Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.07.2004, 22:08   #1
gazelek
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.06.2004
gazelek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
TEAC CD-W540E-problem

Witam!
Jestem na tym forum nowy, więc witam się z wszystkimi użytkownikami. Opiszę najpierw konfigurację mojego systemu:
Windows 98SE
Procek: 650MHz Duron
Na PM-HDD
Na SM-TEAC CD-W540E (soft 1.0F)
Na SS-LG CRD8520B

Nero 5.5.10.0, forceASPI 1.7. Jakbym o czymś zapomniał to mnie przywołajcie do porządku

Mój problem: dzisiaj pierwszy raz po formacie chciałem wypalić płytkę (trochę mi się tego nazbierało). Najpierw chciałem wypalić NeroExpress'em. Miała to być kopia płyty. Przy wyobrze "Napęd żródłowy" wybrałem LG-ka. Wtedy z "Napęd docelowy" zniknęły wszystkie napędy. Wszedłem do Nero Burning Rom. Wybrałem "Kopia CD". Przy wybieraniu parametrów na zakładce "Zapis" nie było możliwości wybrania prędkości zapisu. Nadusiłem przycisk zapisz, Nero wykonał obraz CD-ka i wyskoczył komunikat: Zapis wykonany powodzeniem. Wszystkie parametry mam dobrze ustawione.
Ciąg dalszy: kopię chciałem wypalić na cd-rw. Zmieniłem więc płytkę w nagrywarce na zwykłą cd-r (Proformance 52x). Wciąż jest to samo.
O co dokładnie chodzi?
TEAC nie pokazuje czystych płyt w Nero. Spawara normalnie odtwarza płytki, jednak czystych nie pokazuje. Usunąłem kontroler, reset, jednak to nic nie dało. Proszę o pomoc.
PS: Szukałem w fejku (FAQ-u), jednak nic, pasującego do mnie, nie znalazłem;(
gazelek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.07.2004, 22:12   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
A ty czasami posiadasz NERO nie od nagrywarki? Sprawdź czy nie wybrany jest napęd Image zamiast nagrywarki.
SEBAW jest offline  
Stary 12.07.2004, 22:27   #3
gazelek
Nowy na forum

no i akuart chwile po napisaniu tego posta przeczytalem jeszcze jeden topic. Zrobilem tak, jak tam bylo odpisane (zmienilem nagrywarke z Image Recorder na TEAC-a) i nagrywanie odpalilo. Ale oczywiscie pokazala sie pierd***** fiksacja:/
gazelek jest offline  
Stary 12.07.2004, 22:31   #4
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Jak nie urok to sra...
Weź wgraj nowszy bios do nagrywarki, tylko musisz wgrywać po kolei, nie od razu najnowszy. Sprawdź jak zachowuje się nagrywarka w przypadku innych płyt. Odinstalują ją ze systemu i uruchom ponownie komputer.
SEBAW jest offline  
Stary 12.07.2004, 22:47   #5
gazelek
Nowy na forum

Kurcze, pamietam, ze kiedys mi sie udalo ominac fiksacje. Tylko nie pamietam jak. Cos kombinowalem z DMA. Ale co? Poinformuje o postepach
gazelek jest offline  
Stary 12.07.2004, 22:50   #6
gazelek
Nowy na forum

Ozesz, no juz pamietam. Chodzilo o nagryuwanie w trybie multise3syjnym. Tam chyba trzeba przelaczyc tryb, a ja nie przelaczalem. A Nero, zaraz po instalce, ma ustawione niejako "fabrycznie" nagrywanie multisesyjne. Wystarczyło przełączyć. SEBAw: dzięki za pomoc
gazelek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: