![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Jaką nagrywarkę wybrać ??????
Mam mały problem. Chcę kupić dobrą nagrywarkę do 1500 zł. Poradźcie cosik bo mam już mętlik w głowie. Która lepsza IDE czy SCSI, a jak SCSI to jakich kontrolerów używać
![]() ![]()
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Gość
|
Cytat:
YAMAHA CRW 8824 EIDE lub SCSI(cena około 1300 zł) |
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Polecam nagrywarkę Hewlett Packard 9310i (10x4x32) jest naprawdę dobra
|
|
|
#4 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Z Yamaha daj se spokuj. Lepiej Plextora
8) Jerry 8) |
|
|
|
|
#5 | |
|
Gość
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
A ja bym wybrał YAMAHA CRW-2200e (10/10/40) Eide KIT za 1050 (z VAT) lub OEM za 999 zł do tego kontroler ADAPTEC AHA-2904 Kit Fast SCSI-II za 230 zł (z Vat) i mamy sprzęt piekielny do kopiowania płytek za ok 1200 zł ale tu uwaga bo wcale nie trzeba kupować kontrolera SCSI (wtedy nagrywarka kosztuje ok 1000 zł) bo ten model ma przelotkę E-IDE na SCSI więc jeżeli uznamy że nasz sprzęt nie wydala bo CD-Rom podpięty jest razem z Nagrywarą to wtedy szybki zakup kontrolerka SCSI i możemy się cieszyć nagrywarką SCSI.
PS: Zawsze można zadowolić się starszym modelem 16/10/40 którego cena wynosi 680 zł za OEM i 750 zł za KIT. Zaponmiałem dodać iż obie te nagrywarki obsługują w pełni DAO-RAW. A skoro masz 1500 zł to poczekaj trochę i kup Plextora PX-W2410A (24x10x40), który w 100% przegrywa SafeDisca v2 |
|
|
|
|
#7 |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
100% nigdy nie ma...
hmmm krótko (zawyczaj lubię się rozpisywać)...plex,ricoh,teac* nie musisz kupować na scsi skoro będą mieć bproofa lub jlinka ja bym wybrał z tych coś... ale wybór jak zwykle należy do Ciebie... *- w kolejności alfabetycznej
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2001
![]() |
przede wszystkim trzymaj się z dala od wynalazków typu LG
hmmmm....... Co takiego złego jest w tym sprzecie ze ludzie tak o nim mowia?? ja mam nagrywarke lg 8420B i spisuje sie calkiem niezle moze by mi to ktos wytlumaczyl ??
|
|
#9 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Ja mam Teca 512EB i w sumie polecam, przez 3 miechy spaliłem tylko jedną płytę (ta z której kopiowałem, była zbyt porysowana), więc czego chcieć więcej?
Rozmawiałem z gościem z serwisu w sklepie w którym pracuje mój kumpel i ten mi powiedział że wzieli w tym roku trzy nagry Yamahy na serwic, więc niekture z nich się sypią (niewiem które ),Jeszcze mogę ci powiedzieć że kumpel ma Samsunga 8 8 32 czy coś tak i nagrywanie u niego niewygląda za ciekawie na 4cd z jeden do kosza. A propos SCSI to osobiście nie polecam gdyż jest to droga inwestycja, często zdaża się że kontrolery gryzą się z płytami głównymi i wtedy lipa, trza wymieniać sprzęt .Jeden kumpel (maniak SCSI, ma na tym wszystko), ma kontroler za ok 500zł i zmieniał chyba z pięć płyt głównych zanim zaczeło wszystko działać aż w końcu na jakimś Abicie poszło (wszystkie płyty były markowe i w granicach cenowych ok. 400-600 zł). No i to narazie tyle co miałem do napisania. ps. mam pytanko nie w temacie JAK WSTAWIĆ OBRAZEK POD NIKA? |
|
|
|
|
#10 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Wycofują p.s.-a z wiadomości powyżej. Znalazłem.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.07.2001
![]() |
Dzięki wszystkim za odzew ale ja mam nagrywarkę już od roku. Jeszcze raz dzięki.
pozdrawiam |
|
|
|
|
#12 |
|
Gość
|
Do BadSpirit - masz LG i ci sie nie rąbie? NO TO MASZ K...A PECHA ;-) rozejrzyj się po postach, takich "pechowców" jak ty za prawdę powiadam ci jest niewielu...
|
|
|
#13 | |
|
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Cytat:
Gosciu daje liste, idziesz do pieciu losowych sklepow i pytasz co z tych nagrywarek by ci radzili wybrac: ewentualnie do 6 jesli sie nie roztrzygnelo I po klopocie a za 1500 to masz..... |
|
|
|
![]() |
|
|