![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.07.2004
![]() |
![]()
Witam jestem posiadaczem LITE-ON LTR-52246S z biosem 6S0D.Problem polega na tym że nagrywam w Nero Burning ROM v6.3.1.17, mam najnowsze Adaptec ASPI v4.71.2.Wszystko mam podłączone dobrze.Nagrywarke kupiłem 11 maja 2003r. za 299.00zł nową w sklepie.Używam płyt Verbatim cdr i cdrw.Od jakiegoś czasu gdy nagrywam w nero na początku nagrywarka rozpędza się i zwalnia przyczym coś stuka w środku i brzęczy i tak przez kilka minut w kółko poczym w nero wyskakuje komunikat: 'Błąd kalibracji mocy!'.Wszystko dzieje się na czynności 'Lead In' na płytach CD-R.Płyty CD-RW nagrywa bez zarzutu.Problemy są na płytach CD-R.Próbowałem na różnych płytkach i na różnych szybkościach nagrywać i nic.Mam najnowszy bios.Na starym tym oryginalnym też takie problemy były.Nagrywarka czyta bez zarzutu płyty CD-R i CD-RW.Nagrywarka jest mi potrzebna do nagrywania dokumentów osobistych więc niewiem co robić.Gdy będe oddawał ją na gwarancji to mam oddać ją z tym najnowszym biosem czy z tym co był przedtem.I czy mam oddać ją z tym wszystkim co było w kartoniku czyli:płyty CD-R i CD-RW,kabel audio i śróbki oraz Nero 5.Czy jakos inaczej mam to oddać.I powinni mi dać na miejscu nową nagrywarke np. LiteOn LTR-52327S czy tą samą.Jak to wygląda u nich w serwisie z tą gwarancją.Pytam się dlatego że niewiem.Prosze o pomoc.Z góry bardzo dziękuje.
Ostatnio zmieniany przez Devrest : 13.08.2004 o godz. 17:58 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|