![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.03.2002
![]() |
zabezpieczona płyta
Niedawno wpadła mi w ręce płyta z filmem. Na płycie dwa pliki, jeden avi, drugi txt.Niestety, pliku avi nie da się przegrać na dysk (przynajmniej przy pomocy zwykłych menedżerów plików).Kopiowanie zaczyna się zupełnie normalnie, ale mniej więcej w 75-80% długości paska wyskakuje komunikat o niemożliwości czytania z określonego urządzenia. I zawsze w tym miejscu.Clonem z włączonymi "opcjami odczytu"da się to skopiować, chociaż trwało to bardzo długo. Co to jest takiego, jak to zlikwidować, jak zabezpieczyć swoją własną płytę?
pozdrawiam, johnny |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
Ja tez juz tak pare razy mialem jak nagrywalem na esperancach to niejest zadne zabezpieczenie poprostu plyta jest walnieta i dlatego tak jest na lepszych nosnikach tak sie niezdaza jakiej firmy jest ta plyta?
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Płyty Dysan i Verbatim. Przy odtwarzaniu filmu z płyty jest wszystko ok. To dotyczy kilku nowych tytułów, mam informacje, że chodzi tu jednak o celowe dzialanie. Chciałbym poznać jego zasadę. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
jak zgrywałeś clonem to w logach nie było jakiś niespodzianek ? typu że nie moze odczytać z tych sektorów dotyczących tego miejsca (tego 70-80%?) ?
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
(troche to dziwne), wypalona plyta dziala, tzn ogladam film.Na plycie sa tylko dwa pliki, zero ukrytych czy czegos w tym stylu.Ktos chyba niezle pomyslal. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Nie wiem czy to jakies podchody czy nie, ale na temat jak zabezpieczyc plyte konkretnie film bylo juz pare takich postow i raczej nikt nigdy nie otrzymal odpowiedzi ( i ty takze mam taka nadzieje) poza jakimis ogolnikami, ktore udzielaly jakies anonimy.
Ja sam takze ci nie odpowiem, bo gdy mam taki film i chce go wrzucic na dysk to musze poswiecic na to duzo czasu( czasami 1h ). Wiec denerwuja mnie ludzie ktorzy zabezpieczaja filmy bo dlugo trwa kopiowanie a zabezpieczenie i tak mozna o kant dupy rozbic jak to mowia. Jesli bys chcial sie dowiedziec jak taki film wrzucic na dysk to nie ma problemu , ale jesli zabezpieczyc to nic z tego |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.06.2001
![]() |
Cytat:
Wg mnie to raczej blad/uszkodzenie plytki (fizyczne) a nie zadne zabezpieczenie (no chyba ze masz potwierdzone dane, ze to jakies zabezpieczenie)
![]() |
#8 |
Forumator
![]() |
a jesli bys zczytywał z max prędkoscią .. to wywaliło by błąd ?..to raz
wsadz i zczytaj nagrywarką z maxem bez zaznaczania flag..jesli sie uda to znaczy ze piszemy tu na marne jesli wywali błędy w tamtym miejscu to albo nośnik walnięty ..bo o tym by zabezpieczać filmy przed przegraniem toż to czysta paranoja... gry programy właśnej roboty ale filmy ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
A co byscie powiedzieli na to;
Przy kopiowaniu filmu na dysk wywala blad plikow, blad odczytu( czy cos w tym stylu). Nie mozna skopiowac na dysk filmu.No to biore clona, zrzucam na dysk, wyciagam film z obrazu, nagrywam na plyte i znowu z tej nowej plyty nie mozna zrzucic filmu na dysk. Wyglada to jakby film byl zpatchowany? A co do zabezpieczenia to zabezpieczaja sam mam znajomego, ktory sprzedaje plytyi specjalnie zabezpiecza filmy, aby jak najwiecej osob od niego tylko kupilo(zlamas jeden). |
![]() |
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
Weron takiego znajomego to ja bym.... |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
Najlepiej skopiowac film clonecd. U mnie trwa to czasami nawet 1h. Nastepnie bierzesz byle jaki program do otwierania obrazow:winiso, isobuster, cdmage lub winimage. Otwierasz obraz i bez problemu wypakowujesz film na dysk a pozniej robisz z nim co chcesz. Tak to wlasnie trzeba zrobic. Innej metody chyba nie ma. |
|
![]() |
![]() |
#13 | ||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |