![]() |
Korde szkoda ze niemam zadnej czystej plyty cd bo bym to sprawdzil.
|
Cytat:
|
bezsensowna dyskusja - krotko mowiac nie da sie
stare wersje clona bez rejestracji tez zwlaniaja nagrywarke, ale nie sa w stanie zwolnic jej bardziej niz minimalna jak oferuje, a na dzien dzisiejszy jest to 4x w wiekszosci sprzetow nawet jak wybierze sie mniejsz predkosc to nagra sie w 20 minut czyli z predkoscia 4x |
Wlasnie skolowalem plytke cdrw i sprawdzilem pod disc juggler i rzeczywiscie dupa.
Naj wolniej 4x. |
Cytat:
|
powiedzcie mi tylko jeszcze czy da sie w nero 6 wypalic plytke dvd-r 1x?
Jak tak to jak to zrobic? |
Nie da się zmusić nagrywarki do obniżenia prędkości przez NERO. Nawet pozostałe programy tego nie pozwolą. Prędkości wypalania krążków są wpisane w napędzie, a nie w programie, więc samo mówi za siebie!
|
A to moze wiecie jakie nagrywarki dvd pala plyty z pretkoscia 1x i czy takie sa?
|
Wejdź sobie na strone główna portalu i potem w dział Sprzęt. Tam w odpowiednich polach zaznaczysz prędkość 1x i klikasz na Szukaj.
Tylko musisz wziąć pod uwagę, że są płyty + oraz - |
Thx
|
Cytat:
:| :blee: :| :3msie: :| |
Cytat:
Lucyfer to samo. |
Nie jest to związane dokładnie z tematem ale :
-ok 2 lat temu zakupilem nagrywarke Hp 8/4/32 , na moim kompie nagryawala normalnie (poprawnie). Ostatnio ją wygrzebalem z szafy i urzylem jako cdromu w archaicznym P200mmx pech chciał ze musialem coś na tym kompie nagrać , uruchomiłem nero włorzyłem esperanze 52x wybralem prędkość nagrania x8 i przeszedłem do dzieła w tym miejscu wystąpilo moje zdziwienie, płyta nagrywala się 80 minut czyli odpowiadała prędkości x1.Dodam że w czasie nagrywania bufor ciągle był pełny nie zauwarzylem żadnej fizycznej wady płyty , ani innych niuansów.Sytuacja pojawila sie jeszcze dwa razy na verbatimce x48 oraz na datex x48. |
przypuszczam ze nagrywarka zglupiala jak przeczytala informacje z plyty - w firmaware nie bylo wpisane nic co moglo by swiadczyc ze kiedykolwiek pojawia sie plyty o dolnym indexie 16 i dlatego nie znajac plyty stwirdzila ze nagra ja x1
albo jest walniety laser i nie portwfi juz inaczej (wapliwa sprawa) |
proponuję kupić cd hawka albo innej 'firmy' za 69 groszy tylko takie nagrywam x1 !!!
szybciej się nie da chćbym chciał... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:03. |