Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.03.2002, 09:24   #1
johnny
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.03.2002
johnny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zabezpieczona płyta

Niedawno wpadła mi w ręce płyta z filmem. Na płycie dwa pliki, jeden avi, drugi txt.Niestety, pliku avi nie da się przegrać na dysk (przynajmniej przy pomocy zwykłych menedżerów plików).Kopiowanie zaczyna się zupełnie normalnie, ale mniej więcej w 75-80% długości paska wyskakuje komunikat o niemożliwości czytania z określonego urządzenia. I zawsze w tym miejscu.Clonem z włączonymi "opcjami odczytu"da się to skopiować, chociaż trwało to bardzo długo. Co to jest takiego, jak to zlikwidować, jak zabezpieczyć swoją własną płytę?
pozdrawiam, johnny
johnny jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.03.2002, 09:38   #2
PRzeMO
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.03.2002
PRzeMO zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja tez juz tak pare razy mialem jak nagrywalem na esperancach to niejest zadne zabezpieczenie poprostu plyta jest walnieta i dlatego tak jest na lepszych nosnikach tak sie niezdaza jakiej firmy jest ta plyta?
PRzeMO jest offline  
Stary 14.03.2002, 09:47   #3
johnny
Nowy na forum

Cytat:
PRzeMO (14-03-2002 09:38):
Ja tez juz tak pare razy mialem jak nagrywalem na esperancach to niejest zadne zabezpieczenie poprostu plyta jest walnieta i dlatego tak jest na lepszych nosnikach tak sie niezdaza jakiej firmy jest ta plyta?
To chyba nie to, Stary.
Płyty Dysan i Verbatim. Przy odtwarzaniu filmu z płyty jest wszystko ok. To dotyczy kilku nowych tytułów, mam informacje, że chodzi tu jednak o celowe dzialanie. Chciałbym poznać jego zasadę.
johnny jest offline  
Stary 14.03.2002, 09:51   #4
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak zgrywałeś clonem to w logach nie było jakiś niespodzianek ? typu że nie moze odczytać z tych sektorów dotyczących tego miejsca (tego 70-80%?) ?
obar jest offline  
Stary 14.03.2002, 10:00   #5
johnny
Nowy na forum

Cytat:
obar (14-03-2002 09:51):
jak zgrywałeś clonem to w logach nie było jakiś niespodzianek ? typu że nie moze odczytać z tych sektorów dotyczących tego miejsca (tego 70-80%?) ?
Przy Clonie bez wlaczonych opcji, odczytał mi blad sektora 0 (CD-ROM LG 52x) i obraz byl do niczego, chociaz wykazywal wszystkie normalne cechy,tj. rozmiar, ale po wypaleniu bylo wielkie nic.Pozniej wlozylem do nagrywarki (TEAC 4x)dalem predkosc x1, zaznaczyłem dwie dolne kropeczki (bledy odczytu, brak korekcji) i po ponad godzinnym odczycie dostalem ccd bez wyrzuconych bledów
(troche to dziwne), wypalona plyta dziala, tzn ogladam film.Na plycie sa tylko dwa pliki, zero ukrytych czy czegos w tym stylu.Ktos chyba niezle pomyslal.
johnny jest offline  
Stary 14.03.2002, 16:00   #6
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie wiem czy to jakies podchody czy nie, ale na temat jak zabezpieczyc plyte konkretnie film bylo juz pare takich postow i raczej nikt nigdy nie otrzymal odpowiedzi ( i ty takze mam taka nadzieje) poza jakimis ogolnikami, ktore udzielaly jakies anonimy.
Ja sam takze ci nie odpowiem, bo gdy mam taki film i chce go wrzucic na dysk to musze poswiecic na to duzo czasu( czasami 1h ).
Wiec denerwuja mnie ludzie ktorzy zabezpieczaja filmy bo dlugo trwa kopiowanie a zabezpieczenie i tak mozna o kant dupy rozbic jak to mowia.
Jesli bys chcial sie dowiedziec jak taki film wrzucic na dysk to nie ma problemu , ale jesli zabezpieczyc to nic z tego
Weron jest offline  
Stary 14.03.2002, 16:11   #7
&y
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.06.2001
&y zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
johnny (14-03-2002 09:47):
Cytat:
PRzeMO (14-03-2002 09:38):
To chyba nie to, Stary.
Płyty Dysan i Verbatim. Przy odtwarzaniu filmu z płyty jest wszystko ok. To dotyczy kilku nowych tytułów, mam informacje, że chodzi tu jednak o celowe dzialanie. Chciałbym poznać jego zasadę.
Nie bylbym taki pewien. Sam mam dwie takie plytki (nagrywane w nero na lg 8080b). Kiedys pozyczyl je ode mnie kumpel i tez pytal czym to zabezpieczylem. I faktycznie to wygladalo na zabezpieczenie - obejrzec mozna bylo, a nie dalo sie przegrac ani zgrac na dysk; w koncu kumpel potraktowal to clonem i zrobil kopie.

Wg mnie to raczej blad/uszkodzenie plytki (fizyczne) a nie zadne zabezpieczenie (no chyba ze masz potwierdzone dane, ze to jakies zabezpieczenie)
Stary 14.03.2002, 18:46   #8
obar
Forumator

a jesli bys zczytywał z max prędkoscią .. to wywaliło by błąd ?..to raz
wsadz i zczytaj nagrywarką z maxem bez zaznaczania flag..jesli sie uda to znaczy ze piszemy tu na marne jesli wywali błędy w tamtym miejscu to albo nośnik walnięty ..bo o tym by zabezpieczać filmy przed przegraniem toż to czysta paranoja... gry programy właśnej roboty ale filmy sam je kolekcjonuje i wiem jak to jest ..nie ma czasu na takie pierdoły jak nawet pomyslenie o jakimś zabezpieczeniu..to raz no chyba ze ktoś ma jeden film i experymentuje ..naszczęście takich jest mało...
obar jest offline  
Stary 14.03.2002, 19:02   #9
Weron
All Eyez On Me

Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A co byscie powiedzieli na to;
Przy kopiowaniu filmu na dysk wywala blad plikow, blad odczytu( czy cos w tym stylu). Nie mozna skopiowac na dysk filmu.No to biore clona, zrzucam na dysk, wyciagam film z obrazu, nagrywam na plyte i znowu z tej nowej plyty nie mozna zrzucic filmu na dysk.
Wyglada to jakby film byl zpatchowany?

A co do zabezpieczenia to zabezpieczaja sam mam znajomego, ktory sprzedaje plytyi specjalnie zabezpiecza filmy, aby jak najwiecej osob od niego tylko kupilo(zlamas jeden).
Weron jest offline  
Stary 15.03.2002, 10:09   #10
johnny
Nowy na forum

Cytat:
Weron (14-03-2002 16:00):
Nie wiem czy to jakies podchody czy nie, ale na temat jak zabezpieczyc plyte konkretnie film bylo juz pare takich postow i raczej nikt nigdy nie otrzymal odpowiedzi ( i ty takze mam taka nadzieje) poza jakimis ogolnikami, ktore udzielaly jakies anonimy.
Ja sam takze ci nie odpowiem, bo gdy mam taki film i chce go wrzucic na dysk to musze poswiecic na to duzo czasu( czasami 1h ).
Wiec denerwuja mnie ludzie ktorzy zabezpieczaja filmy bo dlugo trwa kopiowanie a zabezpieczenie i tak mozna o kant dupy rozbic jak to mowia.
Jesli bys chcial sie dowiedziec jak taki film wrzucic na dysk to nie ma problemu , ale jesli zabezpieczyc to nic z tego
Bardzo proszę o oswiecenie mnie, jak zgrac to na dysk inaczej niz Clonem (tzn.jakims managerem plikowym).pozdrawiam,johnny
johnny jest offline  
Stary 15.03.2002, 11:27   #11
obar
Forumator

Cytat:
Weron (14-03-2002 19:02):
A co byscie powiedzieli na to;
Przy kopiowaniu filmu na dysk wywala blad plikow, blad odczytu( czy cos w tym stylu). Nie mozna skopiowac na dysk filmu.No to biore clona, zrzucam na dysk, wyciagam film z obrazu, nagrywam na plyte i znowu z tej nowej plyty nie mozna zrzucic filmu na dysk.
Wyglada to jakby film byl zpatchowany?

A co do zabezpieczenia to zabezpieczaja sam mam znajomego, ktory sprzedaje plytyi specjalnie zabezpiecza filmy, aby jak najwiecej osob od niego tylko kupilo(zlamas jeden).
dziwie sie bo przeciez zeby zabezpieczyć płytke to trza troche roboty.... i nie na wszystkich nagrywarkach sie da.....a poza tym te zabezpieczenia są i tak prymitywne... ale troche czasu na rozgryzienie pochłaniają i przeważnie pierwsza płyta chcąc przegrać idzie do kosza ..

Weron takiego znajomego to ja bym....
obar jest offline  
Stary 15.03.2002, 15:15   #12
Weron
All Eyez On Me

Cytat:
johnny (15-03-2002 10:09):

Bardzo proszę o oswiecenie mnie, jak zgrac to na dysk inaczej niz Clonem (tzn.jakims managerem plikowym).pozdrawiam,johnny
Chyba nie da rady
Najlepiej skopiowac film clonecd.
U mnie trwa to czasami nawet 1h.
Nastepnie bierzesz byle jaki program do otwierania obrazow:winiso, isobuster, cdmage lub winimage.
Otwierasz obraz i bez problemu wypakowujesz film na dysk a pozniej robisz z nim co chcesz.
Tak to wlasnie trzeba zrobic.
Innej metody chyba nie ma.
Weron jest offline  
Stary 15.03.2002, 15:32   #13
johnny
Nowy na forum

Cytat:
Weron (15-03-2002 15:15):
Cytat:
johnny (15-03-2002 10:09):

Chyba nie da rady
Najlepiej skopiowac film clonecd.
U mnie trwa to czasami nawet 1h.
Nastepnie bierzesz byle jaki program do otwierania obrazow:winiso, isobuster, cdmage lub winimage.
Otwierasz obraz i bez problemu wypakowujesz film na dysk a pozniej robisz z nim co chcesz.
Tak to wlasnie trzeba zrobic.
Innej metody chyba nie ma.
Niestety, po zgraniu obrazu Clonem otworzylem go WinIso i zdziwilem sie, bo otworzylo mi znów do tego miejsca (75-80%).Spróbuje jeszcze innym programem. Zlosci mnie to zabezpieczanie równie mocno jak Ciebie, ale chcialbym poznac na jakiej zasadzie to dziala. Jestem czasem dociekliwy.
johnny jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: