM, GF 2 MX 32mb, Seagate 40, WinXP Prosze o pomoc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
na poczatek standardowo
![]() zainstaluj nowsze sterowniki plyty glownej sprawdz czy DMA jest wlaczone / w jakim trybie pracuje nagrywara sciagnij moze Nero w wersji 5.5.10.42 nagryware podepnij na osobnej tasmie zainstaluj ASPI, ale czy ja wiem, bo nero ma przeciez swoj sterownik Pozdro.
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
jak to co podpowiedzial kolega nie pomorze sprobuj wgrac nowy bios do nagrywarki
pozatym czesto przyczyna dziwnego zachowywania sie spawarki jest palenie w dao/96 w nero - w 5.5.9.9 jest to mocno niedopracowane i powoduje min takie zawiechy (tylko ze u mnie pod koniec palenia), nowszego nero nie sprawdzalem |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
Kiedyś miałem taki sam problem -też w LiteON 482448- Miesiąc dziwnie nagrywała i w końcu padła. Lepiej szybko ją wymień.
PS. Nie majstruj przy biosie bo stracisz gwarancję, daj do reklamacji a na pewno wymienią. Ostatnio zmieniany przez ML : 25.09.2003 o godz. 01:14 |
![]() |
![]() |
|
|