![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
jak zrobic obraz bez plyty
chce nagrac plyte i ja zabezpieczyc ale wszystkie metody wykorzystuja obraz plyty. ja nie mam obrazu wiec jest problem. szkoda nagrywac plyte tylko po to by zrobic jej obraz ktory potem sie zabezpieczy i znowu nagra. czy da sie zrobic obraz plyty z katalogu na dysku twardym
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.11.2001
![]() |
WinISO może będzie lekiem na twój problem. Poszukaj w CDRInfo.pl
#3 |
Gość
|
Jakim programem chcesz zabezpieczyć płyty
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2001
![]() |
to że nagrasz obraz płyty nie znaczy wcale że go od razu wypalisz
#5 |
Gość
|
bede chcial uzyc TZCopyProtection (jest w dziale o zabezpieczeniach). czy plyta sie wypali? nie wiem ale bede testowal i o wynikach napisze w tym temacie.
Pozdrowionka M@ster K!ller |
![]() |
#6 |
Gość
|
TZCopyProtection jest dziwnym programem.
Oprócz tego że wprowadza 1sek traki to można modyfikować pliki. Z moich doświadczeń wynika że: 1.Zrzut obrazu nie może być RAW 2.Po wykonaniu całego procesu zabezpieczenia image "przelecieć" programem np.imaque lub eccreg(regeneracja TOC) 3.Nagrywarka musi w programie działać z opcją DAO 4.Jeżeli masz nagrywarke która działa z Clonem w sys. DAO Raw to wypalisz zabezpieczoną płyte bez problemu. |
![]() |
#7 |
Gość
|
Jeszcze Jedno czasem po zmodyfikowaniu plików
nie można programu zainstalować - za mało miejsca na HDD. Spróbuj urzyć innej metody(nie do końca sprawdzona ale jak masz CDRW) Zrób obraz płyty w CDRWIN(bez Raw) Urzyj TZCopy do modyfikacji plików na większe, później wczytaj taki plik do Daemon(virtualny cdrom) sprawdź czy są wszystkie zmiany. Dodaj na końcu płyty pliki audio. Zrzuć clonem. Pobaw się programem który był na tej stronie ok miecha temu(do zabezpieczenia audio). Były chyba dwa jeden z opcją:cactus data shield oraz sys protection - urzyj tego drugiego. Po wykonaniu tego wszystkiego moja nagrywarka Ricoch i Clon wysiadły. |
![]() |
|
|