![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.10.2003
![]() |
Jak zmusić nagrywarkę do nagrania x1 ???
No właśnie - próbowałem na Toshibie SD-5272 DVD-RW i lite-on 52x32x52 ...
Konkretnie muszę wypalić cdrw z prędkością 1x pod CLONE CD nosniki: TDK HS-CDRW i platinum CDRW na toshibie wypala mi 4x mimo że nastawiam 1x a na lite onie 8x mimo ustawień na 1x... Jak mam zmusić te napędy ddo wypalenia płyty z prędkością 1x ![]() HELP ! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie da się wymusić od nagrywarki prędkość 1x. Na ten temat było już pare razy pisane i nikomu się nie udało zmniejszyć prędkość poprzez jakiś program.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
eee... trudno mi jakoś w to uwieżyć - cd-rom można zwolnić (CD Bremse) a nagrywarki nie można
![]() |
![]() |
#4 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Prędkości nagrywania są "wpisane" w nagrywarce, a nie w programie do nagrywania.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.07.2004
![]() |
hmm... kup jakis stara nagrywarke
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Choose your destiny
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
1x
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
moze dla ciebie to bez sensu ale jak sie chce coś zabezpieczone najnowszym starforce'm poprawnie nagrać to się robi BARDZO sensowne...
|
![]() |
![]() |
#8 |
Choose your destiny
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
ok ale w dzisiejszych czasach sie nie uzywa tak malych predkosci sa juz tak dobre nagrywarki ze nagraj to z predkoscia 4x i tez bedzie ok
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Widać, że jeszcze nie zrozumiałeś
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Możliwe to jest
![]() Zainstaluj np CDRWin... demo i tam możesz wypalać 1x bez zarejestrowania... kłopot? |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
człowieku - czy ty w ogóle wiesz na czym polega problem z starforce v3 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
dzięki - to już jest jakiś pomysł i konkretna odpowiedź - ale niestety mnie to nie ratuje bo obraz jest w formacie .img ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
Może jakaś starsza nagrywarka by poradziła ale nie na takich płytych, wolniejszych płyt raczej dzisiaj nie kupisz. Program do nagrywania nie za duzo ma do powiedzenia bo to nagrywarka też dobiera prędkość do płyty. Spróbuj nagrać to x4 przeciez to cdrw nic nie tracisz, a co do star-force to prawie nigdy nie udaje się zrobic działającej kopii. To wynika z zasady działania tego zabezpieczenia, każda płyta zyskuje swój unikalny klucz bazujący na cechach z jakimi została wytłoczona czesto przypadkowych. Spróbuj gdzieś zdobyć wolniejsze płyty CDRW 1-4 czy 1-6 nie pamiętam jakie to były indeksy.
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Mam ten sam problem bo pale duzo gierek na xkloca i jak narywam 2x oczywiscie muwie tu o dvd to mam zwroty.
Przyinstalowalem Disc Juggler i tam wyglada na to ze mozna zwolnic prendkosc nagrywania nawet do 1x tyle ze cos on niechce otwierac mi obrazow plyt ale otym pisalem w innym temacie. Wienc moglby ktos sprubowac wypalic disc juggler z prendkoscia 1x i powiedziec co i jak z tym programem. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#15 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Ale ty nie porównuj prędkośći zapisu cd-r/rw z prędkościami dvd. Gdy wypalasz na dvd z prędkością np. 2x to nie oznacza, że predkośc 2x dla płyt cd będzie taka sama.
|
![]() |
![]() |
|
|