Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.08.2003, 20:35   #1
niceboy
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.03.2002
niceboy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z wypaleniem płytki

Używałem Nero 5.10.35 i nigdy nie miałem problemów. Dzisiaj chciałem wypalić najzwyklejszę płytkę z danymi (archiwizuję zdjęcia) i najpierw komp znieruchomiał podczas operacji buforowania a jak wobec braku postępu po 5 minutach zresetowałem i spróbowałem ponownie to wyświelił mi się komunikat jak na obrazku Przeładowanie nie pomogło, zainstalowałem zatem wersję 5.10.42 i dalej to samo... wyczyściłem folder TEMP i dalej nic Na dysku mam wolne 2 GB...
Pozdr.
Dołączone obrazki
-nero-error.jpg 
niceboy jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.08.2003, 06:59   #2
niceboy
Wyjadacz ;)

hmmm

żadnych pomysłów, sugestii
W dalszym ciągu mam tą samą sytuację
Pozdr.
niceboy jest offline  
Stary 06.08.2003, 08:03   #3
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wygląda jakby struktura plików była wadliwa, czy ustawienia do sesji masz takie jak na rysunku ?
Dołączone obrazki
File Type: png opcje.png (5.7 KB, 196 oglądane)
Stary 06.08.2003, 08:06   #4
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Talking

Prawdopodobnie wypalasz z obrazu. A obraz nie jest zgodny z ISO. Niestyty nie można ci pomóc. Nie da się nagrać, a próbowałeś Copy CD??Może w loci
Piterniel jest offline  
Stary 06.08.2003, 09:03   #5
niceboy
Wyjadacz ;)

dzięki za odpowiedzi. A więc powiem tak: wypalam tak jak do tej pory kilkadziesiąt podobnych płytek z którymi nie było najmniejszych problemów. Jedyne co być może robię inaczej to nie zaznaczyłem tych długich nazw i zagłebien ale nie ma potrzeby... A procedura jest prosta: przeciągam foldery ze zdjęciami przy ustawieniach - pojedyncza sesja, zamykanie płytki, DAO. Tak się zastanawiam... Bo jedyne co robiłem ostatnio na kompie "nowego" to:
1. zainstalowałem plugin iso do Total Commandera
2. ściągnąłem nową bazę do Ad-Aware i po zeskanowaniu systamu skasowałem kilkanaście (!) wpisów w rejestrze typu RegData...
Czyżby adAware coś niewłaściwie zinterpretował? a jeśli tak to co powinienem przeinstalować?
Pozdr.
niceboy jest offline  
Stary 06.08.2003, 09:15   #6
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
spróbuj wyinstalować nero łącznie z wpisami w rejestrze i zainstaluj ponownie, nie sądzę by Ad-aware coś skopał.
Stary 06.08.2003, 09:24   #7
niceboy
Wyjadacz ;)

chyba masz rację... oby to pomogło... dam znać - może komuś kiedys się ta info przyda...
Pozdr.
niceboy jest offline  
Stary 06.08.2003, 15:29   #8
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Zetoxa napisał(a):
spróbuj wyinstalować nero łącznie z wpisami w rejestrze i zainstaluj ponownie, nie sądzę by Ad-aware coś skopał.
A mi się wydaje, że Ad-Aware coś tu namieszał. Ja przez niego miałem 3 razy kłopot. Skasowałem pliki takie co mi "kazał" i źle mi chodził system.
SEBAW jest offline  
Stary 06.08.2003, 21:05   #9
niceboy
Wyjadacz ;)

Jeżli to Ad-Aware namieszał to wyjątkowo skutecznie. Przywróciłem bowiem stan rejestrów sprzed tygodnia kiedy wszystko jeszcze funkcjonowało - bez rezultatu
Rozmawiałem dzisiaj z serwisem i powiedziano mi że przyczyną może być jakieś zabrudzenie i nieprawidłowe funkcjonowanie Teaca. Jeśli tak jest to mam pytanie. Czy elementy nagrywarki są bardziej czułe na uszkodzenie od komputerowego odtwarzacza CD (Samsung) lub odtwarzaczy CD z wieży? Bo tamte czyściłem już skutecznie płytką czyszczącą...
Zamieszczam raport z ostatniej nieudanej sesji - może będzie on natchnieniem obecnych na forum fachowców... Jeszcze jedno - na raporcie zamieszczone są inne ustawienia niż przeze mnie wybrane do sesji. Miałem np. zamknięcie płytki oraz DAO...
Pozdr.
Dołączone pliki
File Type: txt log.txt (5.9 KB, 214 oglądane)
niceboy jest offline  
Stary 07.08.2003, 18:11   #10
niceboy
Wyjadacz ;)

zakonczenie historii

po emocjach czas na happy end
a zatem: skoro po przywróceniu starych wpisów w rejestrze nie było poprawy wykasowałem je ponownie i bez usuwania ponownie zainstalowałem nero... po czym dograłem (wcześniej tego nie zrobiłem) polski plik językowy... zakładałem bowiem zabrudzenie - zgodnie z sugestą serwisu i czyszczace CD leżało w gotowości bojowej! Na "wszelki wypadek" i raczej bez większej wiary w sukces raz jeszcze postanowiłem spróbować nagrać tą samą co w poprzednich podejściach płytkę i... udało się!!!! Więc widzę 2 wyjścia: albo komp wystraszył się czyszczącej CD )))))))) albo... polski plik językowy coś tam "naprawił"... bo to od wczoraj jedyne zmiany.
A że koniec wieńczy dzieło (w dodatku pozytywny!!!) więc dziękuję za sugestie osobom które próbowały wspomóc i pozdrawiam!
niceboy jest offline  
Stary 10.08.2003, 16:27   #11
mateo
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.08.2003
mateo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ad-aware jest do dupy! Zawsze po zeskanowaniu nim twardziela ,Kazaa Lite nie chce mi się urochumić!
Stary 10.08.2003, 16:38   #12
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Moze dlatego ze kazaa Lite jest do dupy (wogole skad tak radykalne sady!!!) - ja do adware nic nie mam - oczywiscie nie uzywam kazy tylko eMule.
pawelblu jest offline  
Stary 19.08.2003, 07:59   #13
niceboy
Wyjadacz ;)

Problem powtórzył się ale chyba już znam przyczynę!
Otóż miałem na dysku tylko ok. 1 MB wolnego... a na bufor Nero rezerwuje sobie właśnie około 1 MB (czy ktoś testował ile dokładnie dla 700 MB danych do zapisu). Po wykasowaniu częsci bzdetów (1,5 MB free) zapis poszedł bez problemu.
Pozdr.
niceboy jest offline  
Stary 19.08.2003, 08:33   #14
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
Moze dlatego ze kazaa Lite jest do dupy (wogole skad tak radykalne sady!!!) - ja do adware nic nie mam - oczywiscie nie uzywam kazy tylko eMule.
Niestety z Ad-aware też miałem kłopoty, po czyszczeniu przestała mi prawidłowo chodzić przeglądarka (IE - kłopoty z wybieraniem połączenia i upierdliwy "res"), za cholerę nie mogłem dojść o co chodzi i musiałem reinstalować system. Od tej pory używam SpyBoota z którym nigdy nie miałem problemów.
paput2000 jest offline  
Stary 22.08.2003, 11:17   #15
niceboy
Wyjadacz ;)

temat - feniks? :)))))))))))))))))))

no i jeszcze raz... tak to jest jak się pisze po imprezie
z tym miejscem na HD to przesadziłęm... miałem niecały 1 GB a nie 1 MB ))) ale nie w tym rzecz... przyczyna zachowania nero jest inna - chociaż też jej nie rozumiem... Wkładam czystą płytę Platinum - nero widzi jako czystą a pomimo tego pojawia się ten błąd i po każdej następnej próbie albo ten błąd albo sygnalizuje że płytka nie jest pusta. Po przeładowaniach ten sam scenariusz... na szczęscie spróbowałem z CDR LG i wszystko jest OK!!!!
Ps. tamte Platinumy dalej są puste...
Pozdr.
niceboy jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: