![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
niedopełnienie bufora 1575 razy!!!!!!!
ostatnio mi taki "miły" komunikacik
![]() ![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
moze chociaz napiszesz jaka masz nagrywarke
a poza tym poczytaj possty pelno jest o tym defrag dysku dma itd itp
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.01.2002
![]() |
Majonez obudź się
![]() " ostatnio mi taki "miły" komunikacik ) zacął wyskakiwać mam lg16x !! i ostatnio zainstalowałem nero 5572(nagrywam 12x) " |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Witam ,
Mam rozniez Lg x16 i przy nagrywaniu plyty audio z predkoscia x16 (przy x4 wszystko ok) wyskoczyl blad niedopelnienia buforo ok 17000 razy . Wydaje mi sie ze jest to wina procesora , poprostu jest za slaby do takich operacji (466CE) . Wtedy wlanie dalo sie zaowazyc dzialanie systemu Burn proff . ;-) Plytka oczywiscie dziala ;-) . Wyskoczenie tego bledu spowodowane jest najprawdopodobniej tak jak u mnie rodzajem nagrywanej plyty (audio) i pewnie szybkoscia procesora . Poprostu procek nie wyrabial z przerabianiem mp3 na cda . pordrawiam |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
ja mam słabszy sprzęt i takich problemówu siebie nie mam (233Mhz, w ogóle to większość sprzętu sprzed 3 lat, tylko nagrywarka nowa). podobne błędy zato występują gdy nagrywam u znajomych na lepszych kompach (700Mhz, itd, itp), więc to raczej nie wina procesora.
jak ja nagrywam z mp3 na audio, to nie mam przy tych 233Mhz żadnych problemów, nawet przy największych prędkościach nagrywania (24x). nagrywam pod xp i 98
#6 |
Gość
|
nie to chyba nie wina procka może nie mam żadnego demona prędkości (amd athlon 750 ) ale moje komple nawet przy słabszych wypalają no problem
![]() |
![]() |
#7 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
paragon wybacz
![]() sorry
![]() |
#8 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
swoja droga to dziwne ze bufor nie maleje niestety nie mialem okazji bawic sie lg i nie wiem czy to moze jest normalny objaw np bufor nagle spada ponizej 2% i zostaje ponownie napelniony w tak szybkim czasie ze "nie nastepuje odswiezenie informacji o buforze"
jeszcze raz sorry paragon ![]()
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Macie chyba racje ze to nie wina procka , u mnie juz wszystko jest w porzadku przy nagrywaniu audio x16(LG) . Nie wiem dlaczeego wczessniej sie tak dzialo .
Jak ktos cos by wiedzial na ten temat , co moze byc przyczyna tak dziwnego i zroznicowanwgo zachowania nagrywarki to chetnie wyslucham jego opinii . pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Ten problem raczej dotyczy de/fragmentacji dysku.
Ja defragmentuję go dość często, ale znajomy, u którego te błędy mi występowały nie defragmentował go jeszcze ani razu. Żeby błędy w ogóle nie występowały, to trzeba nagrywać przy mniejszych prędkościach. Zauważyłem to przy nagrywaniu płyty CD-RW (przy 10x prędkości nie miałem ani jednego błędu). Oczywiście można nagrywać z normalnymi/maksymalnymi prędkościami przy włączonym JustLink, BurnProof, itp. Ale jak już pisałem, na ok. 10płyt, które nagrywałem u znajomego, jedna i tak padła przy włączonym JustLink.
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.09.2001
![]() |
Ten problem z LG X 16 nie wystepowal np.w wersji Nero 5.0.4.8, juz kiedys sie o to pytalem, ale nieskutecznie...
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.12.2001
![]() |
Hi
dzisiaj kupełem Plextora Px-W2410A, bufor zjechał prawie do zera 165 razy przy 24x, ciągle spada bufor zapisu, dysk jest po defragmentacji, zapis płytki 700 Mb trawał 8 minut. Ciągle działało zabezpieczenie Burn Proof. Na tym samym kontrolerze wisi LGDVD. Komp: 500 Celeron, 128M Ram nie wiem co jest grane, porducent twierdzi, że powinien chodzić na 300MHz. Pozdrawiam PING Ps. nagrywan w Nero 5572 |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2001
![]() |
Zainstaluj starszą wersję nero, te nowe są strasznie wymagające. Miałem podobną sytuację, wcześniej z powodzeniem używałem nero (burn proof nie aktywował się), po instalacji nowszej wersji nero 5.?.?.?, mój komp nie wyrabiał (C300+Plextor12/10/32A), musiałem pozostać przy starej (nie pamiętam numeru, ale chyba 4.6.?.? jak się nie mylę), jak to zrobisz to będziesz mógł spokojnie nagrywać z pełnym speedem. Teraz mam P3 1GHZ+Plex24/10/40A i nowego nero, który w porównaniu do innych programów i tak potrafi nieźle blokować sprzęt (w quake3 nie można pograć
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|