![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2002
![]() |
Jak zrobić tracki CD Audio?
Chodzi o zrobienie tracków na CD audio ze zmiksowanego długiego utworu muzycznego. Jak go podzielić aby otrzymać odrębne ścieżki aby kompakt mógł je wyświetlić?
Zgóry dziękuję!!! tpaszko@wp.pl |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
nie wiem czy ci pomoge ale moze zobaczyć program GoldWave...
czyli otwierasz plik zapisany do formatu wav, tam zaznaczasz sobie odpowiedni obszar piosenki wybierasz opcje kopiuj (copy) a poźniej opcje Paste new i tam powstaje Ci nowy plik muzyczny i "to coś" zapisz jako... ale moim zdaniem jest inny program który się bardziej do tego zadania nadaje...
#3 |
Bywalec
![]() |
Jak zrobić tracki CD Audio z długiego utwqoru muzycznego?
Jak to zrobić?
Czy ktos wie? |
![]() |
![]() |
#4 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Jak zrobić tracki CD Audio z długiego utwqoru muzycznego?
Cytat:
no tak jak ci krzpac napisal. Wystarczy wziac jakikolwiek edytor plikow muzyvcznych ( Gold Wave, CoolEdit, itp lub wykorzystac to co dostales do karty muzycznej - taki edytor jest zawsze ).Postepowanie j/w i nie ma co kombinowac Mozesz tez od biedy wypuscic sobie interesujacy kawalem w winampie skonfigurowanym na zapis ( w opcji wyjscie) i przerwac w wodpoiednim momencie, ale wtedy musisz znac dokladnie czas, bo nic nie slychac |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
czesc
sposoby moich poprzednikow sa dobre i najczesciej uzywane ale ja polecam program Soundforge 5d wedlug mnie jest to najlepszy program tego typu na swiecie dobry jest tez cooledit2000 ale soundforge jest the best!
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Ja do tego typu operacji uzywam programow do tworzenia muzyki. Polecam Music & Video Maker Generator. Po krotkim zapoznaniu sie z programem mozna naprawde robic cuda.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
SoundForge,CoolEdit - tak (te znam).
Można jeszcze Samplitude A tak w ogóle to jeśli masz np SBLive wystarczy edytor wawów od Live'a. I pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Jesli powycinam z utworu interesujące mnie ścieżki np. programem CoolEdit to chyba po nagraniu w Nero dostanę przerwy między trakami, a właśnie chciałbym tego uniknąć. Chodzi o to aby zachować cały oryginał i zrobić tylko tak, aby kompakt pokazywał kilka ścieżek (przezemnie wybranych) w tym utworze. Tzn. wstawić w utwór podział na tracki. Czy da się to zrobić w proponowanych przez Was programach?
Pozdrawiam!!!! |
![]() |
![]() |
#10 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Ale nie pytaj mnie o szczegóły-nie mam opisu i wielu opcji nie przetrenowałem. Poza tym nie przesadzaj - każdy dobry edytor audio pozwoli Ci na wyskalowanie w milisekundach. Jeśli przetniesz tego swojego wava z dokładnością do milisekundy, a następnie nagrasz to w trybie DAO to nie będziesz miał przerw. No i mógłbyś to przecież już przetestować na RW. ![]() Pozdro |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Niestety w Nero po ustawieniu przerw na 0 sekund pojawiaja się niewielkie małe przerwy. Jest to trochę wkurzające bo już dużo razy próbowałem. Co z tym zrobic?
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Cytat:
Miłej zabawy. Pozdro, Wojtek. |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Captain
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 21.03.2002
![]() |
Najprostrze rozwiązania są najmniej oczywiste. Jest program do nagrywania TYLKO nagrań muzycznych. Nazywa się Feurio!. Ściągnij, zainstaluj, utwórz nowy projekt, zabroń wstawiać przerwy między nagrania, wczytaj swój długi plik, uruchom edytor, podziel jak i gdzie chcesz chcesz nagranie, wpisz tytuły i wypal. Zrobisz to w 2 minuty, prosto, łatwo i przyjemnie.
|
![]() |
![]() |
#14 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
nic dodac - ale zaraz sie zacznie. A po co Feurio jak mozna neronem, a nie obsluguje wszystkich nagrywarek, a jeszcze cos tam |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
No teraz dzięki Waszej pomocy da się zrobić tracki z utworu muzycznego i to bez przerw między trackami.
Tym programem jest Feurio. Doskonalwe poradził on sobie z tym problemem. Dzięki za wszystko. Pozdrawiam. Ja również będę udzielał rad potrzebującym. |
![]() |
![]() |
|
|