![]() |
Lite-on - było...
Cytat:
|
posty od nr. 13-16 zostały wklejone w ten temat z drugiej podobnej dyskusji (przyłączenie dyskusji "Jaka nagrywarka - LiteOn czy LG? ")
|
JA brałbym LG:D
|
Cytat:
|
A ja Sony CRX-230E lub AD co jest w pewnym sensie Lite-ON'em ;D
|
A ja bralbym nogi za pas, kase do lapki i grzal do sklepu po Lite-ona.
|
Bierz LG i nie daj sie namowic na glosne LiteON`y ;). A co lepiej pali ? Ta sama klasa. Ja jednak obstawiam LG, bo moja 8x pai do dzisiaj wysmienicie, a 52x jeszcze lepiej. Litka nie mialem.
pozdro ;) |
Oki, wielkie dzięki za informacje. Chyba jednak postawie na LG. :)
BTW mam jedno pytanie. Czy nagrywarka 24x10x40x będzie paliła w kompie z prockiem Pentium 166? Zabrałem się za odbudowę starego systemu i włożyłbym ją do tego kompa, gdy już ikupie sobie coś szybszego. |
palic bedzie, tylko ze raczej nie z taka predkoscia - bedziesz musialpotestowac na ile sprzet pozwoli sensoenie palic (predkosc dysku,praca,tasmy bedzie ograniczeniam)
spodziewam sie 8x, alemoze bedzie inaczej |
Paliłem kiedyś z tego dysku (stary Seagate) na nowym kompie (Dureń 700) i wyciągał spokojnie 16x, szybciej nie próbowałem. Nagrywarka ma dużą pamięć podręczną (8 MB) więc to też może pomóc.
A 8x to i tak duża prędkość jak na moje potrzeby. ;) |
Cytat:
Faktycznie! Palarki palą podobnie o trafieniu w dobry egzemplarz pisałem, że tyczy to się każdej firmy. LG są zdecydowanie cichutkie i co jeszcze warto napisać co pisało całe forum podczas mojego tematu "Nagrywarka Marzeń" mają najlepsze tacki, najlepiej wykonane i działające. Nic się nie giba, jest stabilnie i płynnie. Nawet moje nowiutkie DVD Litka składa ukłony LG48X :D P.S. Aż Ci Mallow reputacje wstawiam za orginalne spostrzeżenie ;) |
Ja z kolei myślę, że to rozważania pokroju wyższości świąt Wielkiej Nocy nad "Gwiazdką" czyli w zasadzie takie ględzenie dla ględzenia. Ten ma takie zdanie, ten inne, a tak naprawdę chodzi o dwie extra spawary. czego byś nie kupił nie zawiedziesz się. I tyle!
|
Tak, to musze przyznać. LG ma bardzo dobre tacki. Ale i tak wyleciała przez okno, bo co mi z tacki skro paliłą jak 20 letni traktor mojego dziadka z Barcina :P
|
Cytat:
No Ciapek dzieki, za to stawiam piwo :piwo: widze ze zostalo troche z tego naszego niegdysiejszego zespolu ;) LG`ki sa na paskach,a nie na kolkach jak litki, wiec w razie awarii wymieniamy tylko paseczek a nie caly system kolek. A ten halasik przy otieraniu i zamykaniu tacki ... brrrr :podbite: No i na litka trza trafic, a na LG nie ma co trafiac,kazdy jest dobry pozdro ;) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:42. |