Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.10.2005, 20:40   #1
ble_991
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.10.2005
Posty: 10
ble_991 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak to zrobić ?

Mam gre "The sims 2" jest ona na 4 cd , a ja chce ją skopiować na 1 DVD. Jak to zrobić? Jakiego programu użyć? CZy podczas instalacji jak będe miał już te simsy na 1 DVD będzie pisała "włuż płytę nr. 2" itd. ?
ble_991 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.10.2005, 08:57   #2
paput2000
lub po prostu Paput
 
Avatar użytkownika paput2000
 
Data rejestracji: 07.03.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 1,551
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Najprościej jest wykonać obrazy każdej z 4 płyt CD, nagrać je wszystkie na 1 płytę DVD jako dane i nastepnie odpalać poszczególne obrazy przez wirtualny napęd.
__________________
pozdrawiam
paput2000@o2.pl8)
ZX Spectrum + Elektron TV
paput2000 jest offline  
Stary 31.10.2005, 09:17   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez paput2000
Najprościej jest wykonać obrazy każdej z 4 płyt CD, nagrać je wszystkie na 1 płytę DVD jako dane i nastepnie odpalać poszczególne obrazy przez wirtualny napęd.
z płyty przez wirtualny napęd?

może być ciekawe.
ed hunter jest offline  
Stary 31.10.2005, 10:19   #4
paput2000
lub po prostu Paput
 
Avatar użytkownika paput2000
 
Data rejestracji: 07.03.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 1,551
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
z płyty przez wirtualny napęd?

może być ciekawe.
W czym problem?
A jaka jest różnica w podpięciu obrazu umieszczonego na HDD, a obrazu który znajduje się na płycie DVD-ROM?
__________________
pozdrawiam
paput2000@o2.pl8)
ZX Spectrum + Elektron TV
paput2000 jest offline  
Stary 31.10.2005, 10:35   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez paput2000
W czym problem?
A jaka jest różnica w podpięciu obrazu umieszczonego na HDD, a obrazu który znajduje się na płycie DVD-ROM?
tylko stwierdziłem fakt, bo nigdy mi to do głowy nie przyszło.
podpinanie pod wirtuala trwa dłużej niż wymiana płyty
a co to za różnica 1 płyta czy 4 - 1.30 czy 2 złote?
ed hunter jest offline  
Stary 31.10.2005, 11:06   #6
paput2000
lub po prostu Paput
 
Avatar użytkownika paput2000
 
Data rejestracji: 07.03.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 1,551
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
a co to za różnica 1 płyta czy 4 - 1.30 czy 2 złote?
Różnica jest - w ilości wolnego miejsca na półce.
__________________
pozdrawiam
paput2000@o2.pl8)
ZX Spectrum + Elektron TV
paput2000 jest offline  
Stary 31.10.2005, 22:03   #7
robin+
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.08.2005
Posty: 7
robin+ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam The Sims 2 nagrane na 1DVD czyli 4 obraz płyt cd przy instalacji woła każdą płyte po kolei instaluje się bezproblemowo.Pozdrawiam
robin+ jest offline  
Stary 03.11.2005, 14:41   #8
Ryszardek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.09.2003
Posty: 10
Ryszardek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chciałem zadać identyczne pytanie, ale znalazłem ten topic. Próbowałem przerobić Toce 2 z 5 CD na 1 DVD. Prawie się udało, ale pod koniec woła o włożenie do napędu 5-tej płytki. W moim przypadku wystarczyło kliknięcie "ENTER" i poszło. A zrobiłem to tak: zawartość każdej płyty skopiowałem do nowego katalogu, następnie utworzyłem obraz płyty programem Ultraiso. Jeżeli ktoś już tym się bawił to proszę o uwagi i jak zrobić żeby nie wołał o 5 płytę. Dzieje się tak prawdopodnie dlatego, że piąta płyta jest płytą startową dla gry i jest na niej plik .exe taki sam jak na płytce nr 1.
Ryszardek jest offline  
Stary 04.11.2005, 11:09   #9
paput2000
lub po prostu Paput
 
Avatar użytkownika paput2000
 
Data rejestracji: 07.03.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 1,551
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ryszardek
Chciałem zadać identyczne pytanie, ale znalazłem ten topic. Próbowałem przerobić Toce 2 z 5 CD na 1 DVD. Prawie się udało, ale pod koniec woła o włożenie do napędu 5-tej płytki. W moim przypadku wystarczyło kliknięcie "ENTER" i poszło. A zrobiłem to tak: zawartość każdej płyty skopiowałem do nowego katalogu, następnie utworzyłem obraz płyty programem Ultraiso. Jeżeli ktoś już tym się bawił to proszę o uwagi i jak zrobić żeby nie wołał o 5 płytę. Dzieje się tak prawdopodnie dlatego, że piąta płyta jest płytą startową dla gry i jest na niej plik .exe taki sam jak na płytce nr 1.
Może problem leży w bezposrednim kopiowaniu plików na dysk przed utworzeniem obrazu. Delikatnie rzecz biorąc nie jest to już ta sama struktura "całości" niż w przypadku utworzenia normalnych i pojedyńczych obrazów każdej z 5-ciu płytek CD.
__________________
pozdrawiam
paput2000@o2.pl8)
ZX Spectrum + Elektron TV
paput2000 jest offline  
Stary 05.11.2005, 00:08   #10
Cortex
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.08.2005
Posty: 18
Cortex w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wzucasz obraz kazdej plyty do 1 jednego folderu i podczas instalacji jak wyskoczy please insert disc 2 itd. to podpinasz w virtualnym dysku nastepne plyte i dajesz ok i instlaacja idzie dalej dziala to z kazda gra chyba a ***** to swoja droga pojdzie w ruch
Cortex jest offline  
Stary 05.11.2005, 00:20   #11
Ryszardek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.09.2003
Posty: 10
Ryszardek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z mieszaniem obrazami w wirtualnym bawiłem się nie raz. Chciałem wiedzieć jak zrobić DVD z kilku CD. Mój pomysł podałem parę postów wyżej. U mnie działa, ale tak jak napisałem nie jest to do końca dobrze zrobione. Trzeba by wymyślić coś co będzie emulowało 5-tą płytkę. Popróbuję jeszcze z innymi grami np Colin 2005 lub Torment.
Ryszardek jest offline  
Stary 09.11.2005, 04:24   #12
NeoFighter
try a run, try a hide...
 
Avatar użytkownika NeoFighter
 
Data rejestracji: 07.06.2005
Lokalizacja: z nienacka
Posty: 1,881
NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ryszardek
Z mieszaniem obrazami w wirtualnym bawiłem się nie raz. Chciałem wiedzieć jak zrobić DVD z kilku CD. Mój pomysł podałem parę postów wyżej. U mnie działa, ale tak jak napisałem nie jest to do końca dobrze zrobione. Trzeba by wymyślić coś co będzie emulowało 5-tą płytkę. Popróbuję jeszcze z innymi grami np Colin 2005 lub Torment.

z Tormentem nie bedziesz mial problemow, bo dane na plytach znajduja sie w ponumerowanych folderach cd2, cd3, cd4, wystarczy ze dodasz te foldery do pierwszej plyty i powinno chulac, jak gralem w Tormenta, to wlasnie skopiowalem te foldery z plyt i w pliku konfiguracyjnym Tormenta zamiast litery napedu, podalem sciezki do folderow, nie musialem plyt przekladac
__________________
i'm not going to take back my words
that's my way of the ninja


Moje zdjęcia >> http://nawiesniak.pl
NeoFighter jest offline  
Stary 10.11.2005, 20:57   #13
ble_991
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.10.2005
Posty: 10
ble_991 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ale jak skopjować zawartosc płyty na dysk ?
ble_991 jest offline  
Stary 10.11.2005, 21:02   #14
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Question

Cytat:
Napisany przez ble_991
ale jak skopjować zawartosc płyty na dysk ?
napędem optycznym, komputerem, dyskiem i programem (nie zawsze - czasami system wystarczy)?

a może co jak po co dlaczego?
ed hunter jest offline  
Stary 10.11.2005, 23:36   #15
Ryszardek
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.09.2003
Posty: 10
Ryszardek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ble_991
ale jak skopjować zawartosc płyty na dysk ?
Poprostu klikasz prawym klawiszem myszy na napęd gdzie masz płytę, dajesz "otwórz" następnie zaznaczasz wszystko co tak jest, kopiujesz i wklejasz do dowolnego katalogu na dysku twardym.


A wracając do mojego problemu to chciałem przerobić konkretnie TOCA RACE DRIVER 2 na DVD w taki sposób jak opisałem wcześniej, ale pod sam koniec instalacji woła o 5-tą płytkę. Da się to obejść, ale chciałem zrobić "eleganckie" DVD, tak żeby wszystko instalowało się normalnie. Może ktoś podpowie gdzie jest odnośnik do tej płytki. Zassałem również z ciekawości wersję DVD i są tam dokładnie takie same katalogi jak w mojej przeróbce. Próbowałem przerabiać inne gry zawarte na kilku krążkach CD i tam instalacja przechodziła bez żadnego problemu.
Ryszardek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.