![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
Jaką nagrywarkę kupić ???
Mój problem jest następujący mam ok 600zł i chcę kupić w miare dobrą nagrywarkę. Proszę o podanie modelu i największych zalet proponowanego modelu. Z góry dziękuję.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Proponuję Ci sprzęt [ nie ukrywajmy ] taki jaki sam posiadam czyli Ricoh Mp7163 ADP 16 x 10 x 32
Co do zalet : - cicha i stabilna praca - pewna firma - solidne wykonanie - dołączony soft Nero 5.5 To tyle co CI mogę powiedzieć weź pod uwagę takze inne propozycje ! i porównaj parametry !! Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Propnuje :
TEAC CD-W516EB - Bardzo cicha praca - Naprwdę solidne wykonanie - Korzystna cena Polecony wcześniej Ricoh to również dobra propozycja. |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2002
![]() |
No coz. W tej cenie nie pozostaje mi nic innego polecic jak Teac'a 524E.
W tej chwili to koszt okolo 590zl a jak dobrze poszukasz to znajdziesz ten naped z 2 letnia gwarancja. Niestety mimo iz producent ja daje to nie wszyscy dystrybutorzy jej udzielaja :-( Na szczescie mi sie akurat udalo w jedynym sklepie we Wroclawiu ktory dal mi wlasnie 2 lata gwarancji.
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
a co z lite-on'em, myslałem ze zasypią Cie postami o 24xce a tu masz ...
z tego co czytam to tan nagrywarka ma same zalety a i cena niewygórowana... pozdro 6 |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2001
![]() |
Kupuj LiteOn 24x jest super i w dodatku ta cena.
Zobacz recenzje miska4 :-)
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2001
![]() |
LITE ON RULEZ
Kupuj ta nagrywarke! ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2002
![]() |
nie kupuj Ricoh Mp7163 , ja to mam, nie chce wypalac niektorych plyt... platinum, esperanza... nie tylko ja mam ten problem...
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
Data rejestracji: 14.11.2001
![]() |
Cytat:
Tylko Teac W516 lub W524 oprócz Teaca, Plextora i TDk wszystko innsze spawarki to szajs |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
przeginacie ze stwierdzeniem ze inne nagrywaki to szais
LG nie sa wcale zle o TDK slyszlame ze sie wala no i sa dosc drogie ja tez chce kupic sobie nowa nagrywakre i sie zastanawiam nad Lite-On 24x10x40 ale jakos nie jestem pewien tej marki :-( slyszalem tez ze TECK 24x10x40 wypala max do 790MB to jest przykre a LG wypala ponad 800MB ale nie potrafi odczytac dziwne prawda? |
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
Każdy chwali to co ma. Ja mam TEAC-a W58E i powinienem nawiązać do postu "Co się dzieje z nagrywarkami TEAC", twierdząc że wszystko po W58E to szajs.
Bez przesady. Rolnik - kupuj co chcesz. Każda nagrywarka CD nagrywa płyty CD ![]() A tak na serio - SAM zobacz tabelę nagrywarek na CDRInfo.pl, lub tabelkę kompatybilności dla CloneCD. Jeżeli wybierzesz nagrywarkę współpracującą w pełni z Clone - powinieneś być zadowolony (RAW-DAO-96 read+write, poprawna korekcja EFM wskazana, ale niekonieczna). Co do marki - jak kto woli. Ja wolę TEAC'a bo mam do niego zaufanie, ale równie dobrze można wierzyć LG (ja jakoś nie potrafię). Liteon i Ricoh to też dobry wybór (o Plexach nie wspominając... malina). Co do TDK - nie wiadomo - zależy czego OEM'em jest dany model - patrz w/w tabele. Jedyne czego nie polecam, to wybitne przepłacanie za markę - patrz HP (same oem-y, czasem pod jedną nazwą sprzedawane są różne napędy - nie wiadomo na co trafisz). Podsumowując - (prawie) każdy wybór jest dobry, życzę samodzielności w sądach. Pozdro.6 |
![]() |
![]() |
#13 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Polecacie Teaca 24x, a spójrzcie ile jest postów z tytułem: _Teac nie robi..._, _Teac nie działa z płytami..._, _Mam problem i Teaca 24x. Na razie nie zapowiada się z tego ciekawy sprzęt, chyba że mam inne spojrzenie na świat. (to mnie wyprowadźcie z błędu) A argument że Teac zawsze był dobry to jeszcze nie podstawa żeby twierdzić że teraz też jest dobry. Ja mam Plexa 24x i mogę go śmiało polecić, inni na tym forum również. A co do LiteOna to nie znam go więc się nie wypowiem. Pozdrawiam
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
[quote]Zbieg12 (21-01-2002 15:00):
>Zastanówcie się co wy wogóle piszecie! no... >Polecacie Teaca 24x, a spójrzcie ile jest postów z tytułem: _Teac nie robi..._, _Teac nie działa z płytami..._, _Mam problem i Teaca 24x. To akurat jest problem tego typu, ze TEAC'ow sie ostatnio wysypalo bardzo duzo na rynek, ich ceny sa niskie (miejmy nadzieje, ze nie idzie to w parze z jakoscia... choc w przypadku sprzętu który kupowalem zawsze tak bylo... ![]() >Na razie nie zapowiada się z tego ciekawy sprzęt, chyba że mam inne spojrzenie na świat. (to mnie wyprowadźcie z błędu) Stwierdzilem podobnie i nie bralem jej powaznie pod uwage przy zakupie... >A argument że Teac zawsze był dobry to jeszcze nie podstawa żeby twierdzić że teraz też jest dobry. Miejmy nadzieje ze nadal jest dobry, ale to juz nie moj problem ![]() >mam Plexa 24x i mogę go śmiało polecić, inni na tym forum również. dokładnie ![]() Nie wiem tylko jeszcze z czym sie wiaze TLA 0303 ![]() >A co do LiteOna to nie znam go więc się nie wypowiem. testy przeszedl bardzo ladnie... ale jak dlugo bedzie działał tez nikt jeszcze nie moze powiedziec... Pozdrawiam rowniez Lookas |
![]() |
![]() |
#15 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
[quote]Lookas (26-01-2002 14:27):
Cytat:
Chyba nie czytasz dokladnie forum tak samo jak Zbieg12. Byl juz omawiany problem z Teacem. Nie chodzi o to, ze nagrywarka jest zla . Tylko o to, ze ludzi sobie kupuja teaca i nie umieja sie nim dobrze obslugiwac. I stad te problemy z teaciem |
|
![]() |
![]() |
|
|