![]() |
pomijajac przypadki szczegolne (walniety egzemplarz) to zarowno lg jak i liteon czy plextor spelnia wymagania po rowno (plextor ma "tylko" ta dzika cene z kosmosu i kiepska korekcje bledow - dlamnie cena go dyskwalifikuje)
jednak zaden lg ktorego mialem okazje srawdzic nie wytrzymal palenia kilkudziesieciu plyt pod rzad - przy nastej trzeba byloprzerwac, gdyz temp kompa wzrastala juz niebagatelnie, czego o litkach nie mozna powiedziec - wzrost temp niezauwazalny co do halasu - chdza sprzeczne opinie, wiec chyba problem jest osobniczo zmienny, ja akurat mam bardzo cichego litka |
Fakt faktem ze LG strasznie sie grzeja, ale sa ciche (przynajmniej ja nie spotkalem glosnego). Jednak Lite-On rzadzi. Jego skutecznosc w nagrywaiu jest najwieksza, przynajmniej moim zdaniem. Ale coz kazdy bierze to co uwaza ze mu pasuje...
|
Cytat:
co do 8520B to go jeszcze nie testowałem w takich warunkach, ale to bardzo możliwe, że się grzeje bo w instrukcji pisze, że napęd może odmówić nagrywania na 5min gdy temp. zbytnio wzrośnie (np. po wypaleniu kilkunastu płyt) :cool: PS co do głośności to LG lata cichutko (za wyjątkiem niektórych Dysanów x48 - chyba trafiłem na słabą partią bo są kiepsko wyważone) :spoko: |
No i kupiłem w końcu Litka i jestem zadowolony. Nagrywarka jest spoko!!
|
Rodzinka zasiliła mnie kasą, więc ruszam na zakupy :zeby:
Do tego zestawu: http://sklep.x11.pl/product_info.php...roducts_id/362 to byście brali napedy AOpena czy Liteona ? Wiem, że chyba nie warto LG, ale co do Aopen to nie wiem za bardzo. Doradźcie! ??? |
Cytat:
Zestaw komp. nic nie robi. LG albo LiteOn i tyle na ten temat nie Aopen. Ja osobiście polecam LG! A zestawik komputerowy ładny i panel będzie się ładniej prezentował niż u LiteOn'a ;) |
Cytat:
Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:15. |