![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Najlepsze płyty są to te które jeszcze nie powstały :-D . A tak poważnie to ciężko jest powiedzieć. Wypalam na Platinium, Samsung, Varbatim'kach, LG, no i Kodaku, oraz jeszcze parę innych. Najbardziej mi się podobają Samsungi ze względu duży over, dochodzący do 86 minutek.
|
![]() |
![]() |
#18 |
![]() |
Panie i panowie.
Nie zdarzyło mi się trafić na marnego Verbatima, pomijając przygodę z wolnymi, starymi Crystalami. Nawet Verbatimy robione przez CMC chodzą pięknie. Dowód na to, że większość producentów ma również dobre linie produkcyjne, ale używa ich tylko dla tych, którym zależy na jakości i dobrze płacą. ![]() Najlepsza płyta, jaką możesz teraz dostać ? Zależy od nagrywarki, fakt. Płyty Taiyo Yuden sprawiają najmniej problemów i są najtrwalsze, więc Verbatim DataLife Pastel Disc Slim uznaję za najlepszą. 8) Na równi z tymi rzadkimi TDKmi od Taiyo Yuden. ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Widzę że znowu po dłóższym czasie rozgożała dyskusja o CD-Rach, sprawdziłem linki i znalazłem:
Ranking CD-R Zerknijcie na tą stronę, trochę rozjaśnia w głowie, choć z pewnością nie jest do końca obiektywna. Ja osobiście palę na PLATINIUM. ![]() ![]()
#20 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
najlepsze plyty to takie ktore daja sie nagrywac z maksymalna predkoscia, nie sprawiaj problemow z odczytem i maja 10% overburning
Jednym slowem takiej plyty nie ma na swiecie NARAZIE!!!8) |
![]() |
![]() |
#21 | |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam wszystkich płyto-badaczy!!!
![]() |
#22 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
nagrywam na leeddata, princo, platinum (powod: niska cena) i nie narzekam. wiem co otrzymuje za te pieniadze, chociaz z platiniuma to jestem juz bardzozadowolony. jesli nagrywam muzyke, czy jakies dane, z ktorych bede b. czesto korzystal to nagrywam na firmowych. Bardzo polecam verbatim metal ozo.
pamietaj o odczycie. jak cd-romy twoich kumpli radza sobie z nagranymi przez ciebie plytkami. |
![]() |
![]() |
#23 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Z doświadczenia - jednoznacznie Verbatim.
|
![]() |
![]() |
#24 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
![]()
Panowie wszyscy dobrze mówicie ale moja rada jest taka aby dla siebie kupować dobre to znaczy troche kasy więcej i maż pewne pare lat ja z początku nagrywałem na jak najtańszych i wyszło to po około półroku że nie mogłem tego przegrać ani zrzucić na dysk Panowie jest stare powiedzenie co drogie to tanie. Pozdrowienia dla wszystkich.
![]()
#25 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
ja wypalam na czarnych samsungach (1,20 za sztuke)i jestem barrdzo zadowolony , sa one wedlug mnie najlepsze nawet od verbatimow(to moje zdanie i prosze sie nie klucic
![]()
#26 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.03.2002
![]() |
No a ja troche zaluje:-)
swego czasu kupilem 5 plytek sony 700mb, potem jeszcze 10 , okazalo sie niedawno ze ta 5 to mitsui toatsu, a 10 Taiyo Yuden, a trzeba bylo to kupiowac zamiast badziewnych basf , zwlaszcza ze roznica w cenie to bylo 30 groszy chyba.... |
![]() |
![]() |
#27 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() |
witam
dla mnie najlepszymi plytami sa samsungi ,swietne do muzyki moze nie najtansze ale raczej niesmiertelne:-) z tanszych wybieram mmory(muza dane) i platinumy ( ale tylko na filmy) kiedys kupowalem verbatimy metal azo ale cena mnie pokonala ![]()
|
|