![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Jak zrobić żeby powt. się pliki nagrywane były tylko raz?
Słyszałem że coś takiego opracowało CeQuadrat i yamaha. Chodzi o to że w przypadku kiedy pliki na płytę się powtarzają, są kopiowane tylko raz. W ten sposób np. na płycie 700 MB można wrzucić 1500 GB, pod warunkiem że będą tam 3 takie same (binarnir) pliki po 400 MB i 300 MB innych danych... Tylko jak to zrobić?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
cooo
![]() jak masz 3 takie same pliki 300 mb to qwa masz 3 pliki takie same wiec po ch..a nagrywac 3 400 megowe identyczne pliki na plyte co w ogole nie jest mozliwe i potem dociagac do 700 mb danymi nagrywasz JEDEN pliczek 400 z tych trzech skoro sa identyczne i masz jeszcze 300 mb na co chcesz uukurcze czegos takiego nie slyszalem
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
ja chyba troche nie zrozumialem, przychylam sie do odpowiedzi Majonez'a
400 + 300 na co innego ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Załóżmy że mam 4 instalki np. Wina 98. Są to wersje WIN98ENG, WIN98POL, WIN98SEeng, i WIN98SEpol (nie czepiajcie się po co mi takie, to tylko przyklad). Jak wiadomo nie zmieszczą się one na płycie 700 MB. ALE różnią się one tylko (!) niektórymi plikami i niektóre *.cab są takie same. Chodzi mi o to że jeśli nagrałby tylko jednego *.Cab zamiast czterech, i zrobiłby indeks 4x do tego samego pliku, to biorąc pod uwagę że takich sytuacji może zajść kilka, te 4 instalki zmieściłyby się na jedną płytę. Mam nadzieję że teraz już powiedziałem jaśniej... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
<tłum na sali> aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhaaaaaaaaa ! ! ! ! ?
![]() ale sam przyznasz, ze rzadko sie zdaza, aby nagrywac cos takiego ludzie na cedekach wypalaja gry lub swoje skladanki, a tam pliki sie raczej nie powtarzaja ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
No ale jak zrobić coś takiego
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Gdzieś dzwonili .ale nie wiadomo gdzie.
Panowie na podobnej zasadzie działają pakery typu .zip, .rar:np-jesli mamy dane w formacie- aaaaabbbbbcccccddddd-to kompresor zapisuje to jako- 5a5b5c5d i dodatkowo spis lokacji. Niestety tej metody nie można wykorzystać w tym przypadku |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
No i co z tego, że plik ma taką samą nazwę i wielkość. Zawartość może być istotnie inna. Nie każdy Pies Burkiem zwany. Wypal to sobie na DVD :-)
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
P.S. Sorki że się wkurzyłem, ale koło roku temu jak tu ostanio byłem, nikt się nie czepiał! |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
Fakt. To było przedostatni raz. I nikt tu się nie czepia, może po prostu świerzbią kogoś palce :-), a może jak w poprzednim poście - brak jest rozkręconego chat'u?! Niestety nie mam DVD-RW, nie mogę Ci pomóc. Nie bierz tego na poważnie, a tak z drugiej strony - Rok to trochę długo :-)
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Nie szkodzi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|